Beoordelingen Belalp-Blatten-Naters

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Belalp-Blatten-Naters te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Belalp-Blatten-Naters ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Belalp-Blatten-Naters op wintersport zijn geweest. Ben jij in Belalp-Blatten-Naters geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 29 oktober 2015

Door: Jan Jonkman over Belalp-Blatten-Naters

Prachtige pistes, veel sneeuw en zon, fantastische vergezichten

De afgelopen 11 jaar in Blatten-Belap wezen skiën. Elke keer weer een genot om daar te skiën. Altijd veel sneeuw en zon....! De uitzichten bovenin prachtig. Geen wachttijden bij de liften, zeker niet met de nieuwe gondel. Pistes altijd perfect geprepareerd en zeer goede skischool. Maar.......de commercie heeft ook hier toegeslagen. Was het eerst nog een "Geheimtip", In Blatten wordt echt alles volgebouwd de laatste jaren.....Groot Reka vakantiepark in dorp, grote chaletflats in het dorp.....Daarbij dan sinds vorig jaar de loskoppeling van de CHF....! Bijna €20 voor cappuchino en 2 cola wordt echt te gek. Daarbij dan de prijs van de skipas van bijna €300 voor 60 km pistes.......! Nee, jammer maar helaas. Zwitserland laten wij voorlopig links liggen en gaan komende winter, 2015, maar eens in Silvretta Montafon in Oostenrijk kijken. T.n.t al een derde goedkoper dan Blatten-Belalp....! En een veel uitgestrekter gebied......Jammer Zwitserland....voelde toch altijd een beetje als thuiskomen...!

Uitstekende pistes, relatief rustig, sneeuwzeker en.....veel zon! Mooie uitzichten
Prijsniveau laatste jaren fors gestegen, oorzaak hierboven, na het skiën weinig/niets te beleven, heeft ook zijn voordelen trouwens...zeer duur supermarktje....!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2015

Door: Vroukje over Belalp-Blatten-Naters

Sneeuwzeker, niet te groot skigebied, met wel allerlei mogelijkheden

Gebied is geschikt voor gezinnen met kinderen. Het is er vrij rustig, alleen bij de 6-persoonslift ontstaan in de vakantieweek wel eens wachttijden van ongeveer 15 minuten (maximaal).

Veel woningen op loopafstand van de lift
Rustig skigebied
Kleine supermarkt, dure producten en weinig keuze.
Liftpas duur in verhouding tot de grootte van het gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2014

Door: Anne over Belalp-Blatten-Naters

Rustig skigebied met mooie pistes, geschikt voor gezinnen!

Wij zijn in de carnavalsvakantie geweest met 3 kinderen (4, 6 en 8). We hebben een huisje gehuurd in Blatten (via de website www.belalp.ch), op 1 minuut loopafstand van de gondel, ideaal. Het was erg rustig, zeker als je het vergelijkt met Oostenrijk in dezelfde periode, voor de gondel naar boven hebben we vrijwel niet hoeven wachten, konden direct doorlopen. De jongste heeft skiles gehad, mocht in het beginnersgroepje in Hexenland, 5 dagen in de week van 10 tot 1. Er waren meerdere Nederlandse kindjes en een Nederlandse juf dus hij heeft het prima naar zijn zin gehad. Voor ons, en de andere 2 kinderen, was het een schitterend skigebied, erg sneeuwzeker en veel kans op zon. Mooie lange pistes, goed geprepareerd en snelle liften. Het gebied is niet enorm maar wel voldoende om je een week prima te kunnen amuseren. Ook voor de gevorderde skiër is voldoende zwart aanwezig en ook off-piste mogelijkheden zijn ruim aanwezig. Jammer is dat er in het dorpje Blatten vrijwel niets te doen is. Naast 1 supermarkt die knetterduur is (een voorraadje uit Nederland meenemen loont...) een sportzaak en 2 hotels is er eigenlijk verder niks. Kortom, een zeer geschikt gebied voor gezinnen waarvan de kinderen op tijd gaan slapen en jezelf genoegen moet nemen met een potje Rummikub 's avonds...

Rustig en overzichtelijk skigebied met mooie pistes
Zeer geschikt voor kinderen
Voor beginners tot gevorderden
Geen après-ski
Dure skipassen voor het aantal kilometers piste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 januari 2014

Door: Hans over Belalp-Blatten-Naters

Fantastische uitzichten op vierduizenders tijdens het skiën. Nieuwe gondels !

Geweldig skigebied met prachtige vergezichten op vele vierduizenders. De zwarte piste door de 150 meter lange tunnel is uniek! Skischool voor de kinderen: super! Er is nu zelfs een kinderopvang ; kunnen ouders even lekker van de pistes afrazen. Sinds deember 2013 is er een nieuwe gondellift geopend met gondels voor8 personen. Helemaal super. Geen wachttijden om boven te komen. Wachttijden bij de liften zijn sowieso ongekend in dit skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 28 december 2011

Door: albertria@hotmail.com over Belalp-Blatten-Naters

Wij gaan de laatste week van januari t/m eerste week van april. Het bevalt ons nog steeds best in al die jaren. Alleen is er veel veranderd en dat is wel jammer Maar het is een erg mooi skigebied. En sneeuw zeker,veel plezier toe gewenst. 28-12-2011

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2009

Door: Anoniem over Belalp-Blatten-Naters

Wij zijn net terug en hebben geweldig genoten. Het skigebied is geweldig met mooie lange pistes. Supergeschikt voor kinderen, 's ochtends gaan ze van 10.00 tot 13.00 op les en 's middags kan je met het gezin skien. Zeer geschikt voor gevorderde skiers. Misschien wat klein voor vergevorderde skiers, maar off piste lekker raggen kan hier prima en maakt veel goed. Nadeel is alleen de gondel-bus vanuit het dorp. Daar kunnen de wachttijden oplopen als het druk is. Verder niets dan lof.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 november 2008

Door: Master Ron over Belalp-Blatten-Naters

Heel mooi skigebied, als alle pistes open zijn. Tunnelpiste is vaak gesloten evenals de Aletschpiste en dan is het voor de gevorderde skiër wat eenzijdig. Geen lange wachttijden en geen overvolle pistes. Apres-ski is niet mogelijk, geen faciliteiten. Kom er al meer dan 7 jaar. Volgend jaar (hopelijk) weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2008

Door: Paul B over Belalp-Blatten-Naters

Apres ski kan echt geweldig zjin in Blatten. Alleen moet je weten wanneer je er moet zijn. Wij gaan al jaren met een groep naar de hexen abfahrt. Gedurende dit weekend staat Blatten vol met feest tenten en kan je haast 24 uur per dag feesten. Ik ga er volgende week weer heen voor een slopend weekendje skien en feesten! Groet, Paul

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 december 2007

Door: Master Ron over Belalp-Blatten-Naters

Heel mooi skigebied. Tunnelpiste en Aletschpiste zijn niet zo vaak open en dan wordt het voor de gevorderde skier wel erg saai met nog een blauwe en een rode piste naar beneden. Prima (maar wel duur) eten tussen de middag. 's Avonds niet veel te beleven en zeker niet in het bergdorp Tschuggen met slechts 1 restaurant. Wel een zwembad met sauna daar..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 maart 2007

Door: jan j. over Belalp-Blatten-Naters

Net weer terug...voor 4e jaar hier geweest en voorlopig blijft dat zo!! Nieuwe stoeltjeslift is super, altijd weer sneeuwzeker en ook nu mega veel sneeuw gehad en relatief (weer) heerlijk rustig. Blijft elk jaar weer genot om hier te skiën. Skischool is echt een groot compliment waard. Waar gaan de kids met plezier naar de skischool..?? Nu alleen die gondel nog verbeteren.... Zelfs een apres-ski, nou ja...., tent geopend tot 01.00 uur in het dorp. Moet niet te toeristisch hier worden anders komen er teveel mensen hier naar toe. Alweer geboekt voor volgend jaar..!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 september 2006

Door: harm over Belalp-Blatten-Naters

Het is een fantastisch skigebied met een goede piste verdeling. 20 km zwart, 20 km rood 20 km blauw. Daarnaast zijn er zeker nog even veel offpiste mogelijkheden. Men bouwt nu (2006) een gloednieuwe 6 persoons stoeltjeslift, die je van 2100 naar 2700 meter hoogte brengt. Daar kan je met de sleeplift naar bijna 3100 meter. Via een tunnel kom je op een van de mooiste afdalingen van Zwitserland, en wellicht heel Europa, uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 augustus 2006

Door: pieter over Belalp-Blatten-Naters

Zeer mooie pistes. Echt een super skigebied alleen voor de snowboarders zijn er nauwelijks extra dingen te doen het dorp is nog al saai.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2006

Door: Anoniem over Belalp-Blatten-Naters

Mooiste plaats om te skiën

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 december 2005

Door: Jonkman over Belalp-Blatten-Naters

Komend seizoen voor de 3e keer. Mooie pistes, veel sneeuw, zeer kindvriendelijk, gezellig en nog goed betaalbaar. Geen of nauwelijks wachttijden. Fantastische uitzichten. Nadeel: alleen maar sleepliften en voor al naar de Sparrhorn.. Apres-ski lekker in het appartement. Verder weinig te doen maar de meesten komen daarvoor ook niet naar deze plaats. Super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 oktober 2005

Door: Anoniem over Belalp-Blatten-Naters

Schitterende brede pistes, geen wachttijden bij de liften en een formidabel mooi uitzicht op de toppen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen