Verdere beoordelingen over Davos Klosters

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Schrijf een beoordeling

-

Datum 4 oktober 2015

Door: A van ros over Davos Klosters

Wij komen al 40jaR in klosters met de kerst en maart de laatste jaren.hebbenveel andere gebieden bezocht oa zermat les 3valle engelberg gransmontana flims enz.

Klosters is een fijn dorp rustig om te wandelen veel mogelijkheid,met de trein gratis naar Davos of op de ski's

8

Datum 6 december 2009

Door: Gertjan over Davos Klosters

Wij komen nu voor de derde keer in Davos, het bevalt ons goed. Wij moeten gebruik maken van een ziekenhuis en dit is zeer goed mogelijk in Davos. Het zijn leuke ski gebieden genoeg km. Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld je kan overal komen met je gastenkaart... Het is een sneeuwzeker gebied.

4

Datum 20 november 2009

Door: Theo over Davos Klosters

Wat meer informatie over de separate skigebieden: Het mooiste skigebied bij Davos is het grotere gebied van Parsenn. Je start met de trein vanuit Davos-Dorf (=1e deel van lange dorp (+bus)). Parsenn-gebied kent meerdere blauwe brede lange pistes. Af en toe rood. Geschikt voor beginners en voor gevorderden die houden van relaxed skieen. Mooi is de rode afdaling linksom naar Schiffer (halverwege linksaf naar station onderaan bij start blauwe gondeltjes). Tevens is een mooie lange dalafdaling (rood-blauw) naar Klosters mogelijk. Start via middelgebied Schiffer of nog mooier via Gotschnagebied voorbij de Parsennhut. Vanuit Klosters ga je terug naar Gotschna/Parsenn met de gondel (of trein of bus). Dalafdaling naar Davosdorf wordt door velen weer met het treintje gedaan. Een vaak minder fraaie dalpiste is het alternatief. Vanuit het verderop gelegen Davos-Platz ga je met een gondel naar een pittiger maar ook wat kleiner Jakobshorn skigebied. Davos kent bovendien 2 iets afgelegen kleinere skigebieden (Pischa+Rinerhorn).

8

Datum 14 juli 2009

Door: Trudie over Davos Klosters

De officiële Zwitserse skischool heeft heel goed leraren in dienst, ook Nederlandse leraren. Ze hebben allemaal een opleiding bij de Zwitserse Skibond gedaan, dat garandeert hoge kwaliteit. De skischool is zeer persoonlijk en klantgericht. Davos heeft een prachtig skigebied, eigenlijk meerdere skigebieden. Veel afwisseling dus. Ook zijn er veel winterwandelpaden. Après-ski is goed, wel duur.

6

Datum 28 februari 2009

Door: SD uit Haarlem over Davos Klosters

Net terug uit Davos en we hebben genoten. Leuke stad met veel te bieden, zoals 3 schaatsbanen, een speciale berg voor alleen sleeen, 6 ski bergen en nog veel meer.. Hoewel het een van de grootste steden is in Zwitserland komt het niet zo over omdat alles aan een hoofdweg ligt die je met de gratis bus kan afleggen. Zelf in het Club Hotel gezeten wat een super prijs/kwaliteit verhouding heeft met halfpension en zwembad en op loop afstand van Jacobshorn. Kan Top Secret (gelegen naast het begin vd kabelbaan van Jacobshorn) als ski school aanbevelen. Super leuke, behulpzame ski leraren die ook NL spreken maar ook vele andere talen en die maximaal 8 kinderen per ski leraar toe laten. Leuk opgezet, kleinschalig en naar onze mening veel beter dan de massale Schweizer Schischule. Hoewel we ieder jaar naar een andere skibestemming afreizen denken we er over om terug te gaan naar Davos, zo goed is het bevallen.

Overzicht liften en pisten Davos Klosters

Pisten

Lifte

Extra informatie

Groene pistes11 km Sleepliften19Seizoenstart21 november
Blauwe pistes60 km Stoeltjeslift(en)13Seizoenseinde19 april
Rode pistes118 km Gondels12Gletscher
Zwarte pistes62 km Treinen2Minimale hoogte1124 m
Totaal281 km Capaciteit65231 Pers./Std.Maximale hoogte2844 m
Meer informatie over Davos Klosters ›

Sneeuwhoogte
Schatzalp

Berg30 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Davos Klosters. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes griffig
Km pistes open 5.7
Liften open4 van 43
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten