Skip to navigation Skip to main content
Dutchweek in Gerlos festival 2023
© Dutchweek

Van 25 maart tot 1 april 2023 is het geweldige Dutchweek event in het populaire, altijd uitbundige Gerlos in de Oostenrijkse Zillertal Arena. Voor de zesde keer zijn er in Gerlos zowel op de berg als in het dal ultieme Dutchweek vibes! Skiën op de mooiste pistes, nieuwe skigear uitproberen, chillen en feesten tot diep in de nacht. Wat wil je nog meer?

Hoogtepunten in het programma

Het Dutchweek eventprogramma maakt van jouw wintersport in Gerlos één geweldige feestweek. Dit jaar kun je je onder andere op de volgende highlights verheugen:

Early Bird Ski Tour twee keer tijdens Dutchweek Gerlos
© Dutchweek

Early Bird Ski Tour

Heb jij altijd al eens willen skiën tijdens zonsopgang? Tijdens de Early Bird skitocht ga je met de lift voor openingstijd naar de bergtop van de Isskogelbahn. Bovenaan is het genieten geblazen van het adembenemende uitzicht! Ski lekker naar beneden, terwijl je geniet van de strakke pistes en van de langzaam opkomende zon. Sluit de geweldige ervaring af met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet bij Arena Center! In Gerlos wordt de Early Bird Ski Tour twee keer georganiseerd, met dank aan DAKA.

 

Data: zondag 26 maart en vrijdag 31 maart 2023. Verzamelen om 7.15 uur bij de Isskogelbahn. Maximaal 30 deelnemers, vol is vol! Zorg ervoor dat je een al werkende skipas en alle skigear etc. hebt! Koop je Extra Ticket voor de tour inclusief ontbijtbuffet in de ticketshop.

Zipfelbob wedstrijd: lekker gek doen
© Dutchweek

Zipfelbob wedstrijd

Laat jouw talent zien! Haal je gekste outfit uit de kast, glijd van de berg en zorg dat jij het snelste beneden bent. Bij de ZipfelbobRennen word je beloond voor de beste capriolen op de berg! Je maakt kans op coole prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door onder andere SINNER, NOIZEZZ, HEAD en SnowWorld. Zet je beste beentje voor en laat zien waar jij toe in staat bent!

 

Datum: vrijdag 31 maart. Inschrijving bij het Arena Center (top Isskoglbahn) vanaf 13.30 uur start race om 14.00 uur. Er kunnen maximaal 100 deelnemers meedoen.

Gekke outfits doen het goed tijdens Dutchweek Zipfelbobrennen
© Dutchweek
Gekke outfits doen het goed tijdens de Dutchweek Zipfelbob wedstrijd

DAKA & SINNER testcentrum

Het DAKA & SINNER testcentrum biedt je de mogelijkheid om de nieuwste ski’s op de pistes te testen. Zij zijn de gehele skidag geopend van 9.00 -16.00 uur. Bepaal zelf wanneer jij langs wilt komen om de ski’s te testen, op vertoon van het eventbandje. Welke nieuwe ski gear wordt jouw nieuwe favoriet voor dit seizoen? Let op, er zijn geen snowboards aanwezig!

Data: zaterdag 25 – vrijdag 31 maart, bij de Umbrella Bar.

Feestende vrouwen tijdens Dutchweek Gerlos
© Dutchweek

Entertainment

Dansend en chillend door je wintersport! Elke dag is er een veelvoud aan supertoffe locaties waar je helemaal los kunt gaan. Van 12.00 tot 17.30 uur swing jij bij Arena Center mee tijdens heerlijke party thema’s, zoals 90’s, House Classics en Jungle met dikke Headliner DJ's! Hier heb je geen eventbandje nodig, en let er wel op dat je na 16.30 uur niet meer skiënd naar beneden mag. De lift draait daarom speciaal wat langer door. Bij Seppi’s ben je van 13.00 tot 16.30 uur op zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag welkom om onder het genot van een hapje en drankje even bij te komen of te dansen tijdens lekkere tunes. Ook hier heb je vrije toegang!

Feestende mannen tijdes Dutchweek Gerlos
© Dutchweek

Nog meer entertainment

Ook dit jaar doet de Cin-Cin van 16.00 tot 23.00 uur weer mee! Heb jij zin in après-ski hits en partymuziek en Nederlandse zangers? Dan ben je hier op het juiste adres. Wees op tijd (voor 17.00 uur) voor een fantastische avond op vertoon van je eventbandje, want VOL=VOL. De Umbrella Bar is van 16.00 tot 02.00 uur van de partij. Eerst gooi je buiten de voetjes van de vloer op après-ski hits en party muziek, om vervolgens vanaf 19.30 uur binnen met je handen in de lucht los te gaan op 90’s muziek, jungle, house classics met de allergrootste DJ-namen. Bij deze locatie heb je ook je eventbandje nodig om de ervaring te beleven! De skibussen blijven 3x per uur rijden vanaf Gerlos Gmünd tot aan de Umbrella Bar en weer terug. De nieuwe Cin-Cin Party Keller doet dit jaar natuurlijk ook mee. Van 17.00 tot 01.00 uur ga je de nacht tegemoet met vrolijke après-ski en party hits! Beleef pure gezelligheid en zorg dat je jouw eventbandje laat zien!

Mis niets

Maak onvergetelijke herinneringen en mis niets van Dutchweek! Waar ben jij te zien?

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Dutchweek.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.