Skip to navigation Skip to main content

Sneeuwvakantie in Lapland, waarom doen?

Lapland
© Pixabay

Wat kun je allemaal doen in Lapland als het winter is? Het magische winterwonderland biedt veel leuke dingen om te doen in de sneeuw: van een spannende tocht met husky's tot heerlijk relaxen in de sauna. Je kunt zelfs een verfrissend ijsbad pakken en met de fatbike door de sneeuw fietsen.Met een vakantie lapland van Buroscanbrit.nl ben je helemaal gereed. In dit artikel bespreken we een aantal activiteiten die je vakantie in Lapland helemaal compleet maken. Maak je klaar voor onvergetelijke ervaringen!

Meer dan alleen skiën

Ben je van plan om naar Lapland te gaan voor een skivakantie? Je bent dan waarschijnlijk een van de weinige mensen die dat doen. Wat een skivakantie in Lapland zo uniek maakt, is dat je naast het skiën ook andere leuke dingen kunt doen, zoals safaritochten. Je kunt in Lapland bijvoorbeeld naar een boerderij gaan waar rendieren zijn, en je kunt ook op een husky slee rijden. Je kunt zelf de slee besturen terwijl 6 tot 8 honden je trekken. Als je meer avontuur wilt, kun je op een sneeuwscooter stappen en rijden met meer kracht.

Rendier Lapland
© Pixabay

Skiën is lekker rustig

In Lapland zijn de skigebieden klein, dus je hoeft je geen zorgen te maken over drukte op de skipistes. Wat zo leuk is, is dat je hier kunt skiën en ook safari's kunt doen die typisch zijn voor Lapland. Daarom zijn de pistes nooit druk, zelfs niet in het drukste seizoen. Je kunt zelfs een piste bijna helemaal voor jezelf hebben. Je hoeft ook niet lang te wachten bij de skiliften, of het nu stoeltjesliften of sleepliften zijn. Je kunt direct weer omhoog na het skiën. Dat is toch geweldig?

Langlaufen

In Nederland is langlaufen niet zo heel bekend, maar in Lapland is het heel populair, waar je de meest interessante langlauftochten kunt maken. Met langlaufski's kun je echt genieten van de rust en schoonheid van de natuur in de winter. Het is ook een sport die niet veel geld kost. Ski's huren is relatief goedkoop en je kunt je eigen snacks en drinken meenemen om onderweg te picknicken. Grote kans dat je een hutje tegenkomt waar je gezellig bij een kampvuur kunt zitten.

Fietsen door het landschap van Lapland

Tijdens deze leuke tocht ga je op een speciale fiets door de winterlandschappen van Lapland. De fiets heeft grote banden waarmee je goed grip hebt en gemakkelijk door de sneeuw kunt fietsen. Je zou bijvoorbeeld een tocht kunnen maken met een gids die je naar de mooiste en beste plekken brengt. Als je al ervaring hebt met fietsen, kun je ook zelf op pad gaan en je eigen route bepalen. Je kunt ook een elektrische fiets nemen waarmee je zonder enige moeite een berg kan beklimmen. Boven op de berg kom je misschien wel een hut tegen met een knisperend haardvuur waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht. Daarom is het niet verrassend dat fietsen een van de favoriete activiteiten is in Lapland.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.