Beoordelingen Risoul

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Risoul te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Risoul ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Risoul op wintersport zijn geweest. Ben jij in Risoul geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 27 februari 2018

Door: Remy den Boer over Risoul

Sfeervol met veel mogelijkheden

Sfeervol met veel studenten. Goedkoop, alleen après-ski niet. Bij grote complexen oppassen dat je niet niet wordt ingehouden!

Après-ski zeer goed
Lang pad naar andere kant gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2014

Door: Hans Brouwers over Risoul

Gebied met voor elk wat wils

Ik kom al jaren in Risoul. Appartement aan de piste, de gemakkelijkste pistes aan de voet van de appartementen, voor wat meer ga je wat hoger op. Voordeel is dat je 's morgens het wat ruigere werk kunt doen, rond de middag naar beneden skiën, eten en met de familie beneden wat skiën. Als je niet gebonden bent aan de vaste vakantietijden kun je hier voor een nette prijs terecht. Ik ben dit jaar voor het appartement met binnenzwembad, jacuzzi, sauna, fitnessruimte en skipassen voor 8 personen 2000 euro kwijt. Verder zijn er echt wel verbeteringen aan het skiliftennetwerk aangebracht. Ik ervaar stoeltjesliften als een voordeel boven cabine liften. 2 jaar geleden in alp d'huez geweest. Om de haverklap geen cabineliften omdat er te veel wind stond.

Skiën tot aan de deur van je appartement
Prijs/kwaliteit
Gebied met voor elk wat wils
Weinig wachttijd aan de liften
Vanuit Nederland een behoorlijk eind rijden waarvan de laaste 100 kilometer een 2 baansweg door de bergen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 30 december 2012

Door: lopje over Risoul

Mooi skigebied met lange skidagen

Risoul/Vars is een mooi skigebied. Veel skipisten zijn niet geprepareerd wat resulteert in uitdagende buckelpistes. Opvallend zijn de late openingstijden van de liften. Eind december gaan er nog liften omhoog om 16:50! In Risoul zijn er veel gratis parkeerplaatsen en er is een gratis skilift vanaf de parkeerplaats. Grootste nadeel van dit gebied is het sterk verouderde liftsysteem. Er zijn erg veel sleepliften en deze overbruggen soms forse hoogteverschillen. Dat is niet meer van deze tijd. Stoeltjesliften kunnen erg traag zijn. Er zouden wat meer verkooppunten voor skipassen kunnen zijn. Op drukke dagen kan het lang duren.

Lange skidagen, liften open tot 16:50 eind december
Veel pistes niet geprepareerd
Gratis parkeerplaatsen en gratis skilift vlakbij parkeerplaatsen
Sterk verouderd liftsysteem: veel sleepliften, erg trage stoeltjesliften
Lage capaciteit skipasverkoop; lange wachttijden op drukke dagen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 februari 2011

Door: Ron over Risoul

We komen hier nu al drie seizoenen, we zijn verwende skieers. Het is een prima gebied, voor iedereen is er wel wat. Zeker in maart is er altijd wel zon en genoeg sneuw, deze combi is dus prima. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding prima. Voor wie van lekker eten houdt zit in Risoul ook goed. Tijdens de lunch een lekkere eedenborst van de BBQ met een goed glas wijn, super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 november 2010

Door: Bas over Risoul

Geweldig gebied en zeer betaalbaar. We waren met zijn 2-en voor appartement, huur skimateriaal, ontbijt plus avondeten, skipas en busvervoer E1020,- kwijt( E510,- de man). Eten en drinken op de piste is goedkoper dan in Eindhoven. Lasagna op de piste kostte E 9,-, blikje cola E 3,-, kop koffie was tussen de E 1.20-1.50. Halve liter bier onderaan de piste was E 5,-, in de yetibar was een normaal glas bier tussen 5-6 uur E 1,- !! Andere tijden E 2,-. Als je een krap budget hebt is dit gebied perfect. Ik ben een aantal jaar geleden naar Saalbach-Hinterglem geweest, 1 week kostte me net zovell als 3 losse weken hier. Dan ook nog te bedenken dat door de massa sneeuw de pistes beter zijn en veelal de zon meestal schijnt. De komende jaren ben ik hier in de winter te vinden. Gewoon te goedkoop om waar te zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2009

Door: Anoniem over Risoul

Prachtig gebied! Het enige negatieve punt zijn de verouderde liften! Als Risoul & Vars zouden investeren in nieuwe liften zou dit skigebied ongetwijfeld bij de toppers horen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 januari 2008

Door: Guido Gilissen - Sint-Truiden (B) over Risoul

Tijdens de voorbije kerstvakantie zijn wij gaan skiën in Orcières, Vars-Risoul en Superdévoluy. Alhoewel Vars-Risoul veruit het mooiste gebied is van deze 3, stel ik mij de vraag stel of men hier èn in Frankrijk in het algemeen, niet beter zou investeren in modernisering van de liften. Massaal veel sleepliften en verouderde (trage) zetelliften zijn schering en inslag, terwijl in Vars-Risoul de skipascontrole nog steeds door 'pistiers' gebeurt. Géén van de 3 gebieden heeft overigens een zetellift met kap, alhoewel het 's morgens telkens +/- 10° vroor. Maar de pistes zijn schitterend, de sneeuw was super onder een stralende zon in een blauwe lucht. Wat kan een skifanaat nog méér wensen... Wat minder stenen misschien?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 november 2007

Door: Anoniem over Risoul

Zijn met een grote groep naar Risoul geweest vorig jaar. Ons appartement was boven de yetibar (top, want je kan zo je bed inrollen). Sneeuw was goed (niet top). Jammer genoeg hebben ze de yetibar een opknapbeurt gegeven, het was namelijk een oude bende (en daarom mocht ook alles kapot). Risoul is wel grappig, alleen heb ik een pesthekel aan die Fransen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 november 2007

Door: Mawa over Risoul

Vorig jaar met de krokusvakantie zijn we met een groepje naar Risoul getrokken. We verbleven daar in Les Mélèzes. Zoals je in Frankrijk gewend bent, zijn het kleine appartementjes. Het is er centraal gelegen (vlakbij de skipiste en cafeetjes). Veel last hebben wij niet gehad van de Yeti. Dit waarschijnlijk, omdat we altijd zelf een stapje in deze wereld gezet hebben 's avonds. Qua après ski mogelijkheden is er veel keuze en sfeer. De pistes zijn goed aangelegd en aangegeven. Het is een erg breed en zeer mooi gebied. Vooral bezocht door jeugdige mensen. Ook boarders kunnen er aan hun trekken komen. Een aanrader!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2007

Door: Anoniem over Risoul

Ben net terug van een weekje Risoul. Alles was er geweldig!!! Een prachtig skigebied (meer voor de middelmatige skier), de sneeuw was behoorlijk en de zon was stralend! De appartementen (Les Mélèzes) waren comfortabel genoeg, alleen jammer dat het net boven de Grote du Yeti lag, met alle lawaai tot laat 's nachts tot gevolg. Zoals gewoonlijk was de reisorganisatie Sportura belabberd! Ondanks dat we ons appartement piekfijn zonder enige schade hebben achtergelaten, hebben we maar de helft van onze waarborg terug gezien! Ik ga zeker terug!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 24 januari 2007

Door: yoman over Risoul

Risoul rules!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 januari 2007

Door: anoniem over Risoul

Ik ben vorig jaar in de paasvakantie naar risoul geweest. Dit is echt een heerlijk skigebied!! Hoewel ik vaak heb gehoord dat het niet echt sneeuwzeker was, was het in de tweede week van de paasvakantie nog altijd aan het dumpen! Daarmee lag er superveel sneeuw tot op het einde van de vakantie (zeker als je wat hogerop zit). Al bij al als de sneeuwcondities goed zijn is het echt een super skigebied!! THE PLACE TO BE VOOR SNOWBOARDERS!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 januari 2007

Door: Anoniem over Risoul

Ik ben 16 en ga met krokus naar risoul. Graag zou ik meer weten over de uitgaansmogelijkheden zoals bv. "Le Yeti" of hoe dat ook noemt en verder want op deze site staat dat er 2 discotheken zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2007

Door: lenny over Risoul

Echt uit gaan is wel zo belabberd daar, echt te erg voor woorden. Je hebt daar een kansloze Sportura tent. Wel grot du a yeti. jammer jongens. Uitgaan: -1

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 april 2006

Door: Anoniem over Risoul

Met kerst 2004 naar risoul geweest. Weinig sneeuw 40cm en meer dan de helft van de pistes dicht. Veel stenen op de piste. Waren met sportura gegaan, zeer slechte ervaring mee na een busreis van 24 uur en 2 buschauffeurs die niet wisten hoe ze sneeuwketting moesten aanbrengen. wij zaten aan de piste dus meteen skien geen bus etc. Veel zon. Dit jaar naar gerlos geweest, vergeleken met risoul is gerlos een super bestemming!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 december 2005

Door: Anoniem over Risoul

Risoul was een supervakantie. Wij zijn in april geweest en hadden nog heeel goeie sneeuw en daarbij een zalige zon en super apres-ski. Zeker een aanrader!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 december 2005

Door: skiverslaafde over Risoul

Het huisje dat je hier op de foto ziet was ons huisje. Het is een heel mooi dorp met zowel voor jongeren als voor gezinnen genoeg te doen. Alleen zijn er wel meerdere ski/ en snowboarddieven actief! En in maart is de sneeuw toch echt wel zo goed als weg en zijn er meer medici dan skiers op de piste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen