Beoordelingen Val Thorens

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Val Thorens te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Val Thorens ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Val Thorens op wintersport zijn geweest. Ben jij in Val Thorens geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 14 november 2017

Door: Kim over Val Thorens

Super!

Allervetste ski gebied ever! Gezellige sfeer. Après-ski is veel minder dan in Oostenrijk, maar wel veel leuker! En geen carnavalsmuziek!

Vriendelijke mensen, mooie natuur, gezellige sfeer
Hmm.... kou?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 april 2017

Door: Martin over Val Thorens

Prachtig gebied, maar met veel te weinig capaciteit

De vorige keer waren we hier eind november / begin december en dan is het goed te doen. In het naseizoen - eerste week april - zijn de wachttijden echter gigantisch: Niet alleen sta je soms een kwartier of meer in de rij voor een afdaling van 5 minuten, je staat makkelijk een half uur in de rij voor een drankje of een uur voor een tafeltje bij een restaurant. Alles bij elkaar is een gevorderde skiër meer tijd kwijt met wachten dan met skiën. Volgend jaar weer naar Italië, met als bijkomend voordeel dat een pizza daar de helft kost en een Espresso maar een kwart...

Veel variatie
Ondercapaciteit

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 mei 2016

Door: Ineke over Val Thorens

Top skigebied!

Ook na al 15 keer in Val Thorens te zijn geweest, gaat het gebied nog steeds niet vervelen. Prachtige pistes voor beginners en gevorderden. Wel jammer dat de prijzen op de piste behoorlijk omhoog zijn gegaan.

Geweldige gevarieerde pistes
Duur eten en drinken op de pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Marc over Val Thorens

Heerlijk gebied waar we jaren graag komen

We komen al jaren in wisselende bezetting in Val Thorens. Het is een gebied waar jong en oud zich kan vermaken op de piste. De pistes zijn er zoals veel in Frankrijk breed en goed onderhouden. Apres-ski is er er zeker, niet voor niks een Frans woord. Het is echter anders dan in de meeste plaatsen in Oostenrijk. Pisterestaurantjes zijn er ook in overvloed, met fijne plekjes in de zon. Het eten in de avond is ook heerlijk, (met zelfs een sterren restaurant). Wel even reserveren. Let wel een beetje op de vakantiekalender van Frankrijk, kan erg druk zijn als de grote steden vrij hebben nl. Met andere woorden, wanneer gaan we weer?

Piste's
Snelle liften.
eten
af en toe erg druk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Jessica de Groot over Val Thorens

Prachtige pistes!

Als je wilt skiën of snowboarden: top gebied! Mooie lange, brede, goed geprepareerde pistes. In het hele Les Trois Vallées gebied kun je fantastische tours maken en er is genoeg uitdaging voor zowel beginners als gevorderde wintersporters. Leuke winkels en restaurants, aan de prijs maar neem een appartement direct aan de piste en je bespaart een hoop geld. Apres-ski: matig. Er zijn wat leuke tenten maar duur en niet een duidelijk programma (of openingstijden) is er niet. Maar met een appartement direct aan de piste en het scala aan horeca is het prima vermaken in Val thorens.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 mei 2015

Door: floris veenhoff over Val Thorens

Groot overzichtelijk gebied, mooie pistes, weinig sfeer en hoge prijzen

Ik ben van 2 t/m 9 mei 2015 naar de Dutchweek in val thorens geweest. een week later had het niet moeten zijn want de sneeuw kwaliteit daalde hard en het weer werd steeds meer zomers. Val Thorens heeft een redelijk groot overzichtelijk gebied met mogelijkheden voor elke skiër, de pistes worden goed geprepareerd en de skiërs die aanwezig zijn hebben redelijk wat ervaring (wat rare incidenten voorkomt). De liften zijn in tegenstelling wat er vaak wordt gezegd redelijk snel maar inderdaad wel verouderd (stoeltjesliften). Er lag meer dan genoeg sneeuw maar de kwaliteit werd minder met de dag. De sneeuw was óf te ijzig en oud óf te papperig. Ik heb voor de Dutchweek gekozen met het idee dat er veel après-ski zou zijn. Ik merkte hier echter minder van dan eerder gedacht en het verbaasde mij dat, toch één van de grootste feestplekken van de Alpen, 'La foulie douce' zelfs dicht was. Ook de line-up van de stages en locaties vond ik vaag en erg groot waren de namen niet, tot grote spijt. Ook was de après-ski erg duur en vind ik het niet waard om 5 euro te betalen voor een blikje cola. Die hoge prijzen zijn jammer want de terrassen zaten lang niet altijd vol. Echter was het fijn dat er genoeg supermarkten in het dorp aanwezig zijn (waar de prijzen ook niet de laagste zijn) zodat je toch kan lunchen in het appartement i.p.v. op de piste. Het is dan ook handig en relaxt dat de appartementen aan de piste liggen zodat je gelijk een uitweg hebt mocht het weer slecht zijn of mocht je thuis willen eten. De sneeuw viel me mee, de appartementen staan paal naast de pistes, maar de Dutchweek viel tegen. Kortom een aantal negatieve en positieve punten over Val Thorens. Ik wil zeker terugkomen maar dan eerder in het seizoen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 mei 2015

Door: Anoniem over Val Thorens

Prachtig skigebied met veel variatie en hoge prijzen

Skiën in de lente wie houdt dat voor mogelijk, in Val Thorens kan het! maar begin mei waren de piste, ondanks goede preparatie van de pistebullys, niet best.. In de ochtend, mist, ijzig, en al naar gelang de temperatuur toenam was boven aan de berg nog te skiën maar beneden dikke slush puppy, heel vervelend skiën. Wat ons is opgevallen zijn de zeer hoge prijzen voor eten en drinken op en ronde de piste, vakantie in de sneeuw bestaat uit een mooi gebied maar ook verwend worden op een terras, je moet uitgaan van 60-70 euro voor een gezin voor een drankje en een hele simpele lunch (panini, frites o.i.d). Veel skiërs verruilen het terras voor hun appartement, en dat is jammer vooral voor de sfeer. De bediening is bijna onfrans, netjes, snel en ook als je Frans niet optimaal is dan kun je je ook prima in het Engels verstaanbaar maken. De Dutchweek was gezellig maar het ontbrak aan grote namen, 's avonds in de tent en voor wie wil doorfeesten in één van de clubs, de overlast is zowel in het appartement als op straat minimaal, een compliment aan de feestvierders. Ik ben ervan overtuigd dat mijn beoordeling een stuk positiever was geweest ergens in februari/maart, dit is een walhalla voor de beginnende tot gevorderde skiër met prachtige afdalingen, bijna allemaal heerlijk lang, zelfs in mei waren er nog 60-70 piste km geopend. Appartementen aan de piste is geweldig, je hotelkamer uit, ski's onder en gaan, top geregeld.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2015

Door: Peter over Val Thorens

Prachtig gebied

De week voor kerst 2014 zijn we naar Val Thorens geweest. Eerst zouden we naar Oostenrijk gaan, maar daar lag geen sneeuw. In Val Thorens wel, al kon je niet makkelijk naar de andere valleien gaan, werd er verteld. Zijn dus alleen in het gebied van Val Thorens zelf geweest. De afdaling naar en in Orelle zijn echt aanraders. Natuurlijk was het druk, maar heel erg lang wachten hoefde je nauwelijks. De pistes lagen er goed bij, ondanks de omstandigheden. Van drukte en lawaai in het uitgaansleven heb ik weinig gemerkt, ik vond het wel gezellig allemaal. De restaurants spraken met niet echt aan, dat is in Oostenrijk toch wat leuker. Maar supermarkten genoeg om zelf wat klaar te maken, prijzen daar vielen me enorm mee, dus alles van huis uit meenemen is niet nodig. Ik vond het mooi dat de pistes door het dorp heen liepen, dat geeft wel iets extra's. De skilessen waren van 9 tot 12, beviel ook goed, kon je daarna nog een paar uur met elkaar skiën. De appartementen zijn wel heel krap allemaal, daar moet je wel rekening mee houden. Maar ja, je zit wel in een topgebied. Ik ga er zeker nog een keer heen als de kids ouder zijn en dan nemen we een pas voor het hele gebied. Dan kunnen we echt lange tochten maken!

Heel sneeuwzeker
Niet superdruk, meer dan 10 minuten heb ik nergens hoeven wachten
Toch wel sfeervol en auto vrij dorp
Restaurants spraken me niet aan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 januari 2015

Door: Alexandra over Val Thorens

Het beste wintersportgebied voor liefhebbers, ook met kinderen

Wij komen met ons gezin met vier kinderen (5-15 jaar) al zeven jaar in Val Thorens aan de rue de Soleil. Er is daar goede kinderopvang (nursery, garderie, piou piou club) en je hebt de keuze uit drie skischolen die ski- en snowboard lessen verzorgen (ook in Nederlands) voor kinderen (en volwassen) vanaf drie jaar. Het gebied is zo groot dat je ook bij extreme drukte altijd een piste kunt vinden die niet zo druk is. De wachttijden bij de drukste liften van Val Thorens (Peclet, la Moutière, Plein Sud) zijn te overzien, als je het timed sta je maximaal 10 minuten te wachten.

Appartement direct aan de piste
Kindvriendelijk, crèche en skischolen direct in de buurt (hele dag mogelijk)
Veel restaurants, ook zeer goede (Michelin ster en Bib gourment)
Een groot en comfortabel appartement is vrij duur
Horeca is prijzig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 september 2014

Door: Buijs over Val Thorens

Super uitdagend skigebied voor de ECHTE SKIËRS wil je meer Apres-skiën dan skiën in typische Oostenrijkse sfeer kies een andere bestemming!!!!!

Mooi skigebied met prima pistes waar je je nooit verveelt!!! Voor gezinnen denk ik iets minder want het draait in Val Thorens nogal om uitgaande jongeren welke s'avonds en s'nachts nog wel eens luidruchtig kunnen zijn!! En ook het taalgebruik is dan niet altijd even netjes te noemen. Maar ik vondt dit alles nog redelijk meevallen en zou zelf best kinderen durven meenemen naar Val Thorens al moet ik zeggen dat er niet veel gezinnen met kinderen daar kwamen toen ik er was in maart 2013!!!! Kortom een prima skigebied met geweldige pistes en lift faciliteiten. En omdat het gebied zo groot is blijf je uitdagingen houden ook al kun je al goed skien!! En de prijs-kwaliteit verhouding vond ik prima. Skien zal nooit super goedkoop worden maar gezien het prima gebied en de prima faciliteiten is de prijs redelijk te noemen!!!

Liften en veel accomodaties direct aan de pistes.
Planmatige bebouwing en daarom minder sfeervol als de skidorpen in Oostenrijk en Zwitserland bijvoorbeeld!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 april 2014

Door: snowboard-ster over Val Thorens

Fantastisch!!

Ik ga over twee weken voor de derde keer dit seizoen naar Val Thorens. Ik heb in de afgelopen 20 jaar in veel skigebieden mogen zijn, maar niks is beter dan Les 3 Vallées. Ik hoor veel mensen zeggen "Onvriendelijke Fransozen", "Oostenrijk is veel gezelliger", "Frankrijk is duur" enz. Over de zogenaamde onvriendelijkheid: dat is mij nog nooit opgevallen. Wellicht komen ze niet jodelend je Schnitzel brengen inderdaad. Maar ik houd niet van schnitzel dus dat scheelt. En dat Oostenrijk veel gezelliger is.. Dat kan; ieder zijn mening. Ik kom echter om te snowboarden/skiën en hoef niet om 14.00 met een halve liter bier in de kroeg te staan. Dat kan ik thuis ook doen. Het verschil is dat je een van de beste en grootste skigebieden (of Portes du Soleil) in de wereld bezoekt als je in Val Thorens bent. De Folie Douce met top live-muziek (vanaf 15.00 uur tot 16/17/18/19 uur; afhankelijk van het weer), saxofonist en MC is werkelijk geweldig evenals de feestjes bij de 360-Bar. Ook 's avonds en 's nachts kun je goed vertoeven in Val Thorens. Frankrijk is duur? Hmm.. Ik ben in januari 10 dagen voor €400 (incl. bus+skipas+appartement) gegaan, in maart 6 dagen voor €200 (incl) en over twee weken 8 dagen voor €250. Zoiets krijg je in Oostenrijk naar mijn weten niet voor elkaar. Verder gooi ik mijn koffer vol met soep en spaghetti en geef ik gemiddeld in een week niet meer dan €100 uit daar. Je kunt het echter inderdaad zo duur maken als je wilt (Flesje Cristal Champagne bij de Folie Douce voor €2900 :) ) Voor degenen die op wintersport gaan om daadwerkelijk te wintersporten: In Val Thorens moet je zijn! * O ja: alle accommodaties zijn gelegen aan de piste; je hoeft dus niet met een bus of gondel (Östenreich) om het skigebied in te komen :)

Accommodatie aan de piste
600 km aan piste
Waar voor je geld
Brede pistes
Hooggelegen, boven boomgrens: zeer sneeuwzeker
Er komen wel eens mensen die liever in Oostenrijk zijn

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2014

Door: Daan Eggermont over Val Thorens

Gezellig en prima pistes

Hier voor de eerste keer heen ten opzichte van Tignes een prima skigebied met een gezellig dorp, soms wat te gezellig als je wilt slapen en ze lopen te gillen als de disco's dicht gaan. Dus wil je van een goede nachtrust genieten kies dan voor een hotel of appartement aan de piste of buiten het uitgaansgebied. Ook worden niet alle afdalingen altijd geprepareerd wat soms aardige bulten oplevert zeker met veel verse sneeuwval zoals in onze week. Al met al een plek om zeker naar terug te komen.

Skipistes en veel winkels
Appartement wat wij hadden is verouderd en zeer klein voor twee personen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2013

Door: Robbert over Val Thorens

Het ultieme wintersportdorp?

Wat wil je als je op wintersport gaat? Sneeuw, goede pistes en gezelligheid. Val Thorens biedt het allemaal. Ik stelde mij een ongezellig en sfeerloos dorp voor maar dit viel reuze mee. Door de chaletachtige bebouwing voelt Val Thorens gezellig aan en op het gebied van après-ski zijn hier ook voldoende mogelijkheden. De 360 Bar en La Folie Douche liggen direct aan de piste, in de avond verplaatst het feest zich naar de Malaysia en het Snowcafe. Over het skigebied niets dan lof. Ik heb alleen geskied in het Val Thorens-Orelle gebied maar dit was voor 4 dagen meer dan genoeg. Afwisselende pistes waarvan de eenvoudige afdalingen direct bij het dorp liggen. De sneeuwkwaliteit was optimaal en de liften zijn modern. Alle facetten van wintersport zijn in Val Thorens vertegenwoordigd.

Bijzonder sneeuwzeker
Gezellige après-ski
Prachtig skigebied
Accommodaties aan de piste
Jong publiek
Kan lastig te bereiken zijn

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 december 2011

Door: Chris over Val Thorens

Heel mooi gebied. Ben niet zo lyrisch als sommige andere mensen hier. Ik ken wel andere gebieden die net zo mooi zijn. Voor beginners is het niet altijd even makkelijk. Après-ski us voor Franse begrippen top, al mis ik wel een tentje onderaan de piste waar iedereen blijft plakken, maar bar 360 halverwege de piste is top. Helemaal tijdens Dutch week.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 augustus 2011

Door: Joyce over Val Thorens

Geweldige vakantie gehad, een super skigebied!! Wij gaan nooit naar hetzelfde gebied maar moet bekenen dat we dit jaar weer heen gaan. Volgens ons is er niet mooier.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 juli 2010

Door: Anoniem over Val Thorens

Het mooiste skigebied ooit! Sinds ik hier ben geweest wil je niks meer anders. Met familie gaan we altijd de 1 is beginner en de ander skiet al 14 jaar voor ieder wat wils!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2010

Door: Anoniem over Val Thorens

ValThorens en natuurlijk het gehele skigebied 3 Vallees enige echte skigebied in Europa. Ga meerdere keren per jaar skieen maar altijd minimaal 1x naar 3 Vallees en dat al meer dan 30 jaar... en ja er is veel veranderd van een paar appartementen gebouwen destijds in ValThorens en het toen nog (op sommige plaatsen dan en vergeleken met nu) schilderachtige Les Menuires. super faciliteiten altijd voorop in de ontwikkeling van nieuwe liften en giga aanbod van pistes en gelukkig nog off piste mogelijkheden. Helemaal top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2010

Door: Willem over Val Thorens

2 keer per jaar ga ik skien. 1 week ieder jaar naar een gebied waar ik niet eerder geweest ben, gewoon om weer eens iets nieuws te proberen, maar ook 1 week, ieder jaar weer, naar Valtho. Ik zou niet zonder kunnen. Meer sneeuwzekerheid, skigenot en variatie bestaat er gewoon niet. Ja, het is allemaal waar, de appartementen zijn klein, het is er duur, niet zo gezellig als in Oostenrijk, de Fransen zijn absolute horken en het sterft er van de Nederlanders, maar als je daarmee kan leven en voor het pure skien/boarden gaat is er geen gebied dat maar enigszins kan tippen aan Les 3 Vallees. 1 tip: gebruik Les Menuires alleen als verbindings plaats. Een lelijker ski oord bestaat er namelijk niet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 januari 2010

Door: Vermeir Gino over Val Thorens

joehoe, op 6 maart naar val thorens, VOOR DE EERSTE KEER!!!! ben zeer benieuwd hoe het daar zal zijn, we zijn gewoon om te skieën in Italie, obergen, ook een prachtig skigebied!!!!! zeer aan te raden zeker voor beginners! wie eens wat anders wil, met z'n allen daarheen!!!! Maar nu afwachten wat het in val thorens gaat zijn! Groetjes Gino

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2010

Door: Waterschoot over Val Thorens

In Val Thorens steeds in een chalet geweest, dus zelf eten maken. Is ons steeds zeer goed bevallen, Val Thorens is gewoon perfect om te skiën (brede pistes, boven de boomgrens dus geen kleine paadjes). Er is enkel een groot nadeel en dat is de prijs. Het dorp op zich vind ik persoonlijk niet zo speciaal, er is een klein winkel centrum met zwembad, zaal met spelcomputers en wat sportruimtes. Het dorp kan je makkelijk doorkruisen door een systeem van brug en lift, zo moet je niet steeds berg op en af lopen. Het dorp is in principe verkeersvrij, dit wil zeggen dat er geen auto's langs de straten mogen geparkeerd staan en je dus een parking moet huren. Dit kan vaak bij het hotel of vakantiecentrum zo niet moet je een parking huren buiten het dorp. Verse groenten of vlees zijn er schaars en duur. Duur is het verblijf daar over het algemeen toch wel maar skiën of boarden kan je er ongelofelijk goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2009

Door: Johan Splinter over Val Thorens

Net terug uit Val Thorens. Wat een superweek hebben wij gehad. Super sneeuw, geweldige pistes. Appartement direct aan de piste, schoon niet al te groot maar ruim voldoende. Iedere dag naar een ander gebied. Bijna niet een keer de zelfde piste hoeven skieen. Enige nadeel is de prijs. Les Trois Vallées is niet goedkoop maar je krijgt er wel iets voor terug. Ook het eten en drinken op de piste en in het dorp zijn flink aan de prijs. Zeker weer een plek om naar terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 februari 2009

Door: Neeltje over Val Thorens

Ik ben hier al heel wat jaren geweest en het blijft een super-gebied; ik kom hier om de lange pistes, elke dag weer een ander gebied, andere afdalingen. Prima liften, bijna allemaal stoel/gondel. Hier maak je echt kilometers. Ik vind het minder geschikt voor kleine kinderen; het is hoog, geen bomen,kan daarom erg koud zijn. Appartementen: nadeel: vaak klein. voordeel: aan de piste. Apres-ski: genoeg mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 december 2008

Door: Anoniem over Val Thorens

Vorig jaar rond kerst twee weken wezen skien in Val Thorens. Nu nog 2 weekjes wachten en dan zijn wij opnieuw te vinden in dit ski-oord. Kinderen kijken er net als ons erg naar uit om weer in Valtho te kunnen skien. Gezellige mensen, prachtige uitgestrekte pistes en ook een goede apres-ski. Dit jaar opnieuw in een hotel voor 2 weken waar het goed toeven is. Kortom een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 november 2008

Door: Anoniem over Val Thorens

Skien is geweldig in Val Thorens. Erg brede pistes en zeer sneeuwzeker. Ik was alleen niet te spreken over de " aardige " Fransozen en de apres - ski. Mensen zijn verre van vriendelijk en het is allemaal erg duur. Geef mij maar de Oostenrijkse gemutlichkeit, met zijn riesen wiener Schnitzels en zijn grote glazen bier. Voor mij dus geen Vive la France, maar Wilkommen in Ostreich. Ga je dus alleen voor het skien, dan is dit de place to be. Ga je voor het skien en de gezelligheid, dan moet je absoluut in Oostenrijk zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 oktober 2008

Door: Monique over Val Thorens

Wij gaan altijd eind april naar Val Tho. Vorig jaar was het echt fantastisch! Geen hond op de piste, heerlijk weertje en genoeg sneeuw. Ook voor de jongeren was er genoeg te doen. De après-ski en het uitgaan zijn echt leuk! Op naar 24 april, dan gaan we weer! =) Xx

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 augustus 2008

Door: Anoniem over Val Thorens

Eerlijk = eerlijk, wat betreft het ski-gebied is 3 Vallées FANTASTISCH. Maar de rest eromheen is een compleet DRAMA: onvriendelijk Frans personeel, "ophok-plicht": appartementjes voor 4 pers van 20m2 (in een dusdanige staat/vies dat menig studentenhuis hier ideeën kan opdoen), duur!!! (€ 4.-- voor een aangelengd biertje met een schuimkraag van 4 vingers), eten op de piste is duur/grote vreetschuren, een échte gezellige apres ski zoals in Oostenrijk kennen ze niet --> wel een heel goed nachtleven, alléén maar Nederlanders (ik bedoel NL studenten) of Engelse pubers, ongezellig/troosteloos dorp (maar dan wel met appartementen op de piste). Maar zoals gezegd het gebied is geweldig en dat is ook veel waard, voor het overige eromheen gaan we het wel in Oostenrijk opzoeken! Dan hebben we de best of both worlds. Veel sneeuw-plezier in het nieuwe seizoen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2008

Door: paulina en sohpia over Val Thorens

Wij zijn in Val Thorens geweest op 1 maart 2008. Een geweldig skigebied voor iedereen. Voor de jongeren zijn er genoeg discotheken. Het was ook nog schitterend weer die week. Je kunt skien tot aan de accomodaties, ze liggen aan de pistes.Het appartement was net ruim genoeg voor vier personen, je bent er toch de hele dag niet. Het was een geweldige week en gaan er nog een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 december 2007

Door: Jeroen over Val Thorens

Absoluut TOP gebied! Het is prijzig maar de grote skipas voor de 600km is echt de moeite waard als je van lange afstanden houdt. Het is hard werken wil je in een week zoveel mogelijk pistes pakken, maar echt schitterend mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 29 november 2007

Door: Sanne over Val Thorens

Vorig jaar voor het eerst en nu weer. Het is het skimekka van Frankrijk. Mooie brede pistes en lekker veel zon overdag en 's nachts een heel gezellig apres-ski gebeuren in de Yorin bar, le monde en discotheek Malysian.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2007

Door: Mike over Val Thorens

Eén woord: onwijs. Als je hier geen keuze hebt om te skiën, dan weet ik het ook niet meer! Echt Supppper!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 februari 2007

Door: Anoniem over Val Thorens

Het ski gebied is fantastich, maar het is wel een duur dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 januari 2007

Door: white widow over Val Thorens

Val thorens is echt super..!! Al een beetje overal geweest waar sneeuw ligt en leuke hellingen zijn, maar niets vergeleken met dit. Natuurlijk is het aan te raden de skipas 'les troi vallée'te nemen. Qua uitgaan valt dit ook nog mee (ten minste als je voor de sneeuw gaat éh ;) Met de krokus 10 dagen terug naar val thorens. Eindelijk!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 december 2006

Door: Anoniem over Val Thorens

Het is hier geweldig! Mooi hoog en zon!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 november 2006

Door: arjan staes over Val Thorens

Erg weinig sneeuw gehad. Wel veel lol gehad in 't yorincafe. Voor goede boarders zoals ik, wel een goede spot. Ik kan het andere boarddudes zeker aanragen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 november 2006

Door: Val Thorens fanaat over Val Thorens

Januari 2006. We zijn nu al meerdere malen naar Val Thorens geweesd voor onze skivakantie. SUPER. We hebben hier een gezellig hotelletje gevonden. Klein van opzet met een fantastische keuken, mooie kamers en een zeer goede service. Dit jaar hebben we voor de eerste keer een skipas voor het totale skigebied genomen. We hebben in één week een kleine 600 km afgelegd. Het was werkelijk super. De pistes waren een beetje ijzig, dus het was op sommige punten goed opletten. Al met al zijn we nu helemaal verliefd op Val Thorens, en we zullen niet snel naar een ander skigebied gaan. Voor een ieder die twijfelt over VT: Niet doen, gewoon gaan. Tip voor de boarders: Hier liggen enkele zeer mooie pistes en parken voor jullie waar jullie je goed kunnen uitleven. In januari 2007 zijn we weer van de partij.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 februari 2006

Door: Ramon over Val Thorens

Net terug uit val thorens. laatste 2 dagen verse poeder maar geen zon dus slecht zicht. Beetje te veel van het goede,vooral als het niet ophoud.... Maar ja hoe meer sneeuw hoe meer lol. Pistes, uitgaan enz enz allemaal goed in orde.neem wel een paar centen mee....... Was nog een motorcross show, heel erg tof gedaan. Meegedaan aan de fakkeltocht erg leuk allemaal. Misschien tot zien op de berg..... Greetings uit R`dam

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 februari 2006

Door: N. de Zwart over Val Thorens

Val Thorens is van de kaart! Ik ben er vorig jaar geweest begin maart en dit jaar ben ik weer de gelukkige...3 maart ga ik weer voor 10 dagen! De pistes zijn top! Ik ben 18 jaar lang naar Oostenrijk geweest...de pistes daar zijn ook mooi, maar lang niet zo uitgestrekt als in Val Thorens! Ik heb 18 jaar geskied en ga, net zoals vorig jaar weer boarden! Gaat me goed af btw! De halfpipe heb ik nog niet geprobeerd, maar dit jaar zal ik mij eraan wagen! Nee, Val Thorens is qua pistes echt the place 2 be! Uitgaan is ook leuk in de vele cafe's! helaas is de Yorin bar voor mij niet geschikt...ik ben 2.04m en zit constant met mijn hoofd in de rook! Haha, dus dat was minder! Gezelligheid straalt het dorp niet uit moet ik eerlijk zeggen! Oostenrijk is op dit gebied veel gezelliger, maar goed, dit is een mening! Je moet het zelf naar je zin maken! Ik kwam om flink te boarden en te feesten, en dat is precies wat ik dit jaar ook weer ga doen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2006

Door: Marjolein over Val Thorens

Het is geweldig in Val Thorens. Ik ben er afgelopen jaar geweest en het is super gezellig, zo gezellig dat we er dit jaar weer heen gaan! (al doen we dat niet snel) Zelf snowboard en ski ik allebei en het is geweldig. Er is een prachtig snowpark. Kortom de moeite waard. 's Avonds kan je als je wil nog even over de piste lopen of klieren in de sneeuw. Je kan zo terug skien naar je appartement/hotel. Geen gondel dus, 's ochtend doe je je schoenen aan, pakt je skies gaat naar buiten en je skiet zo naar de stoeltjes lift, dat hoeft niet eens want je kan ook vanuit val thorens meteen (zonder lift) naar het volgende dorp skien/boarden. Dus mensen, kan je skien en heb je geen zin in gondels en wil je 's ochtends meteen op de skies stappen.. Val Thorens is THE place to be!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 december 2005

Door: irma over Val Thorens

VAL THORENS IS ZOOH LEUK..! -Je hebt er ook een geweldig cafe: yorin fm cafe er komen daar alleen maar nederlanders dus ook geschikt voor de jeugd.. -je kunt er geweldig leuk sleeen.. dus ook leuk voor kinderen... - de pistes zijn prachtig. - jehebt ook 3 skischolen.. I LOVE VAL THORENS..! van alle dorpjes waar zijn wij geweest.. ( geloof me dat zijn er veel ) is dit DE plek!! ik ben zelf 13 en ik HOU en ik ben VERSLAAFT aan skien..! ik heb zelfs heel de kalender volgeschreven over hoeveel dagen we gaan skien..! alvast veel plezier ;) ..xX-irma-Xx..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 november 2005

Door: patty bauwens over Val Thorens

Val-thorens is gewoon fantastisch. Heb er geen andere woorden voor.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 november 2005

Door: SimOnee..!! over Val Thorens

Het is het mooiste dorp van heel de wereld..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 oktober 2005

Door: Loek over Val Thorens

Perfect gebied, groot met ontelbare mogelijkheden. Offpiste helemaal geweldig, vooral die afdaling onder Point de la Masse! Geen slecht woord voor dit gebied, of het zou wel het cliche van het hollandse vakantieoord moeten zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 september 2005

Door: Arjan over Val Thorens

Dorp straalt ongezelligheid uit. De kroegen zijn nederlands de pistes zijn mooi voor gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 september 2005

Door: Anoniem over Val Thorens

Val Thorens is toch wel één van de beste plekken om te snowboarden voor zowel beginners als gevorderden. De brede pistes geven je goed de ruimte om lekker los te gaan. De Halfpipe is top en de zwarte pistes heel interessant. In de middag lunchen bij de italiaan of je pakt gewoon je patatje of pizza aan de piste en je gaat weer door, helemaal geweldig. De Après ski is helemaal te gek, met Le Monde en de Yorinbar als basis ingrediënten zijn er diverse soorten uitgaansgelegenheden. Al met al een bijzondere plek 1.000 km bij ons vandaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen