Recensies Chamonix

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Chamonix wilt kiezen. Een recensie over Chamonix kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Chamonix zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Chamonix achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 29 augustus 2018

Door: Peter over Argentière

Goed bevallen

Wij zijn in februari op wintersport geweest naar Argentière. Vanaf hier kun je skiën in het skigebied van Chamonix en dat is ons erg goed bevallen. Genoeg pistekilometers voor ons, goede sneeuw en ook in een aantal berghutten lekker gegeten. In Argentière was het goed toeven. Het dorp is vrij klein, maar wel typisch Frans. We hadden een appartement en genoten iedere avond van een glas wijn met heerlijke hapjes die we in het dorp kochten. Ook kan je uit eten gaan en dat is prima. Gewoon gezellig en goed genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 mei 2018

Door: Lily over Chamonix

Topbestemming waar je moet zijn geweest

Chamonix is zo'n bestemming waar je moet zijn geweest. Althans, dat kregen wij vaak te horen en dat wilde we wel met eigen ogen ervaren. Chamonix is ons zeer goed bevallen. Wij zijn fanatieke wintersporters en konden ons hier op en naast de piste uitleven. Daarnaast is Chamonix gewoon een leuke plek met een gezellige sfeer. Je betaalt overal wel wat meer, maar heel duur zoals een paar kilometer verder in Zwitserland is het zeker niet. Heerlijke wintersport gehad en veel kilometers geskied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 augustus 2014

Door: Barend over Chamonix

Mooi en gezellig!

Met name op de pistes is het niet heel goedkoop, maar de prachtige pistes en off-piste mogelijkheden maken dit helemaal goed. Het dorp zelf is wat druk maar erg gezellig en er is genoeg te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 april 2014

Door: Jim Muis over Les Houches

Uniek dorp bij mooi skigebied

Dit rustige dorp met veel karakter is erg prettig mocht je graag de rust opzoeken. Het skigebied is voor alle wintersporters een aanrader. Al met al heel erg goed bevallen. Gaan dit skigebied en misschien wel in combinatie met dit dorp overdoen. Het is een aanrader

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 september 2010

Door: Eric S. over Argentière

Argentiere is een rustig dorpje middden in het dal van Chamonix. Authentiek maar ook wel wat rommelig. Echt Frans dus. En hoe klein het dorp ook is, je vindt er toch 2 charcuteries (met heerlijke streekproducten, pate's, kazen en wijn) en 2 patisseries/boulangeries. Maar waar het hier vooral om gaat is het skigebied: Les Grands Montets. Zonder twijfel een van de meest uitdagende gebieden van de Alpen; niet groot maar wel een echt gebied voor de fanatiekelingen. Het gebied wordt vooral gekenmerkt door een enorm hoogteverschil en de talloze off-piste mogelijkheden. Vanaf het hoogste punt (3275 m.) kun je in 1 lange afdaling (8,5 km lang!) tot in het dal afdalen (1225 m.) en een hoogteverschil overbruggen van bijna 2,1 km! Officieel kent dit gebied 33 km piste maar de talloze off-piste mogelijkheden ver 3-voudigen dit. Kortom: echt een gebied voor de liefhebbers!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 september 2010

Door: Eric S. over Les Houches

Magnifiek wintersport dorp. De hele vallei van Chamonix is nog echt authentiek en op-en-top Frans. Zo ook Les Houches; charcuterie'tjes, boulangeries, een fromagerie, en vele streekproducten (de mooiste Franse kazen, wijnen, pate en worstjes) kun je in het dorp vinden. De bourgondische Franse sfeer is duidelijk aanwezig, en dat alles met uitzicht op het indrukwekkende Mont-Blanc massief. Het skigebied is vriendelijk en prachtig; door de relatief lage ligging (tot 1900 m) ski je altijd 'tussen de bomen' en dat maakt de omgeving soms sprookjesachtig mooi. Door de ligging op de noordzijde en de Mont-Blanc als grote broer is het gebied ondanks de niet te hoge ligging zeer sneeuwzeker; wij hebben er tot nu toe (5x) altijd meer dan genoeg sneeuw gehad. Vanaf het hoogste punt kun je via een aantal varianten (en vele off-piste doorsteekjes als je daar van houdt) in 1 keer naar het dal skien; routes van zo'n 4 km lang! Voor kinderen een ideale plek om te leren skien of snowboarden, voor volwassenen en ervaren skiers een plek waar alles samen komt waar wintersport om gaat: sneeuw, skien, sfeervol dorp, een prachtige omgeving en heerlijk eten en drinken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 maart 2010

Door: lambert over Les Houches

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 11 maart 2009

Door: Niels over Chamonix

Geweldige stad maar je moet altijd de auto gebruiken om ergens te komen. Voor een relaxte week met vrienden vond ik het niet ideaal. Skiën wel geweldig: hoog niveau, mooie afdalingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Chamonix

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Chamonix Mont-Blanc. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten