Hoogte: 670 Meter

Winterberg in het kort
  • Eenvoudige pistes
  • Goed bereikbaar
  • Uitstekend betaalbaar

Winterberg ligt op slechts enkele uren rijden van Nederland en is een ideale bestemming voor families. De afdalingen overbruggen niet al te veel hoogteverschil en worden nooit lastig. Ideale omstandigheden voor kinderen die het skiën nog onder de knie moeten krijgen. Er zijn diverse oefenliften en babyweides waar de kinderen ongestoord hun bochten kunnen maken. Winterberg wordt extra aantrekkelijk als familiebestemming vanwege de gunstige prijzen.

Kinderland Winterberg Herrloh
Het kinderland van Winterberg heeft een oppervlakte van maar liefst 10.000 m². Alle voorzieningen om kinderen spelenderwijs met skiën kennis te laten maken zijn hier aanwezig. Oefenweides, een slalomparcours, schansen, skicarrousel en natuurlijk een lopende band van 150 meter. Het kinderland van Winterberg ligt vlakbij het dalstation van de 4-persoons stoeltjeslift Rauher Busch en is goed bereikbaar via parkeerplaats 6 en de parkeerplaatsen bij de oefenliften.

Kinderland Der Brabander
Ook via het vakantiehotel/après-ski bar Brabander Skihütte kunnen de kinderen skiles krijgen. Het hotel beschikt over een eigen kinderpiste met lopende band en Nederlandstalige skileraren.

Rodelliften Winterberg
ER kan naar hartenlust gerodeld worden in en rond Winterberg. Diverse liften staan tot de beschikking van rodelaars, dus er kan uitstekend gesleed worden. Zo kan er onder andere bij de Astenstraße stoeltjeslift (nr. 1) gerodeld worden, bij de Bremberg (nr. 20) en op de Käppchenhang (nr. 16).

Schanzen Wirbel
De Schanzen Wirbel Alpine Coaster is een zomer- en winterrodelbaan die onder de St. Georg Skischans loopt. De baan is 700 meter lang en je kunt zelf de snelheid bepalen. Een leuke activiteit voor jong en oud! De Schanzen Wirbel is in de winter van 10:00 tot 16:30 uur geopend.

Zwembad Winterberg
Zwemmen is ook altijd een leuk uitstapje met het gezin. In Winterberg is een zwembad met onder andere een 25-meter bad en een kinderbad.

Freizeitwelt Sauerland
Mocht het onverhoopt slecht weer zijn dan is de Freizeitwelt Sauerland een ideaal toevluchtsoord. Deze indoor speeltuin heeft kinderen van alle leeftijden wel iets e bieden. Klimmen en klauteren, springen en glijden, het is hier allemaal mogelijk. De Freizeitwelt Sauerland ligt in het nabijgelegen Schmallenberg (30 min.)

 Skischool voor kinderen Winterberg

Kinderland aanwezig Speelplaats -
Min. leeftijd (in maanden) 48 Mascotte aanwezig -
Aantal uren geopend 7 Naam mascotte -
Prijs per dag incl. lunch - Kindercarrousel -
Prijs per dag excl. lunch - Kinderpiste met lopend band
Avonturenparcours - Kinderpiste met sleeplift

 Winterberg voor de kinderen

Kindercrèche - Prijs per dag incl. lunch -
Aantal uren geopend - Prijs per dag excl. lunch -
Min. leeftijd (in maanden) 36