Skip to navigation Skip to main content
Lederhosen Wedel Party 16
© Zillertal Arena

In het voorjaar kun je nog heerlijk skiën in de Oostenrijkse Zillertal Arena. De pistes liggen er tot op 2500 meter hoogte en dat maakt dat je er tot half april prima kunt skiën. Juist als de zon dagelijks langer schijnt en de temperaturen oplopen, is het er extra genieten van de sneeuw op de pistes en de warmte op de terrassen. Als dat niet genoeg redenen zijn om nog een keertje naar de Zillertal Arena af te reizen, dan zijn er ook de leukste lente-events die je niet wilt missen. Hiervoor wil je in het voorjaar zéker nog naar de Zillertal Arena:

1. Good Morning skiën in maart

Wie vroeg opstaat, kan de hele maand maart op donderdag en zondag extra vroeg de pistes van de Zillertal Arena op. Tijdens Good Morning skiën geniet je als eerste van de vers geprepareerd pistes die liggen te glinsteren in het licht van de opkomende zon. De Karspitzbaan I+II in Zell, de Isskogelbahn in Gerlos en de Dorfbahn I+II in Königsleiten gaan op donderdag en zondag speciaal voor vroege vogels al om 6.55 uur open.

Good Morning skiën op do en zo in maart om 6.55 uur in Zillertal Arena
© Zillertal Arena

2. Dutchweek Gerlos van 25 maart tot 1 april 2023

Fan van skiën én vette party’s? Dan is de vijfde editie van Dutchweek Gerlos een event waar je bij wilt zijn. Deze week staan er tal van optredens van vermaarde DJ’s op het programma, maar ook de Zipfelbob-wedstrijd met deelnemers die de meest bizarre outfits aan hebben en natuurlijk eindeloze après-ski in de Schirmbars aan de piste en in de bars in het dorp. Het afsluitende oranje party vuurwerk telt een beetje als de afsluiting van het hele skiseizoen, dus ook dat mag je niet missen.

Dutchweek Gerlos 2023 ultieme Dutchweek vibes 25 maart tot 1 april
© Marc Verhees Fotografie

3. Bergliefde Mountain Spring Festival 2023 in Königsleiten

Dit fijne muziekfestival wordt jaarlijks rond Pasen in Königsleiten georganiseerd. Dit jaar kun je op 31 maart - 1 april en 8 - 10 april genieten van opzwepende muziek, geweldige DJ’s en superstemming in de zon. De festivallocaties liggen allemaal boven de 1600 meter, wat voor een unieke ervaring zorgt.

4. Lederhosen Wedel Woche 10 – 16 april 2023

Weg met dat warme skipak! In april is het in de lentezon zo aangenaam warm, dat het tijd is voor de korte broeken en jurkjes. Rokjesdag is in aantocht. Zelfs op de pistes van de Zillertal Arena! En dat wordt gevierd met de Lederhosen Wedel Woche, als er in de Zillertal Arena een week lang alles rondom de mooie Tiroler klederdracht met Lederhosen en Dirndls draait. Wie tijdens de Lederhosen Wedel Woche zelf in Lederhosen of Dirndl de pistes op gaat, wordt bij aanschaf van een 3-daagse skipas beloond met een gratis skipas voor de 4de dag tijdens de actieperiode. Dat is extra lekker skiën!

Lederhosen Wedel Woche in de Zillertal Arena: skiën in Tiroler klederdracht voor korting op je skipas
© Zillertal Arena

5. Lederhosen Wedel Party op 15 april 2023

Op zaterdag 15 april is de grote Lederhosen Wedel Party met livemuziek en partysfeer op de zonnige terrassen van de berghutten en een aftershow party in de Krocha Alm in Zell am Ziller. Deze dag loont het helemaal de moeite om in je Lederhose of Dirndl naar de kassa’s van de Zillertal Arena te komen, want alleen dan krijg je een dag-skipas voor de hele Zillertal Arena voor de superprijs van slechts € 33,00, inclusief glaasje schnaps! Terwijl beneden in het dal de voorjaarsbloemen boven de grond uitkomen, geniet jij nog lekker - in je korte broek of jurkje - van de mooiste pistes. Heerlijk toch?

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Arena

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.