Recensies Zermatt

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Zermatt wilt kiezen. Een recensie over Zermatt kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Zermatt zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Zermatt achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 januari 2018

Door: Stephane over Zermatt

Top Top Top, op alle fronten

Voor ons het mooiste skigebied. Prachtige pistes met lange afdalingen van om en bij de 20 km. De oversteek naar Italië is een aanrader. Een skigebied met heel veel afwisseling en charme. De sneeuwcondities zijn altijd top zelfs in april. Een gezellig en pittoresk dorp. Prijzig maar voor wat hoort wat. SUPER FANTASTICO !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 februari 2014

Door: benoit LEVECQ over Zermatt

Uniek skigebied, met afwisseling, charme, uitzonderlijke alpinekader, sneeuwzeker

Wie voor de eerste keer komt moet even wennen. Immers geen skipiste aan deur van hotel of appartement, maar authentiek bergdorp met een mix van gezelligheid, sportieve klasse en sfeer. Zeer gevarieerd skigebied met vele zeer lange afdalingen, heel wat zon, hoogalpine toeren voor liefhebbers, en zeldzame gastronomie op de pistes. Weinig dagtoeristen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 19 maart 2013

Door: Martin Beumer over Zermatt

Prachtig skiën en winterwandelen in Zermatt

Zermatt is in de winter een prachtig skidorp! Mooie natuur met vele vierduizenders en de Matterhorn! Ook vele liften, treinen en andere verbindingen waardoor men overal kan komen; zowel de skiër als de wandelaar. Hotel Alpenrose zit zeer dicht bij de lift en Hotel Schwarzsee zit aan de lift dus dan absoluut geen files. Ook mogelijkheid te skiën in Italië!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 30 oktober 2012

Door: A. Kuipers over Zermatt

Na 35 jaar is het nog steeds een feest

Ik kom al sinds 1977 in Zermatt en voor mij niets anders

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 oktober 2012

Door: Boris over Zermatt

Geweldig

Al 14 jaar op rij daar. Lunch bij Zum See en zeker een keer kaasfonduen in de avond bij de Whymperstube. Elke dag van furi naar Zermatt en halverwege die piste de hennustal in duiken. Al helemaal op woensdag want dan is de live band er! Zermatt rijden ook nog is geen auto's dus frisse lucht en een topvakantie

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 mei 2012

Door: m.j.l over Zermatt

Het is een zeer mooi gebied zomer en winter..

Ik kom al jaren in Zwitserland en ook vaak in Zermatt .. Het is heerlijk om hier te zijn alleen al voor je rust..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2011

Door: HJ de Vink over Zermatt

Geweldig dorp. Goede gevarieerde skigebieden en afdalingen mogelijk. Lunchen doe je bij zum see of een van de andere perfecte restaurant voordat je afdaalt voor de apres ski in de paperlapub. Het dorp is erg gezellig, veel winkeltjes. Nightlife in Hotel Post ook meer dan prima. Kijk gerust op www.zermatt-rental.com voor een goed apartement om te huren. Nieuw gerenoveerd en midden in het centrum!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 december 2010

Door: Wim over Zermatt

Wij gaan al jaren naar Zermatt tijdens de voorjaarsvakantie. We kiezen voor dit gebied, omdat de sneeuwcondities goed zijn en dat er genoeg sneeuw ligt. Ons verblijf is altijd in altijd in het dorpje Randa. Goed accomdatie tegen een redelijke prijs.Zermatt is gemakkelijk te bereiken via de trein, die regelmatig een goede verbinding heeft tussen beide dorpen. We komen op zaterdag vroeg aan, dan kunnen op het station in Randa de skipas en treinabonnement regelen. Het is op zaterdag ook rustig om in Zermatt de ski-uitrusting te huren. De laatste jaren merken dat het minder druk is in Zermatt. Er zijn dan ook nauwelijks wachttijden bij de liften. Wie echt helemaal bovenaan wil starten met skiën moet wel rekening houden dat het zeker drie kwartier duurt voordat je boven bent. Maar dan begint ook werkelijk de sneeuspret. Er is genoeg uitdaging voor gevorderden. We slepen niet met skies en schoenen, die laten we elke dag in de winkel achter. goede service. Aan het uitgaansleven hebben we geen behoefte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 februari 2010

Door: DiEk over Zermatt

Wel een gezellig dorp, maar niet echt tijdens het laagseizoen. Als je hierheen alleen gaat voor de ski- / snowboard ervaring dan is dit het PARADIJS. Prachtige omgeving, nog ECHTE bergen (tot 3900m), fantastische sneeuw en uitstekende lift-facaliteiten. In het laagseizon (ik was er dit jaar half januari) werkelijk geen hond op de pistes te zien. 1x in de 20 minuten zie je een keer iemand. Lekker lange pistes (tot ongeveer 20 km). Ook genoeg Off-piste mogelijkheden (aanrader om dit wel Safe te doen ivm gletcherspleten en dergelijke). Kortom: Ik ga hier zeker binnenkort weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 2 december 2009

Door: T over Zermatt

Een best geinig gebied, alleen toen ik op 3800 meter zat kon ik haast geen adem meer halen. Het ***** hotel waar we in zaten was ook wel grappig. Alleen één nadeeltje. Het skigebied was te groot voor mij, zodat ik niet op alle pstes heb geskied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 november 2009

Door: lydia roels-briessinck over Zermatt

Zermatt is mijn lievelingsplaats in Zwitserland. Ik ben er nu al vele malen geweest, zowel in de zomer als in de winter en steeds weer bekruipt mij het gevoel van thuiskomen in dit mooie dorp met zijn imponerende Matterhorn. Ik hoop hier nog vele malen terug te mogen komen. Alle bezienswaardigheden en wandelingen zijn stuk voor stuk de moeite waard. Het parkeren in Tasch waar men direct toegang heeft tot de trein vormt geen enkel probleem. Er zijn genoeg voorzieningen om de reiziger ter plaatse te bedienen. Graag tot spoedig ziens.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 oktober 2009

Door: Thomas over Zermatt

Echt een superweek gehad in Zermatt! Ik (als ervaren wintersporter) vind dat dit het beste gebied is van Zwitserland. Je kunt naar Breuil-Cervinia skien en daar heb je ook weer een heel groot skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 februari 2009

Door: Eva over Zermatt

We zijn nu al een keer of 6 in Zermatt geweest, altijd met hetzelfde plezier! De reacties hier en daar verbazen me dan ook een beetje. Met name de tirade over het gezeul met de bagage: een beetje googlen en je vindt in Täsch een parkeerplaats (evt. overdekt naar keuze) alwaar men je bagage uit je eigen auto, in een taxi voor je plaatst (ik mocht er zelf beslist niet mee gaan sjouwen) en belde men vooruit al het hotel in zermatt (nee echt geen 5 sterren hotel) zodat men al klaar stond bij de taxiplaats in zermatt om de boel weer over te nemen. Voor degenen onder ons die echt een hekel aan lopen hebben, rijdt er een gratis skibus door het dorp. Verder is het skigebied goed gevarieerd, zeker als je de internationale skipas neemt waardoor je de grens over naar italie kunt, zeker meer dan de moeite waard! Bovendien is het gebied redelijk zon zeker, toch ook altijd lekker!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2009

Door: familie van den Burg over Zermatt

Voor de tweede maal geweest, het beste ski-gebied ooit! Ik kan er niets anders over zeggen, een top vakantie!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 december 2008

Door: Anoniem over Zermatt

Ik ben in vrijwel alle klassiekers van de winersport geweest, zoals St Moritz, Davos, Verbier, maar Zermatt is met afstand het mooiste skigebied waar ik ooit ben geweest. Opvallend vond ik de uitstekende pisterestaurants, de bijzonder aangename sfeer, en de immer aanwezige Matterhorn. En, als je overnacht in Täsch, maar dan wel elke dag een klein ritje met de trein heen en weer naar Zermatt moet maken, blijft de ski-vakantie ook gewoon betaalbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 11 januari 2008

Door: Jorg Heijmink Liesert over Zermatt

Beste Cindy, Wat een geweldig verhaal over Zermatt. Ik zie je al helemaal sjouwen met je spulletjes naar de trein, terwijl er taxi's in overvloed zijn die je met bagage en al van Täsch naar Zermatt rijden. Want er is wel degelijk een asfaltweg naar Zermatt, maar die is alleen voor de inwoners en taxi's. Dus wellicht een tip voor je als je er weer naartoe gaat. Ook het kilometers sjouwen door de straten van Zermatt, zoals je beschrijft, is niet nodig. Het charmante karakter van het dorp heeft er niet voor gezorgd dat ze daar nog de kalender van 1882 hebben hangen. Vandaar dat er de hele dag door skibussen rijden. Gratis nog wel, dus om nu te stellen dat ze daar overal een slaatje proberen uit te slaan... En dan de klacht dat het karretje alleen met een muntstuk van 5 Sfr te gebruiken is. Tjongejonge, wat een leuke vakanties zullen dat zijn... Ik vraag me ook elke keer weer af waarom ik de Albert Heijn-karretjes hier in Utrecht alleen met euro's kan openen en niet met Zwitserse franken! Verder vond je alles stinkend duur, maar hoe dat valt te rijmen met je opmerking dat je zelf 2 paar ski's hebt... Kortom, geniet van al het moois dat Zermatt te bieden heeft en het mooie van alles is: je hóeft natuurlijk niet te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 10 september 2007

Door: Cindy over Zermatt

Wij zijn in voorbereiding op de winter eind augustus een kijkje gaan nemen in Zermatt. Vooral het gedoe met de trein en de elektrische taxi's wilden we graag in de zomer testen alvorens met al onze bagage af te zakken midden in de winter. Ik vraag me eerlijk gezegd af hoe iedereen dat doet in de winter. Een paar ski's (ik heb zelf 2 paar voor op en buiten de piste), een paar skischoenen, koffer, beauty-case, bergschoenen, etc... Ik heb immers maar 2 handen. Als je het goed plant lijkt het me behoorlijk te doen, doch als je daarbij ook nog eens een paar kinderen bij hebt, met alle materiaal vandien, lijkt dit dorp me toch echt niet geschikt. De vallei is langgestrekt en een sportieve inslag is wel vereist, aangezien je toch al snel enkele ettelijke kilometers per dag al wandelend aflegt. Ook in de winter lijkt me dat je behoorlijk wat meters met je ski's in je nek moet afleggen. Verder is alles stinkend duur en de zwitsers proberen overal geld uit te slaan. Met euro's betalen is mogelijk, maar pas op voor je bagagewagentje aan de trein kun je alleen met een muntstuk van 5 CHF betalen! Wanneer je in Zermatt de liften instapt kom je in een heel andere wereld. Dit moet een fenomenaal skigebied zijn, weliswaar minder geschikt voor beginners). Ook in de zomer zijn de 4000-ers de moeite waard. Persoonlijk vonden wij dit mooier dan het door ons aanbeden Chamonix. Kortom: plan vooral je bagage goed. (als je in een 4of 5 sterren hotel hebt geboekt geen probleem, zij regelen het transport van je bagage indien je dit vraagt). Ski is super. Ons hotel (Alpenlodge) is éénvoudig van opzet, zeer hygienisch, zeer vriendelijk, doch volgens ons te ver gelegen van het centrum om 's avonds na een vermoeiende dag nog een restaurant te moeten zoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 januari 2007

Door: Peter over Zermatt

Zermatt is in één woord geweldig! Mijn meest favoriete wintersportbestemming. Een geweldig skigebied, met moderne liften etc., maar met nog steeds die klassieke wintersportsfeer. Overal die majestueuze Matterhorn, dat is nog wel het mooiste misschien. Ook erg leuke en zeer goede restaurants op de pisten (Chez Vrony bij Findeln is een topper), alsmede in het dorp zelf. En ja, het is er absoluut decadent; heerlijk toch?! Neem gewoon je goldcard mee (of twee) en geniet met volle teugen! Voor hele kleine kinderen alleen iets minder geschikt. Er is bijvoorbeeld geen kinderskiweide bij het dorp, dus ook de kleinsten moeten hoog de berg op, maar het is maar hoe zwaar je daar aan tilt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 augustus 2006

Door: Jorg Heijmink Liesert over Zermatt

Als oud-reisjournalist mag ik de eer hebben over veel vergelijkingsmateriaal te beschikken wat betreft skigebieden en ik kan je vertellen dat Zermatt al jaren tot mijn top 3 behoort. Natuurlijk, voor de skipas moet je flink in de buidel tasten, maar hé, dan gebeurt er ook iets. In drie kwartier sta je op de Klein Matterhorn, er is een alpenmetro en die houten museumstoeltjesliften uit het jaar kruik zijn al jaren geleden vervangen. Godzijdank komt er eindelijk een verbinding tussen Furi en Riffelberg, want dat was al jaren een fikse aderlating. Beginners kunnen inderdaad ergens anders hun eerste sporen in de sneeuw trekken, in Grächen bijvoorbeeld, daar heb je ook uitzicht op de Matterhorn, de magneet van Zermatt. Après-skiën kan ook aardig in deze alpenmetropool, hoewel Nederlanders een andere definitie van gezelligheid hebben dan de Zermatters. Maar goed, je laat niet voor niets Oostenrijk links liggen, toch. Papperla Pub is een aanrader, hoewel de kroeg weinig geluk heeft met het contracteren van een leuke band. Elsie's Bar is ook zeer sfeervol. Er is er nog een, maar die houd ik liever voor mezelf. O ja, iedereen die begint te klagen over geld in dit briljante dorp, moet gewoon lekker in het Ruhrgebied de afslag naar Winterberg nemen. In Zermatt moet je alleen maar genieten. Is het te duur voor je, blijf dan lekker weg. Klagen is zo zonde als je in dit gedeelte van de wereld mag skiën. Trouwens, je kan best prijsbewust je gang gaan hier. Vraag bij het Zwitsers verkeersbureau een Ferienwohnungverzeichnis aan, bel een avond de niet al te dure chalets en klaar is Kees. Voor iedereen die benieuwd is naar de andere twee skigebeiden die in mijn top 3 staan: Monte Rosa-skigebied en Wengen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 juni 2006

Door: Anoniem over Zermatt

Zermattin Wallis. Ik ben er ook gaan skien en mooi dat het daar is. Je hebt zermatt maar ook Cervinia dat aan de achterkant van de matterhorn gelegen is. Met zijn langste piste van Europa (17km) is het ook een van de duurste van heel Europa maar je bent er rap verslaaft aan. Trouwens de hoogste berg waar je op kunt komen meet 3800m hoog en is het hoogste punt van Europa waar je kan skien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2006

Door: ilona piris over Zermatt

Zermatt heeft echt alles: een internationaal skigebied en veel meer meters piste dan in de meeste boeken beschreven staat, want je hebt ook toegang tot het skigebied van bruell Servina...dus de langste Piste die wel genoemd wordt in de beschrijving van het italiaanse dorp begint on Zermatt op de kleine Matterhorn . 22 km donkerblauw of lichtrood skiplezier en als je wilt non -stop in een tempo door...adem benemend.... vergis je niet met een soort gelijke afdaling die naar Zermatt terug gaat: daar zit halverwegen een enorme wegversmalling.............letterlijk zo aangegeven....Verder heeft Zermatt leuke pubs en disco's en redelijk gezellige piste restaurants en veel leuke winkels ...dit alles is wel aan de prijs........

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 december 2005

Door: Peter Touw Eindhoven over Zermatt

Ik heb zermatt vorig jaar in begin december bezocht, omdat het skigebied zeer hoog ligt waren de condities perfect ( zelfs off piste afdalingen kunen doen in italie en bij de gornergrat) Verblijf in zermatt hoeft niet duur te zijn, jeugdhotel voor 40 euro per nacht inclusief ontbijt en avondeten en zeer netjes. Ik wacht met smacht op de lift tussen furi en riffelberg want de treintjes zijn leuk maar kosten veel tijd. Het apresski is leuk in een tentje langs de piste tussen furi en zermatt, niet te duur voor nederlanders. Volgende week gaan we weer voor een lang weekend (3 de week december 2005)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2005

Door: Bart De Bruyn, Antwerpen over Zermatt

Wij hebben zelf Zermatt bezocht in januari van dit jaar (2005) en in tegenstelling tot de anonieme recensie van 22 oktober, moeten wij wel zeggen dat het geven van ***** aan 'geschikt voor beginners' niet erg correct is. Het skigebied van Zermatt is inderdaad geweldig, maar wij raden dit niet aan wanneer er beginners bij zijn...sommige stukken zijn werkelijk behoorlijk moeilijk voor iemand die nog nooit geskied heeft. De sfeer in het dorp, de hotellerie, de shoppingmogelijkheden, onderhoud van de pistes, etc...zijn werkelijk van een klasse apart. Dat hiervoor betaald moet worden is duidelijk. Als je op je centen zit, moet je hier niet zijn !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 oktober 2005

Door: Anoniem over Zermatt

Verreweg het meest decadente en uitzonderlijke skigbied van Europa. Het skigebied heeft de twijfelachtige eer de duurste skipas van Europa te hebben, maar hiervoor krijg je dan wel iets terug. Zermatt biedt het hoogste skigebied van Europa en is dus heel sneeuwzeker. De après ski is zeer uitbundig voor degene die het zich kunnen veroorloven. Dat is zowiezo wel een beetje waar het om draait in Zermatt, het is duur om een onderkomen te vinden, maar als je er 1 maal zit, dan is het fantastisch. Zelf stond ik een keer bij een lift te klagen over de rij. Een Nederlander naast me, reageerde indirect op me. Tegen zijn zoon zei hij: ´De mensen die klagen over dit gebied realiseren zich pas als ze elders skiën hoe geweldig dit gebied is´. Ik kan de man alleen maar gelijk geven. Als je dit hebt meegemaakt, wil je nooit meer iets anders, hoe duur het dan ook mag zijn, Zermatt is één van de beste skigebieden ter wereld!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Zermatt

Berg200 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Zermatt. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Km pistes open 17
Liften open7 van 51
Rodelbaan open open
Snowpark open