De meeste mensen die op wintersport naar Finland gaan kiezen voor een vakantie in Fins Lapland. Dit lijkt ontzettend ver weg, maar met een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland valt dit erg mee. Er wordt meerdere keren per week vanaf Schiphol naar Fins Lapland gevlogen en de vliegtijd bedraagt minder dan 3 uur. Ook in de regio’s boven Helsinki liggen diverse skibestemmingen, maar deze zijn minder populair voor een wintersport in Finland. Een complete reis per auto, trein of bus naar Finland ligt minder voor de hand, maar mogelijk is het wel.

Kies je er tocht voor om met de auto, trein of bus naar Finland te reizen, dan staat je een lange reis te wachten. Met de trein kun je ervoor kiezen om naar Stockholm te reizen en daar over te stappen op de boot naar Finland. Ook met de auto is dit een goede optie. Anders staat je een reis via de Baltische Staten of zelfs Sint-Petersburg te wachten. Losse busreizen naar Finland worden niet aangeboden, een rondreis per bus naar onder andere Lapland behoort wel tot de mogelijkheden. Op deze pagina vind je alles over vervoer van en naar je wintersport in Finland.

Ga direct naar:

- Reizen per vliegtuig naar Finland
- Reizen per bus naar Finland
- Reizen per trein naar Finland
- Reizen per auto naar Finland
- Auto huren in Finland

Vliegveld Kittilä

Reizen per vliegtuig naar Finland

Wie op wintersport wil naar Finland kan het beste voor een reis per vliegtuig kiezen. Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks (of met tussenlanding) naar Finland vliegen. In minder dan drie uur vlieg je vanuit Nederland naar Fins Lapland. Transavia vlieg tijdens wintermaanden naar Kuusamo, Kittilä, Rovaniemi en Ivalo, waardoor je snel eindbestemmingen als Ylläs, Ruka of Levi kunt bereiken. Voor het laatste stuk van de reis kun je gebruik maken van openbaar vervoer, transfer of een huurauto. Ook middels een vlucht naar Helsinki zijn diverse skigebieden bereikbaar. Hier wordt echter minder voor gekozen, omdat deze gebieden maar weinig pistekilometers bieden en niet de ervaring van Fins Lapland bieden.

Naar Vanaf Maatschappij
Kuusamo Amsterdam KLM, Transavia
Kittilä Amsterdam KLM, Transavia
Rovaniemi Amsterdam KLM, Transavia
Ivalo Amsterdam KLM, Transavia
Helsinki Amsterdam KLM, Transavia
Kiruna Amsterdam KLM, Transavia

Parkeren op de luchthaven

Ski’s meenemen in het vliegtuig: kosten, tips & regels >

Reizen per bus naar Finland

Vanuit Nederland per bus naar Finland reizen is vrijwel onmogelijk. De reis is simpelweg te lang om dit comfortabel per bus af te kunnen leggen. Wel worden er in Finland rondreizen aangeboden waarbij je per bus langs de hoogtepunten van het land reist. Deze groepsreizen met de bus in Finland zijn ideaal om een ontspannen manier door het land te reizen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over vervoer en zijn alle accommodaties in één keer geregeld. Georganiseerde busreizen naar Finland hebben natuurlijk Lapland op de reisplanning staan.

Naar Vanaf Maatschappij
Rondreis div. plekken OAD
Rondreis div. plekken De Jong Intra
Elanden Finland

Reizen per trein naar Finland

Een treinreis naar Finland is mogelijk, maar neemt veel tijd in beslag. Hiervoor dien je in Nederland de ICE International/Intercity Berlijn naar Hamburg te nemen. Vanaf hier reis je verder naar Kopenhagen en Stockholm om vervolgens nog de veerboot naar Finland te moeten nemen. Een lange, omslachtige reis die niet opweegt tegen het boeken van een vlucht naar Finland. Eenmaal in Finland kun je gebruik maken van het uitgebreide spoorwegnetwerk. Reis je vanuit Helsinki door naar Fins Lapland, dan kun je gebruik maken van de nachttrein. Voor dit traject dien je zo’n 15 uur in te plannen.

Naar Vanaf Maatschappij
o.a. Stockholm Elk station in Nederland NS International

Auto huren in Finland? Lees onderaan deze pagina verder >

Reizen per auto naar Finland

Vanuit Nederland per auto naar Finland reizen vraagt om een lange adem. Je kunt kiezen voor een reis door Polen en de Baltische Staten om bij Talinn (2,5 uur) per veerboot over te steken naar Helsinki. Wil je de reis compleet over land afleggen dan dien je ook nog een stuk door Rusland (Sint-Petersburg) te reizen. Het ligt meer voor de hand om via Kopenhagen naar Stockholm te rijden en daar op de veerboot naar Finland (Turku, 11 uur) te stappen. Ook kun je in het Duitse Lübeck-Travemunde op de boot naar Helsinki stappen (1,5 dag). Bereid je hoe dan ook voor op een lange, vermoeiende reis. Het wegennetwerk van Finland is goed onderhouden, maar autorijden tijdens de winterse omstandigheden kan verraderlijk zijn. Winterbanden zijn van december tot februari verplicht en ook overdag dien je je dimlichten te voeren. Houd te allen tijde ook rekening met overstekende elanden.

 • Winterbanden van 1 dec tot 1 maart verplicht
 • Houd rekening met overstekend wild
 • Dimlichten dag en nacht verplicht
Overtocht naar Vanaf Maatschappij
Cruise o.a. Amsterdam, Rotterdam Dreamlines

Auto huren in Finland

Het huren van een auto ligt voor de hand wanneer je per vliegtuig naar Finland bent gevlogen. Je wilt zo snel mogelijk het laatste deel van de reis afleggen om je wintersportbestemming in bijvoorbeeld Fins Lapland te bereiken. Op vrijwel alle vliegvelden in Finland kun je een auto huren. Vergeet echter niet dat de skigebieden in Fins Lapland op niet al te veel afstand van de vliegvelden liggen, waardoor het openbaar vervoer of een transfer ook tot de mogelijkheden behoort.
Thuis kun je de verschillende verhuurmaatschappijen alvast met elkaar vergelijken en bekijken aan welke eisen je als huurder moet voldoen. Belangrijk is dat de creditcard op naam van de hoofdhuurder staat en dat deze is voorzien van voldoende krediet om aan de waarborgsom te kunnen voldoen. Denk er goed over na welk type auto je wilt huren, want onder winterse omstandigheden kan een grotere auto met meer vermogen voor meer veiligheid en comfort zorgen. Dan trotseer je het Fins Lapland net wat makkelijker!

Ook interessant:

 • Unieke wintersport in het Finse Ruka

  Skien Åre

  Ruka is een vrij klein dorpje in het noorden van Finland, waar met name de lokale bevolking bivakkeert in authentieke Finse huisjes, genaamd mökki’s. Dankzij de noordelijke ligging kent Ruka kent één van de langste wintersportseizoenen ter wereld.

  Lees verder >

 • Skigebieden in Finland

  Skigebieden Finland

  Rond de skigebieden van Finland hangt nog altijd wat mysterieus. Komt dat omdat de zon zich hier ’s winters maar weinig laat zien? Of omdat het decor compleet anders? Wie bekend is met de skigebieden in Finland wil niks anders meer.

  Lees verder >

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen