Skip to navigation Skip to main content

Eindelijk weer verse sneeuw in Winterberg en Willingen

Webcam Winterberg 16-1-23

Goed nieuws voor fans van Winterberg en Willingen. Eindelijk is Koning Winter naar het Sauerland teruggekeerd en is er een einde gekomen aan de uiterst zachte periode. De condities zijn al weken verre van ideaal, dus verse sneeuw en winterse temperaturen zijn ontzettend welkom. De eerste witte laag is inmiddels gevallen en er komt nog veel meer aan. Bovendien komt de temperatuur de komende dagen niet boven het vriespunt uit!

De winter is terug in Winterberg en Willingen

Na een uiterst zachte periode is de winter weer teruggekeerd in Winterberg en Willingen. De webcams laten eindelijk weer een vers laagje sneeuw zien, in plaats van een triest bruin landschap met hier en daar wat smalle stroken kunstsneeuw. De skicondities vallen al weken ontzettend tegen, maar gelukkig lijkt daar eindelijk verandering in te komen. In Winterberg is nog maar 3 van de 27 km aan pistes geopend en in Willingen zelfs helemaal niks meer. Winterberg schrijft in een update op de website ontzettend blij te zijn dat de winter eindelijk is teruggekeerd. Het skigebied gaat er alles aan doen om snel meer liften en pistes te openen. De hele week valt er regelmatig verse sneeuw en zowel ’s nachts als overdag vriest het. Als het koud genoeg is, worden ook de sneeuwkanonnen weer aangezet.

Eindelijk witte webcams

Veel is er nog niet gevallen, maar wel genoeg om het landschap weer een winters uiterlijk te geven. Hieronder een aantal witte webcams uit Winterberg en Willingen.

Neuastenberg
Neuastenberg
Willingen
Willingen
Poppenberg, Winterberg
Poppenberg, Winterberg
Ettelsberg, Willingen
Ettelsberg, Willingen
Brembergkopf
Brembergkopf, Winterberg
Winterberg
Winterberg
Ritzhagen, Willingen
Ritzhagen, Willingen
Kleinebühre
Kleinebühre, Winterberg
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.