Hoogte: 1775 Meter

Arosa in het kort
  • Skischool inclusief voor kinderen tot 17 jaar
  • Indoor speelparadijs Arosa Bärenhöhle
  • Tip: eekhoorn wandelpad & Arosa Bärenland

Arosa is een kindvriendelijke bestemming en heeft families het nodige te bieden. Mede dankzij de Arosa Junior Club beleven kinderen in Arosa een onvergetelijke wintersport. Daarnaast is goed om te weten dat skiles voor kinderen tot 17 jaar helemaal gratis is wanneer je boekt bij een van de deelnemende accommodaties (minimaal 2 nachten). Alle voorwaarden voor een geslaagde wintersport met het gezin zijn aanwezig in Arosa. Dat deze bestemming ook over het label ‘Familien Wilkommen’ beschikt mag geen verrassing zijn.

Honigland
Bij de de Prätschli skilift (1908 m) ligt Hönigland, een ideale omgeving voor kinderen om te leren skiën. Mede dankzij de 45 meter lange lopende band en de oefenlift zijn alle voorwaarden om te leren skiën hier aanwezig. Honigland is voor iedereen gratis toegankelijk.

Kinderland Innerarosa
Overnacht je aan de andere zijde van Arosa, of in Innerarosa, dan ligt het voor de hand dat de kinderen hier leren skiën. Kinderland Innerarosa ligt naast de grote parkeerplaats en is eenvoudig bereikbaar. Er zijn twee lopende banden en meerdere oefenweides. Kinderland Innerarosa is alleen toegankelijk voor kinderen die op skiles zitten.

Kinderland Maran Arosa
Kinderland Maran Arosa is alleen geopend tijdens het hoogseizoen. Het kinderland is zonnig gelegen en beschikt over één lopende band. Kinderland Maran Arosa is alleen toegankelijk voor kinderen die op skiles zitten.

Eekhoorn wandelpad
In Arosa is wandelen met het gezin absoluut niet saai. Op het eekhoorn wandelpad komen de diertjes je van dichtbij opzoeken! Helemaal wanneer je lekkere nootjes voor ze meeneemt. Aan het einde van de route, die bij Waldhotel National begint en eindigt bij bushalte Maran, ligt een speelgedeelte met barbecueplek.

Arosa Bärenland
Arosa Bärenland is het eerste berenreservaat van Zwitserland en hier zijn beren te zien die zijn gered uit slechte omstandigheden. Het reservaat voelt aan als hun natuurlijke leefomgeving dankzij de rotsen, beekjes en het struikgewas. Arosa Bärenland is bereikbaar via de Arosa Weisshornbahn. Vanaf het bezoekersplatform heb je een goed uitzicht op de dieren. Tijdens de wintermaanden is het Arosa Bärenland iedere donderdag geopend.

Arosa Bärenhöhle
Mocht het een dagje wat minder weer zijn of kiezen jullie ervoor om niet te gaan skiën, dan is de Arosa Bärenhöhle een goed uitstapje. Deze indoorspeeltuin beschikt onder andere over een ballenbak, klimmuur en springkussen. Hier zijn de kids wel een paar uur zoet!

Rodelen in Arosa
Aan rodelbanen geen gebrek in Arosa. Bij Prätschli ligt een 1 km lange rodelbaan die ideaal is voor gezinnen en kinderen. Ook de rodelbanen van de Kulm (1,4 km) en Tschuggen (1,2) zijn niet al te lang, maar geven je wel het echte rodelgevoel. De rodelbaan van de Untersee naar Litizirüti is met 3,4 km een stuk langer.

 Skischool voor kinderen Arosa

Kinderland aanwezig Speelplaats
Min. leeftijd (in maanden) 48 Mascotte aanwezig
Aantal uren geopend 6 Naam mascotte Jöri
Prijs per dag incl. lunch € 88 Kindercarrousel -
Prijs per dag excl. lunch € 68 Kinderpiste met lopend band
Avonturenparcours Kinderpiste met sleeplift

 Arosa voor de kinderen

Kindercrèche Prijs per dag incl. lunch € 35
Aantal uren geopend 5 Prijs per dag excl. lunch € 25
Min. leeftijd (in maanden) 24
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen