Skip to navigation Skip to main content
Stubai
© Spalder Media Group

September is voorbij, oktober is begonnen en daarmee komt de officiële start van skiseizoen 2022/2023 steeds dichterbij. In de vijf gletsjerskigebieden in Tirol is het skiseizoen al van start gegaan. Sinds deze week kan er weer geskied worden op de Hintertuxer Gletscher, Pitztaler Gletscher, Kaunertaler Gletscher, Stubaier Gletscher en de Rettenbachgletsjer boven Sölden. De vers gevallen sneeuw van de afgelopen tijd is een goede reden om alvast even die kant op te gaan!

Hintertuxer Gletscher: 23 km aan pistes open 

Op de Hintertuxer Gletscher, aan het eind van het Zillertal, kun je het hele jaar door op de latten staan. Zelfs in de zomer! Op dit moment kan er geskied worden tussen de 2600 en 3250 meter hoogte. Er zijn 12 liften open en je hebt zo’n 23 km aan pistes tot je beschikking. Nog even wachten en dan kun je hier weer op 60 pistekilometers skiën! 

Pistebord Hintertuxer Gletscher

Kaunertaler Gletscher: 8 pistes open 

Ook het skiseizoen van de Kaunertaler Gletscher is op 1 oktober van start gegaan. Dit is misschien het minst bekende gletsjerskigebied in dit lijstje en alleen al daarom een tip. Van lange wachtrijen is hier namelijk nooit echt sprake en ook vind je er de Black Ibex, de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk. Op dit moment zijn er acht pistes en de liften Falginjochbahn, Karlesjochbahn en Fernerlift geopend. Hartje winter kun je hier skiën op 55 km aan pistes.  

Pitztaler Gletscher: 6 km aan pistes open

Op de hoogste gletsjer van Tirol kan sinds 1 oktober weer geskied worden. Dagelijks tussen 7.00 en 16.00 uur zijn er twee liften, 6 pistekilometers en een langlaufloipe (klassiek en skating) geopend. Afhankelijk van de sneeuwcondities komt daar steeds meer bij. Hartje winter heb je op de Pitztaler Gletscher ruim 40 km aan pistes tot je beschikking, plus de pistes op de Hochzeiger en Rifflsee.

Skiën op de Pitztaler Gletscher
© Spalder Media Group

Stubaier Gletscher: 2 pistes open 

Op de laatste dag van september heeft de Stubaier Gletscher de eerste liften en pistes geopend voor wintersportpubliek. Tijdens de herfst kun je hier dagelijks van 08.00 tot 14.30 uur op de latten staan. Op dit moment zijn piste 7 en 9, de 3S Eisgratbahn I, Gamsgartenbahn II, 8er Sesselbahn Rotadl en Schlepplift Daunferner in gebruik. Nog even geduld en dan heb je in het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk 35 afdalingen en meer dan 60 pistekilometers tot je beschikking! 

Skiën op de Stubaier Gletscher in Tirol

Rettenbach Gletscher Sölden: ruim 10 km open 

Ook in Sölden kan weer geskied worden! Inmiddels zijn er zes liften en drie pistes (32, 33 en 34) geopend voor wintersportpubliek. Op dit moment heb je op de Rettenbach Gletscher net iets meer dan 10 km aan pistes tot je beschikking, maar verwacht wordt dat op 7 oktober ook piste 38 opengaat. Sölden maakt zich op voor de start van het World Cup seizoen. Op 22 oktober strijden de dames en op 23 oktober de heren, beide op de reuzenslalom. Daarna is het wachten tot de rest van het skigebied opent en je hier weer ruim 144 km aan pistes tot je beschikking hebt.  

Skiën op de gletsjer in Sölden
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.