Recensies Davos-Klosters

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Davos-Klosters wilt kiezen. Een recensie over Davos-Klosters kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Davos-Klosters zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Davos-Klosters achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 oktober 2015

Door: A van ros over Davos-Klosters

Wij komen al 40jaR in klosters met de kerst en maart de laatste jaren.hebbenveel andere gebieden bezocht oa zermat les 3valle engelberg gransmontana flims enz.

Klosters is een fijn dorp rustig om te wandelen veel mogelijkheid,met de trein gratis naar Davos of op de ski's

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2009

Door: Gertjan over Davos

Wij komen nu voor de derde keer in Davos, het bevalt ons goed. Wij moeten gebruik maken van een ziekenhuis en dit is zeer goed mogelijk in Davos. Het zijn leuke ski gebieden genoeg km. Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld je kan overal komen met je gastenkaart... Het is een sneeuwzeker gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 20 november 2009

Door: Theo over Davos

Wat meer informatie over de separate skigebieden: Het mooiste skigebied bij Davos is het grotere gebied van Parsenn. Je start met de trein vanuit Davos-Dorf (=1e deel van lange dorp (+bus)). Parsenn-gebied kent meerdere blauwe brede lange pistes. Af en toe rood. Geschikt voor beginners en voor gevorderden die houden van relaxed skieen. Mooi is de rode afdaling linksom naar Schiffer (halverwege linksaf naar station onderaan bij start blauwe gondeltjes). Tevens is een mooie lange dalafdaling (rood-blauw) naar Klosters mogelijk. Start via middelgebied Schiffer of nog mooier via Gotschnagebied voorbij de Parsennhut. Vanuit Klosters ga je terug naar Gotschna/Parsenn met de gondel (of trein of bus). Dalafdaling naar Davosdorf wordt door velen weer met het treintje gedaan. Een vaak minder fraaie dalpiste is het alternatief. Vanuit het verderop gelegen Davos-Platz ga je met een gondel naar een pittiger maar ook wat kleiner Jakobshorn skigebied. Davos kent bovendien 2 iets afgelegen kleinere skigebieden (Pischa+Rinerhorn).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 juli 2009

Door: Trudie over Davos

De officiële Zwitserse skischool heeft heel goed leraren in dienst, ook Nederlandse leraren. Ze hebben allemaal een opleiding bij de Zwitserse Skibond gedaan, dat garandeert hoge kwaliteit. De skischool is zeer persoonlijk en klantgericht. Davos heeft een prachtig skigebied, eigenlijk meerdere skigebieden. Veel afwisseling dus. Ook zijn er veel winterwandelpaden. Après-ski is goed, wel duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2009

Door: SD uit Haarlem over Davos

Net terug uit Davos en we hebben genoten. Leuke stad met veel te bieden, zoals 3 schaatsbanen, een speciale berg voor alleen sleeen, 6 ski bergen en nog veel meer.. Hoewel het een van de grootste steden is in Zwitserland komt het niet zo over omdat alles aan een hoofdweg ligt die je met de gratis bus kan afleggen. Zelf in het Club Hotel gezeten wat een super prijs/kwaliteit verhouding heeft met halfpension en zwembad en op loop afstand van Jacobshorn. Kan Top Secret (gelegen naast het begin vd kabelbaan van Jacobshorn) als ski school aanbevelen. Super leuke, behulpzame ski leraren die ook NL spreken maar ook vele andere talen en die maximaal 8 kinderen per ski leraar toe laten. Leuk opgezet, kleinschalig en naar onze mening veel beter dan de massale Schweizer Schischule. Hoewel we ieder jaar naar een andere skibestemming afreizen denken we er over om terug te gaan naar Davos, zo goed is het bevallen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 november 2008

Door: Anoniem over Davos

jammer dat er alleen over skien gepraat word terwijl er 1 van de mooiste ijsbanen ter wereld ligt en jer super kunt langlaufen , maar ook hier word geen mening gevraagd . uitstekend gebied om als beginner heen te gaan. Zeer goed om te wandelen langlaufen en te schaatsen Ik ken geen gebied wat zo veelzijdig is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 maart 2008

Door: astrid over Davos

Net terug, na een zoveelste keer Davos. En weer perfect. Het was warm, maar wel mooi, in de middag lekker in de zon zitten en in de ochtend lekker skiën. De kwaliteit van de sneeuw was minder dan anders, maar de gezelligheid maakt een hoop goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2008

Door: Astrid over Davos

Wij komen hier nu voor de 8ste keer. Het is duurder dan Oostenrijk en/of Frankrijk, maar je krijgt er wel iets voor terug. Altijd sneeuw, zon en heerlijk eten. De mensen zijn aardig en de accomodatie waar wij altijd verblijven is perfect. Eerlijk, het kost een paar centen, maar het is echt WINTER WONDER LAND. Voor mij nooit meer iets anders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 december 2007

Door: liesbeth over Davos

Davos is het beste skidorpje ooit, en niet alleen om te skien, snowborden, langlaufen, sleeen en sneeschulaufen kan je er ook allemaal doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2007

Door: Bart De Bruyn, Antwerpen over Klosters

Weekje skiën in Klosters/Davos, van 3 tot 10 maart '07. Geweldig mooi weer maar veel te hoge temperaturen (tot 16° in de namiddag), dus zweten ! Klosters zelf (Dorf) heeft het mooie, maar makkelijke Madrisa gebied, perfect voor beginners en intertmediates en vooral zongenieters. Vanuit Klosters-Platz vertrekt de Gotschna Bahn, die aansluiting geeft op het Goschna-Parsenn gebied, dat je, indien gewenst, tot Davos brengt. Davos is vrij druk en oerlelijk...en wat een onbeschofte boeren aan de liften en op de pistes ! En niet enkel toeristen, maar vooral ook de Zwitsers zelf (Zurich ligt immers dichtbij en het is er dus vooral in het weekend drummen!). Zijn beter gewend dan dit, eerlijk gezegd (laatste 2 jaar Zermatt, bvb, was perfect). Ons hotel, het Silvretta Park Hotel in Klosters-Platz, was prima (enkel jammer dat ook niet residenten er - mits betaling - mochten gebruik maken van zwembad, sauna, e.d.). Prima keuken en fijn personeel. Normale prijsklasse voor dit soort hotels. Waarom Prins Charles al jaren in Klosters komt skiën is ons een raadsel...ons zie je er niet direct meer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2007

Door: F.S.A.G. over Klosters

Klosters is een schitterend, rustig skidorp voor de mens met de grotere portemonnee. Skibus en hotelservice zijn goed geregeld en er zijn ook geregeld activiteiten. Het grootste pluspunt blijft toch de kleinschaligheid van Klosters. Voor meer uitgaansgelegenheden en winkels, ga naar Davos.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 oktober 2006

Door: defilmkraker Bornem over Davos

Vorig jaar met krokus geweest en het was gewoon schitterend. Hebben nu dit jaar geboekt met pasen. Vorig jaar met 3 koppels en 7 kinderen geweest. Dit jaar met 4 koppels en 10 kinderen. Geen wachttijden bij de liften met Krokus. Alleen in Klosters. Schitterend gewoon. Lift af, skiën en terug lift op. Op de pischa kun je goed met de kinderen afdalen. Leuke ervaring voor de 4-5 jarigen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2006

Door: niels over Davos

ik ben vorige week in davos gaan skiën en het was echt supergeweldig gewoon. De sneeuw was perfect alsook de pistes, die waren mooi verzorgd en de afdalingen zijn zalig gewoon. Dit is zeker een aanrader voor gevorderde wintersporters. Er zijn enkele halfpipes voor de snowboarders en ook de gevorderde skiers komen aan hun zin. Voor de beginners kan dit wel eens tegenvallen op de jakobshorn want er zijn niet veel blauwe pistes. De rode en zwarte zijn gewoonweg super.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2006

Door: Anoniem over Davos

wij komen al meer als 36 jaar in Davos met twee gezinnen, inmiddels zijn de kinderen (twee uit ieder gezien getrouwd) en nu komen de kleinkinderen ook regelmatig mee (soms zijn we met zn zestienen, en huren dan 2 huizen naast elkaar . de ijsbaan is voor ons een geweldige plek omdat we gek van schaaten zijn , de vrienden van ons , daar zijn de bergen helemaal het einde voor. in een woord wij vinden het een geweldig plek om onze wintersport door te brengen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 december 2005

Door: hugo over Davos

Davos: chique mondain maar wel gezellig. Ook na het skieen kun je even flaneren door de winkelstraat. Maareh die laatste zwarte piste, de dalafdaling is super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 december 2005

Door: A.C. van Straten over Klosters

Klosters is een rustig dorp. Zeker nu er een tunnelverbinding is gemaakt met Davos waardoor er nauwelijks nog doorgaand verkeer is. Enkele grotere hotels in de hogere prijsklasse en middenklasse. Vrij veel "2e" huizen. Een sneeuwzeker gebied, met vele kilometers pisten. Goede pisteverbindigen met gondels/stoeltjes/sleep en "eitje" liften. Mooie langlauf mogelijkheden. Weinig uitgaans mogelijkheden maar Davos op 20 min afstand (trein, gratis voor gasten).Goede verbinding vanuit NL met auto of train (Rhaetische Bahn, Klosters heeft een eigen station). Mijn ski gebied sinds 23 jaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Davos-Klosters

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Davos Klosters. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten