Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe stoeltjeslift in St. Moritz: Suvretta-Randolins

27A482B8 3D1F 44D4 AE99 3932757CD8C7
© Engadin St. Moritz Tourismus AG

In het Zwitserse St. Moritz gaat het eindelijk gebeuren: er komt een nieuwe stoeltjeslift! De oude 2-persoonsstoeltjeslift Suvretta-Randolins gaat vervangen worden. Deze was al in sinds 1982 in gebruik. Na een lange periode van plannen is er eindelijk actie ondernomen. Eind juli is de laatste update vanuit St. Moritz gekomen, en die update vertelde ons dat de bouw al erg opschiet. Naar verwachting kunnen we in het begin van het nieuwe skiseizoen al plaats nemen in de nieuwe lift in St. Moritz.

De nieuwe stoeltjeslift in St. Moritz

Als je in St. Moritz bent geweest, dan moet je bij deze lift gedacht hebben ‘wanneer gaan ze die eens vervangen’. Grote kans zelfs dat je het ‘de oude stoeltjeslift’ noemde! En dat was niet voor niets. De 2-persoonsstoeltjeslift draaide al sinds 1982 en was eerlijk gezegd ook wel toe aan vervanging. De lift is destijds gebouwd zonder moderne stoelverwarming en een kap voor de sneeuw ontbreekt eveneens. In St. Moritz is de bouw van de nieuwe stoeltjeslift Suvretta-Randolins in volle gang. Daarmee kan er, als alles volgens plan verloopt, vanaf aankomend skiseizoen gebruik worden gemaakt van een nieuwe 2-persoonsvariant.

 

Specificaties van de nieuwe stoeltjeslift Suvretta-Randolins

Wat je kunt verwachten van de nieuwe stoeltjeslift in St. Moritz? De vernieuwde 2-persoonsstoeltjeslift verbetert in tijd, kwaliteit en doorstroom! Alle feiten en cijfers vind je hieronder.

 

Feiten & cijfers

Dalstation: 1939 m  Lengte: 823 m
Bergstation: 2216 m Hoogteverschil: 277 m
Snelheid: 2,5  m/s Capaciteit: 865 pers./uur
Duur rit: 6:00 min Locatie: St. Moritz

 

Wintersport in St. Moritz

Het Zwitserse wintersportdorp St. Moritz heeft zich op een prominente plek op de wintersportkaart weten te zetten en is zonder twijfel een van de populairste  skibestemmingen van de Alpen. St. Moritz ligt op een hoogte van 1856 meter en is erg sneeuwzeker. Het is een chique, exclusieve en stijlvolle bestemming. Het skigebied Engadin St. Moritz is goed voor 300 pistekilometers verdeeld over 4 gebieden. Dit gebied staat ook wel bekend om de brede pistes waar je goed kunt cruisen en carven.

 

St. Moritz beweert de geboorteplaats te zijn van de wintersport, dit gebied trekt namelijk al sinds 1864 toeristen aan. Zo organiseerde St. Moritz het eerste officiële Europese schaatskampioenschap en twee keer de winterspelen (1928 en 1948). Jaarlijks wordt ook de FIS World Cup gehouden in St. Moritz, de beste skiërs ter wereld komen dan naar de Zwitserse bestemming. De start van de afdaling van de mannen staat bekend om zijn vrije val. Met een hellingspercentage van 100% is dit de steilste startstrook van de FIS World Cup. In 7 seconden bereiken de skiërs dan ook een snelheid van gemiddeld 140 km/u. Voor langlaufers ligt er in Engadin St. Moritz 230 kilometer aan loipes klaar.

Winter Koen

Over Koen

Skiën is bij Koen al op vroege leeftijd begonnen. Eerst op de borstelbaan, daarna op de 'echte sneeuw'. Inmiddels is hij niet meer van de pistes weg te slaan en is hij helemaal gek van wintersport.