Skip to navigation Skip to main content

Romantische activiteiten voor een wintersport in Going met z’n tweetjes

Wilder Kaiser Aktive Erholer Winterwandern Winter 2021 Carmenhuter (22)
© TVB Wilder Kaiser / Carmen Huter

Eropuit met je partner? Een wintersport in Going in de Oostenrijkse regio Wilder Kaiser is een heerlijk uitgangspunt voor een romantische vakantie met z'n tweetjes. Blijf je verwonderen aan het schitterende winterlandschap tijdens een wandeling of ga voor iets actiefs en ga op rodeltocht. Mét pauze voor Kaiserschmarrn, natuurlijk. Vergeet bovendien niet dat je vanuit Going directe verbinding hebt met de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en dat je toegang hebt tot prachtige, rustige afdalingen. In dit weblog lichten we een aantal romantische activiteiten voor een wintersport in Going met z'n tweetjes voor je uit. 

Wintersport in Going am Wilden Kaiser

Bij uitstek het uitgangspunt van romantiek: het Oostenrijkse dorpje Going am Wilden Kaiser. Met uitzicht op de imposante bergformatie ligt dit idyllische dorpje dat over een uiterst gemoedelijke kern beschikt. Oostenrijkse Gemütlichkeit, kun je wel zeggen. Een heerlijke plek voor een trip met je geliefde, want niet alleen ligt het direct aan een van de grootste skigebieden van de Alpen waar je heerlijk samen meters kunt maken, ook kun je er talloze andere dingen doen. Klik de ski's onder en ga samen op pad in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental of geniet van de prachtige winterse omgeving van het dorp tijdens een romantische wandeling. Wedden dat je weer verliefd wordt? 

Ontdek het winterwonderland Wilder Kaiser

De omgeving van de Wilder Kaiser leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. Er zijn meer dan 170 km aan winterwandelroutes! Geen betere manier om tot elkaar en tot jezelf te komen dan tijdens een verfrissende tocht in de buitenlucht, mét fantastische uitzichten. Vanuit Going heb je namelijk een prachtig panorama op de Wilder Kaiser. Niets romantischer dan de verse sneeuw onder je voeten te horen knisperen en je ogen uitkijken bij een weergaloos winterlandschap. Tip is de wandeltocht bij volle maan, dat het geheel nog een extra glans geeft. Bekijk alle wandelroutes ›

Winterwandelen op wintersport in Going am Wilden Kaiser
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Pauzeren in knusse berghutten

Kaiserschmarrn, het perfecte gerecht om te delen. De zoete gekarameliseerde pannenkoek wordt met liefde bereid in de berghutten en dat proef je. Je kunt terecht in diverse hutten in Going am Wilden Kaiser (en zeker 80 hutten in de hele regio) om te pauzeren in volledige kneuterigheid. Uiteraard kun je ook wat anders kiezen om te eten, maar gezellig is het hoe dan ook! Strijk neer in het dal of op de berg, tijdens je skidag of tijdens je winterwandeling en geniet van de Oostenrijkse keuken met z'n tweetjes. Aanraders zijn Blattlalm am Astberg en Graspoint Niederalm. 

Kaiserschmarrn eten in Wilder Kaiser
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Romantische rit in de paardenslee

Geen zin om er te voet op uit te trekken? Een rit met de paardenslee is een perfecte activiteit voor een romantische middag voor twee. Je kijkt je ogen uit bij het landschap dat met een witte deken is bekleed en ontdekt de omgeving terwijl je zelf onder een warm kleedje zit. Tijdens een rit met de paardenslee kun je naast Going ook Scheffau, Ellmau en Söll leren kennen en zelfs filmlocaties bekijken van de Oostenrijkse televisieserie 'Der Bergdoktor'. Je kunt eenvoudig een rit online boeken. Meer over paardensleetochten in Going ›

Suis door het landschap tijdens een rodeltocht

Leuk om samen te beleven en daarom absoluut onderdeel van de romantische activiteiten die je met z'n tweeën tijdens een wintersport in Going kunt doen: rodelen. Met een slee kun je in raptempo door het landschap suizen, want het gaat er soms hard aan toe. Plezier en gezelligheid gegarandeerd, evenals een verhoogde hartslag. Er zijn in de omgeving diverse rodelbanen. Zo kun je roetsjen van de rodelbaan Astberg richting Going. Deze is iedere dag geopend van 08.00 tot 16.00 uur en van woensdag tot en met zondag van 18.30 tot 21.30 uur, geheel verlicht. De 3,2 kilometer lange baan zorgt voor heel wat uitdaging! Vergeet niet om na je tocht lekker plaats te nemen in een van de berghutten om op te warmen met een warme choco. Wel zo gezellig!

Rodelen op de Astberg in Going
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Klik de ski's aan...

... en ga langlaufen! Een ideale activiteit om samen te proberen als je het nog nooit gedaan hebt, maar ook om heerlijk van te genieten als je al ervaren bent. Going am Wilden Kaiser vormt namelijk een mooi startpunt voor verschillende langlaufroutes. Vanuit hier starten er vier loipes maar in totaal kun je je uitleven op ruim 65 km aan routes. De Schwendterloipe is een van de aan te raden loipes. Bovendien kun je ook cursussen boeken. Leuk om samen te doen, toch? Benieuwd naar de langlaufmogelijkheden? › 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Wilder Kaiser.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.