Skip to navigation Skip to main content

Op wintersport? Check deze 4 handige apps!

Telefoon in gondel
© Spalder Media Group

Als je op wintersport gaat is het handig om van te voren te weten hoe het weer eruit ziet. Zo zorg je dat je onderweg niet wordt overvallen door een sneeuwstorm en weet je hoe de sneeuw erbij ligt. Er zijn tegenwoordige handige apps om je daarbij te helpen. Sommige bieden belangrijke informatie en andere zijn vooral leuk om te gebruiken. In dit artikel tippen we vier apps die je helpen om optimaal van je wintersport te genieten.

1. Bergfex/Ski Lite

Met de app Bergfex/Ski Lite weet je in de grote skigebieden op elk moment of je de lange latten of je snowboard onder kunt binden. Je krijgt namelijk actuele informatie over het weer en de sneeuwhoogte en ziet via webcams hoe de pistes erbij liggen. Ook vind je interessante informatie over de skigebieden en hoef je niet meer op zoek naar accommodaties en ski- en snowboardverhuur, dat vind je allemaal terug in de app.

2. iSKI

Met iSKI kom je tijdens je wintersport niet snel meer voor verrassingen te staan. De app biedt je live updates van maar liefst 2200 skigebieden, bijvoorbeeld over of bepaalde liften open zijn en wat de sneeuwcondities zijn. Je kunt er ook je ski-statistieken mee bijhouden en je prestaties delen met andere gebruikers.

 

En hou je wel van een beetje uitdaging? Doe dan mee aan de iSKI Trophy skiwedstrijd. Dit is de grootste skiwedstrijd ter wereld, waarin je het opneemt tegen internationale skiërs in een virtuele race. Je verzamelt zogenoemde pins waar je leuke prijzen van de sponsor HEAD mee kunt winnen. De winnaar van de race krijgt bijvoorbeeld een paar ski’s.

3. Peakfinder

Op de piste heb je meestal een prachtig uitzicht over hoge, besneeuwde bergtoppen. Maar hebben die bergtoppen eigenlijk een naam en zo ja, hoe heten ze? Dat kom je te weten met de leuke app Peakfinder. Richt de camera van je smartphone op een berg en je ziet meteen de naam van de berg. Met de 360° - modus kun je de berg ook van dichtbij bekijken. Peakfinder is een leuke manier om meer over je wintersportbestemming te weten te komen en misschien zelfs nieuwe pistes te vinden! De app is zowel online als offline te gebruiken.

4. Skiline

De app Skiline is een tracker die al je prestaties en statistieken bijhoudt. Je kunt er bijvoorbeeld mee zien hoe hard je gaat, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en welke liften je hebt genomen. In sommige skigebieden kun je hem zelfs koppelen aan je skipas en zien of je tijdens een mooie afdaling bent gefotografeerd of gefilmd. Dat levert meteen toffe actiefoto’s op om op Instagram te posten en zorgt ervoor dat je nog langer na kunt genieten van al je gave wintersportavonturen!

Geen extra kosten

Er zijn nog veel meer wintersport apps. Sommige kun je offline gebruiken, zoals Peakfinder. Maar bij andere kan dat niet altijd waardoor ze ongemerkt (veel) data kunnen verbruiken en je het risico loopt om buiten je bundel te gaan. Het kan handig zijn om voor sim only te kiezen als je apps wilt gebruiken tijdens je wintersport. Zo kun je niet meer mb’s gebruiken dan je in je bundel hebt en sta je aan het einde van je reis niet voor vervelende verrassingen.  

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.