Skip to navigation Skip to main content
DJ's party feeststemming Dutchweek Saalbach wintersport Oostenrijk
© Dutchweek

Saalbach is een geweldige skibestemming, waar Dutchweek maar al te graag komt. Tijdens skiseizoen 2022/2023 maar liefst twee keer! Eerst tijdens de 4-daagse kick-off van 18 - 21 januari 2023 en daarna tijdens de 8-daagse voorjaarseditie van Dutchweek Saalbach. Die laatste vindt plaats van 18 - 25 maart 2023. Dat betekent twee keer zo lang skiën, dansen en feesten met Dutchweek vibes! Ben jij erbij?

Skiën tijdens Dutchweek Saalbach

Saalbach is je entree naar het fijne grote skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, waar je zeker de nodige uren op de piste zult doorbrengen. Als je wilt kun je ook nog een bezoek brengen aan de Kick-off in Zell am See-Kaprun, die tegelijk met de Kick-off in Saalbach plaatsvindt. Beide skigebieden zijn namelijk met elkaar verbonden middels de Ski ALPIN CARD en zellamseeXpress. Een uitstapje is zo gemaakt! In Zell am See-Kaprun vind je nog meer pistes en hele toffe sportieve Dutchweek activiteiten, zoals het DAKA testcentre, de Early Bird Ski Tour en de Easy Ski Race. In dit blog, dat we eerder schreven, lees je daar meer over.

Skiër op de piste van Saalbach
© Dutchweek

Entertainment op veel nieuwe locaties

Tijdens de Kick-off van 18 - 21 januari 2023 in Saalbach kun je al genieten van heel veel muziek. Dit jaar staan er nieuwe locaties op de lijst. Kijk maar even mee: de eerste nieuwe locatie is de Schwips Bar. Van 16.00 - 20.00 uur hoor je hier internationale après-ski hits, daarna komen de partyknallers aan bod en kun je tot middernacht doordansen. Ook in de Taverne klinken van 16.00 - 20.00 uur après-ski hits. Vervolgens staan de dj’s en mc's aan de knoppen en kun je tot 03.00 uur losgaan op de heetste party hits. Denk eraan om je eventbandje om te doen als entreebewijs!

Feeststemming tijdens Dutchweek Saalbach
© Dutchweek

Nog meer muziek en entertainment

Ook nieuw is de Schwips Club. Hier kun je van 21.00 - 02.00 uur super dansen op old school disco hits in een sexy nieuw jasje. Kijk ondertussen je ogen uit naar de moves van de danseressen van de Schwips Club. Je kunt alleen naar binnen met een eventbandje om je pols. Bij Castello kun je vanaf vrijdag terecht, om tussen 21.00 - 03.00 uur te dansen op de Electric Mountain Music die de dj draait. 'Life is a Circus!' als Dutchweek in Saalbach is.

Vuurspuwers bieden entertainment tijdens Dutchweek Saalbach
© Dutchweek

Dansen tot diep in de nacht

Van 18 - 25 maart 2023 zorgt Dutchweek voor een nog groter entertainment programma. Dagelijks kun je niet alleen bij alle locaties van de Kick-off terecht, maar ook nog bij een heleboel andere! Bij de Panorama Alm kun je van 12.00 tot 16.30 uur meedansen met discohits in een nieuw jasje, van een dj met zanger(es) en sax of een ander instrument. Van 14.00 tot 20.00 uur kun je ook bij de MaisAlm terecht. Laat je hier op het nieuwe, hippe terras verrassen door de dj’s, mc’s en het te gekke live entertainment. Een unieke ervaring, waarvoor je wel je eventbandje om moet hebben. Bij Burgi's kun je van 15.00 tot 22.00 uur genieten van après-ski en party muziek. Entree met eventbandje.

Wil je een keer iets anders? Geniet dan tussen 16.00 en 20.00 uur van coole Electric Mountain Music bij Soul House. Ze serveren hier ook snelle en gezonde Soho’s Soul Food! Tot 18.00 uur is er vrij entree, daarna moet je een eventbandje om hebben. Bij de 2020 Bar (de lobbybar van Hotel Saalbacherhof) heb je vrije entree om van 18.00 tot middernacht te dansen bij de dj’s met live sax en/of zangeres. Om tussen al het dansen door weer op krachten te komen, eet je de beste pizza’s in Saalbach bij bar-pizza-vineria Napoli.bar op de Dorfplatz.

Drinken, dansen, feesten tijdens Dutchweek Saalbach
© Dutchweek

DAKA-testcentrum bij Soul House

Tijdens Dutchweek Saalbach kun je de nieuwste ski’s testen op de pistes van het Skicircus. Wintersportspecialist DAKA richt in Saalbach een testcentrum in, waar je de nieuwste skigear kunt lenen. Test vervolgens zelf met welke ski’s jij het lekkerst over de pistes suist. Het testcentrum staat bij Soul House en is de gehele skidag geopend van 9.00 - 16.00 uur. Je kunt zelf bepalen wanneer je langskomt om de ski’s te testen. Zorg er wel voor dat je je eventbandje om hebt. Let op: er zijn geen snowboards aanwezig!

 

Data: 20 t/m 24 maart 2023, dagelijks 09.00 - 16.00 uur

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Dutchweek.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.