Skip to navigation Skip to main content

Zo haal je tijdens Kerst de wintersportsfeer in huis

Skiverhuur
© Spalder Media Group

Kerst is lang niet voor iedereen de ‘most wonderful time of the year’. Het weer in Nederland is meestal niet al te best, het is buiten vooral donker en de verplichte familiediners hoeven niet per se heel gezellig te zijn. Eigenlijk wil je tijdens de feestdagen gewoon naar de Alpen! Lukt het je niet een wintersport te boeken, dan is er een prachtig alternatief: je bouwt gewoon je eigen miniatuurwintersportoord in je huiskamer. Heb je gelijk een mooi gespreksonderwerp voor bij het kerstdiner.

Een skigebied in je eigen huis

Niet alle tuincentra hebben ze in de collectie, maar bij de grote jongens liggen ze prominent in het schap: kabelbanen, stoeltjesliften, pistenbully’s, sneeuwkanonnen en zelfs skiërtjes die je in de stoeltjeslift of op de piste kunt plaatsen. Een paar batterijen erin en alles begint te bewegen. Met een beetje fantasie waan je jezelf ook thuis in de bergen. Er is werkelijk van alles te koop om je huiskamer, keuken, slaapkamers en badkamer om te toveren tot wintersportoord. Dat wat in de Alpen in het groot te bewonderen is, haal je bij het tuincentrum (of online) in het klein. Een prima alternatief als je even niet - om wat voor reden dan ook - naar de bergen kunt.

Er hangt wel een prijskaartje aan...

Een ‘disclaimer’ is echter wel op z’n plaats. Als je het thuis een beetje leuk wilt maken, ben je al snel een klein fortuin kwijt. Voor een beetje stoeltjeslift of kabelbaan betaal je alleen al ruim 300 euro. Met wat creativiteit bouw je een complete berg met skihelling na, zoals de meeste tuincentra ook hebben gedaan. Maar ja, dan ben je zoveel geld kwijt dat je net zo goed een reisje naar de echte bergen had kunnen boeken. Heb je last van keuzestress en/of een kleine portemonnee, kijk dan vooral niet naar wat Jägerndorfer, de belangrijkste leverancier van de wintersportminiaturen, in het assortiment heeft...

Inspiratie genoeg!

Piste
© Spalder Media Group
Berghut
© Spalder Media Group
Fakkeltocht
© Spalder Media Group
Pistenbully
© Spalder Media Group

Hang de boom vol kerstornamenten

Heb jij de kerstboom alweer staan? Ook die kun je een wintersporttintje geven. Er zijn tegenwoordig allerlei ornamenten te koop, ook met een wintersporttintje. Van een kerstman of gnoom op ski's (Action) tot skischoenen (Bijenkorf) en gondels (Karwei). Veel gezelliger dan alleen maar ronde kerstballen! Ook hier hangt een prijskaartje aan, maar dan wel weer een iets kleinere.

Wintersport kerstversiering
© Spalder Media Group

Goedkope tip

Vooruit, nog een laatste tip: zet met Kerst gewoon de hele dag de webcams aan op je TV of bekijk ze op Snowplaza. Levensechte beelden voor niks. Download de gratis app van Feratel en selecteer je favoriete land of streek. Ook een aanrader: De commerciële TV-zender Servus zendt online de hele dag beelden uit van Oostenrijkse webcams. Download eerst de ‘Servus On’-app, zoek op ‘Wetter’ en stream de beelden naar je TV.

Profielfoto Kees

Over Kees

Skiën is voor Kees als een tweede leven. In het normale leven is hij geen snelheidsduivel, maar op de piste…Hij gaat meerdere keren per jaar naar de bergen. Zijn favoriete skigebieden liggen vooral in Zwitserland.