Recensies Flims, Laax & Falera

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Flims, Laax & Falera wilt kiezen. Een recensie over Flims, Laax & Falera kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Flims, Laax & Falera zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Flims, Laax & Falera achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 januari 2020

Door: Hookipa over Flims, Laax & Falera

Een van de beste skigebieden in Europe voor gevorderde skiërs

Laax is een groot en gevarieerd gebied, geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders. Snelle en moderne liften en leuke restaurants aan de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2020

Door: L Timmerman over Flims

Veel te duur skigebied, liftprijs voor 6 dagen ver over 400 euro. Lange wachttijden bij loket en gondels.

Mooi skigebied, maar veel te duur en wat saai dorp. U kunt in Zwitserland beter naar Zermatt nog beter is met de huidige prijzen Zwitserland voor wintersport te mijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 maart 2019

Door: Bert Klaassen over Flims

Ons favoriete dorp

Wij komen hier al jaren en elke keer is het een feestje. Het gebied is groot en gevarieerd genoeg om je de hele dag te vermaken op de pisten. Er zijn veel plekken om even wat rust te pakken en deze zijn ook erg variabel. Van basic op een berevel in de sneeuw, naar zelfbediening, tot tafelen op hoog culinair niveau. Het is in de schoolvakanties relatief rustig en er zijn nagenoeg geen wachttijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
5

Datum 28 december 2018

Door: Marion Misran over Laax

in de week voor kerst (toen ik er was) slechts 50 km pistes open

tot en met 21 december 50 km pistes daarna over de 150 km piste open, zonder dat de condities gewijzigd waren. Het weinige wat ik van het gebied heb kunnen zien is dat er best nog wat oude stoeltjes liften zonder klep zijn. De pistes die open waren zijn wel mooi en breed, echte uitdaging niet tegengekomen. Als het druk is kan je tegen extra betaling de blue line tickets kopen, beetje vreemd lijkt me, als je niet voldoende capaciteit heb de hoogst betalende voor te laten gaan en de rest mag wachten, terwijl er al flink betaald moet worden voor de pas. Eten en drinken op de berg ook kostbaar. Ben teleurgesteld in het gebied, stond hoog op mijn lijst om te ontdekken. Mij zie je er niet weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 13 juni 2018

Door: Hendrik over Falera

Oase van rust

Afgelopen winter in Falera beland. Jaren geleden een keer in Laax geweest en we wilden nog wel een keer terugkeren in dit prachtige skigebied. Falera is echt een oase van rust. Er is niet veel te doen, maar je kan er lekker slapen en eten. Met de stoeltjeslift die aan de rand van het dorp vertrekt kun je het skigebied in, maar je moet er nog een nemen om Crap Sogn Gion te bereiken. Eenmaal daar kun je alle kanten op. De heerlijke blauwe pistes iets verderop blijven onze favoriet. Sneeuw ligt hier altijd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 februari 2017

Door: Aleida over Laax

Top locatie

Geweldig ski en snowboard gebied. Geweldige pisten, breed en mooie door het bos. Heel goede combinatie skiën en snowboarden mogelijk, omdat hier geen zgn verbindingswegen zijn waar je als snowboarder moet lopen. Een echt aanrader. Beter dan: Crans Montana, Saas Fee, Zell am See, Saalbach. Vooral door de combinatie mogelijkheden: skiën, snowboarden wandelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 31 december 2014

Door: willemien over Flims

Prachtig skigebied

Het is een van mijn favoriete bestemmingen om te skiën, veel blauw en prima te doen rood, lekker relaxed. Maar ook degene die van meer uitdaging houden dan ik, zullen zich hier prima vermaken. Het prijs-kwaliteitsnivo begint uit balans te raken: het wordt tijd dat ze een aantal liften gaan vervangen! Verder mis ik ski-lockers bij het dalstation. Super irri dat je die nergens veilig kunt wegzetten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 16 december 2014

Door: Pieter over Flims, Laax & Falera

Fantastisch skigebied!

Geweldig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 oktober 2010

Door: jansenpraha over Flims

Door de nieuwe rondweg en de tunnel gaat de drukke doorgaande weg naar Laax en Ilanz niet meer door het dorp! Dit maakt Flims aantrekkelijker en prettig voor een biertje na het skien bij het dalstation, geen geraas van auto’s meer of in iedergeval een stuk minder. Flims is niet een dorp voor de hardcore apres ski liefhebbers! Meer mogelijkheden voor de apres ski biedt Laax, het dorp naast Flims. Beide hebben het zelfde skigebied, de alpenarena. De omgeving en de vergezichten zijn schitterend. De stijl van de chalets en de kleinschalige appartement gebouwen passen in het dorp, waar ook nog houten schuren en boerderijen staan.Het dorp (Flims dorf en Flims waldhaus) heeft met name laag bouw en is dan ook wijds, waardoor je in veel gevallen met de skibus of de auto naar het dalstation moet nemen. De grote parkeergarage van flims is naast het dalstation en ook in het hoog seizoen zul je daar bijna altijd een parkeerplek vinden. De grote drukte is meer bij het dalstation van Laax en daar zul je vaker verder weg moeten parkeren en een flinke wandeling naar de lift moeten maken. Ik heb bijna alle grote skigebieden van Zwitserland gezien en wat mij betreft staat de alpen Arena qua skien in de top 5 van zwitserland. Geen wachttijden, weinig sleepliften, brede pistes, met veel afdalings mogelijkheden per lift en meer dan 200 km pistes. Het is niet een erg moeilijk gebied, maar het biedt toch veel mogelijkheden voor de experts, met name als je van off-piste skien houdt. De freeride afdaling van La Siala (2800m) is zeer uitdagend en na deze spektalulaire afdaling kun je in een keer door skien tot het dorp op 1100 m. Ook van de Vorab gletscher (3000m) kun je zonder een lift te nemen naar Flims dorp skien of met tussendoor een stoeltjes lift naar Laax dorp. De zwarte afdaling van de Vorab gletscher naar Alp Ruschein is niet erg moeilijk maar wel een heerlijk lekkere lange afdaling. Crab Sogn Gion en Plaun is het mekka voor de snowboarders, met spectaculaire halfpipes en jums kun je hier je lol niet op! Foppa en Larnags zijn mijn favorieten voor de lunch, het terras van Foppa ligt heerlijk op de zon en heeft een prachig uitzicht. Heerlijke “panierte schnitzels und kalbs bratwurste mit zwiebelsauce“! Larnags heeft de beste keuken van het gebied. Ook ’s avonds is dit restuarant een absolute topper, maar je zult wel moeten reserveren. Als je een liefhebber bent van fondue chinoise moet je hier naar toe! Wel van te voren bestellen! Flims en Laax zijn ook aan te raden in de zomer. Schitterend gebied on te wandelen, zwemmen, golfen, raften en vele andere sport mogelijkheden!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2008

Door: ES over Flims

Ik vind het een heel fijn skigebied. Goede mogelijkheden van iedereen. Je moet wel een pas kopen (buiten je skipas om), soort borg. dit krijg je niet terug. maar dat mag toch de pret niet drukken. verder zeer tevreden. looptijd naar de liften is goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 2 oktober 2008

Door: Wim sr over Laax

Leerde skien in 1958 in Noorwegen ben bekent met vele ski gebieden. Ging in 1980 eerste maal naar LAAX wat moet je meer als verwend skier. Ga in 2009 voor 29 maal naar LAAX altijd voor twee weken bevalt mij beter als zermat-montana-davos-lech-saalbag-arosa en nog diverse andere plaatsen kwam ook meer dan 20 jaar in Arosa Laax is super. Wim sr

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 januari 2007

Door: WESrider over Laax

Ben er vorig jaar geweest, is mij heel goed bevallen. Apres-ski is er weinig tot niets. De bekende kaartspelen komen goed van pas in je appartement :). Nooit echte wachttijden voor de liften. Alle skipisten zijn wel richting Laax georienteerd. Moeilijk om naar Flims te komen als je boven zit! Voor snowboarders is het echt wel dé plek! Funparks zijn tot in puntjes verzorgd. Er zijn continu shapers aan het werk. De pistes zijn heerlijk breed, zeer mooie afdalingen tussen de bomen. Ook op gebied van off-piste is dit waanzinnig. Wat ik wel een nadeel vind van Flims is dat er een hoofdstraat doorheen loopt... Maar al bij al super gebied! Sinds ik er heen ben gegaan, wil ik elk jaar wel weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 augustus 2006

Door: Pieter over Laax

Zeer goed uitgerust skigebied met mogelijkheden voor iederen. Geen wirwar aan pistes zoals elders in Europa, mooi afgebakende pistes. Een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 augustus 2006

Door: Anoniem over Flims

Ik ga al jaren naar dit schitterend gebied. Prachtige pistes, voor elk wat wils. Niet de uitgestrektheid van grote gebieden in de buurlanden, maar authentieker en geen wirwar aan pistes. Wel vrij duur…

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2006

Door: Anoniem over Flims

Een goed skigebied met mooie afdalingen tussen de bomen. Veel off-piste mogelijkheden en een moderne apres ski zonder Nederlandse ski-hut achtige taferelen. Voor de wat serieuzere skier en snowboarder. In vergelijking met het tegenwoordige prijspijl Oostenrijk doet Flims het goed. Bier 0.3: EUR 2.60 idem bord friet. Op piste met name de betere maaltijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2006

Door: Ryckoort over Flims

Alhoewel in uitgestrekheid geen skigebied die te vergelijken is met de grote skigebieden in de omringende landen zoals Frankrijk en Oostenrijk is dit skigebied echter een aanrader. Heeft alle moeilijheidsgraden en enkele fantantische offpistes op grote hoogte. Er zijn tevens voldoende Rode en zwarte pistes en tegelijkertijd is er een mogelijkheid lange en snelle afdalingen te doen. Somige tussen bomen en langs rotsen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 oktober 2005

Door: Hugo over Laax

Laax=boring. Hier moet je niet naar toe voor vertier en plezier apres. Persoonlijk vind ik het gebied wat eenzijdig. Zeker aan het eind van een week op de latten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Sneeuwhoogte
Flims, Laax & Falera

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Flims Laax Falera. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten