Skip to navigation Skip to main content
01Leadsujet Familien Skispaß Skifahren ©Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau
© Spalder Media Group

Een uitgelezen bestemming voor een wintersport met kinderen? Noteer Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau maar. Ondanks het grote piste-aanbod voelt het skigebied ontzettend gemoedelijk aan. De skischolen beschikken over Nederlandssprekende leraren, de pistes zijn glooiend, de valleien idyllisch én er zijn een behoorlijk aantal leuke activiteiten te beleven. Dit zijn onze tips voor een ontspannende wintersport met kinderen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Wintersport met kinderen in Ski Juwel

10 jaar geleden is Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ontstaan door de verbinding van twee prachtige valleien. Door het samensmelten van beide dalen is er een groot en veelzijdig skigebied ontstaan, maar is het vriendelijke karakter van een gemoedelijk familieskigebied wel behouden. Het Oostenrijkse skigebied ligt in Tirol en is een populaire bestemming voor families met kinderen. De allerkleinsten leren hier namelijk op een prettige manier hun eerste bochten te draaien en voor ouders is er met 113 km aan pistes genoeg afwisseling.

 

Daar blijft het overigens niet bij. De dorpjes in zowel Alpbachtal als Wildschönau zijn als pittoresk te kenmerken. Zo is Alpbach zelfs een van de mooiste dorpjes van Oostenrijk! En niet te vergeten is er een scala aan activiteiten te beleven die je wintersport met kinderen extra glans geven. Waarom dit zo'n fijne familiebestemming is en wat je er kunt doen? Wij geven je een paar tips voor een ontspannen vakantie in Ski Juwel. Schrijf je mee?

Fun op de piste

Lekker skiën op mooie, brede pistes is leuk, maar voor kinderen zijn de funpistes pas echt feest. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau telt verschillende funparks en snowparks die de harten van kleine skiërs sneller laten kloppen. Aan de kant van Alpbachtal vind je een snowpark waar je jezelf kunt wagen aan diverse jumps en andere obstakels. Tevens vind je hier een Kids Run op de Wiedersberger Horn, welke met een lengte van 800 meter en allerlei hobbels en heuvels vol avontuur zit. Sla ook de funpiste hier niet over. Ook aan de kant van Wildschönau is fun te beleven; koers hier naar de 'wave run' bij het funpark voor een avontuurlijke afdaling.

Kids Run in Ski Juwel zorgt pas echt voor plezier
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Bouw zelf een iglo

Een ontspannende activiteit? Een iglo bouwen met de hele familie tijdens je wintersport in Ski Juwel is niet alleen ontzettend leuk, maar werkt ook heel relaxend. Neem de lift naar de Markbachjoch in Niederau aan de kant van Wildschönau en leer de kneepjes van het vak van een echte specialist op het gebied van iglo's bouwen. 

Skiën op verlichte pistes

Heb je er na een dag skiën nog niet genoeg van gekregen of wil je juist voor een extra bijzonder avontuur op de latten gaan? De pistes in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zijn ook 's avonds geopend. Leuk om met de hele familie buiten de 'normale' lifturen om nog eens wat afdalingen te maken! Je kunt op twee plekken onder het licht van de maan je ski's aanklikken. Avondskiën is twee keer per week op vrijdag en zaterdag mogelijk in Reith im Alpbachtal tot 21.15 uur, en in Roggenboden in Oberau kun je op woensdag en donderdag vanaf 19.00 uur terecht. Bekijk de mogelijkheden ›

Je kunt avondskiën op de Reiter Kogel in Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Maak een rit in de Lauser Sauser

Absoluut een activiteit die niet mag ontbreken tijdens je wintersport met kinderen in Ski Juwel is een rit in de Lauser Sauser. Of het voor iedereen ontspannend is valt te betwisten, maar voor kinderen is deze tocht in elk geval helemaal het einde. De Alpbachtaler Lauser Sauser is een Alpine Coaster die op een hoogte van 1845 m start en je met snelheden tot wel 42 km/u door het landschap laat vliegen. Tijdens een tripje van zo'n 7 tot 8 minuten kun je echter optimaal van het prachtige landschap om je heen genieten terwijl je zo'n 18 m boven de grond hangt én je geniet van flink wat avontuur. 

Extra tip: ga mee als co-piloot in de pistenbully

Hoe iedere ochtend de pistes er weer zo strak bij liggen? Dat is natuurlijk te danken aan het werk van de piloten van de gigantische pistenbully's. Tijdens je wintersport in Ski Juwel kun je ervaren hoe dat eraan toe gaat. Een toffe activiteit voor kinderen! Ga mee als co-piloot en maak een rit van een uur in de pistenbully op de Reither Kogel. Bekijk hier de mogelijkheden › 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.