Skip to navigation Skip to main content

Dit kun je naast skiën nog meer doen in Going am Wilden Kaiser

Wintersport in Going am Wilden Kaiser Tirol Oostenrijk
© TVB Wilder Kaiser / Felbert Reiter

Going am Wilden Kaiser is een heerlijke wintersportbestemming voor wie graag verschillende winteractiviteiten wil doen. Het rustige, vriendelijke dorp ligt aan de voet van de Wilder Kaiser in Tirol en biedt tal van sportieve mogelijkheden. Aan afwisseling tijdens je wintersport is in Going dus geen gebrek.

Skiën in Going

Als je naar Going op wintersport gaat, dan slaap je aan de voet van de Wilder Kaiser. Over de vier mooie wintersportdorpen van de vakantieregio Wilder Kaiser, schreven we al eerder op deze pagina. Vanuit Going kun je zo de pistes van een van de grootste skigebieden van Oostenrijk op stappen, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. De 4-persoons stoeltjeslift brengt je vanuit het dorp naar de top van de Astberg. Daar heb je een waanzinnig uitzicht op de tegenoverliggende Wilder Kaiser. Dit punt op de Astberg is het beginpunt van de langste skiroute ter wereld, de 88 km lange KitzSkiWelt Tour. Met die tocht, en ook met de andere pistes in het skigebied, kun je jezelf flink uitdagen op skigebied.

Skiën in Going; geschikt voor iedereen
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Rodelen vanaf de Astberg

Op de Astberg vind je ook het startpunt van de Astberg rodelbaan. Deze mooie natuurrodelbaan slingert zich langs de Astberg omlaag. Het is een heerlijke baan voor jong en oud. Onderweg kun je op de berg een gezellige tussenstop maken bij bv. de Brenner Alm of de Treichlhof, of in het dal bij de Koasa Hüttn en met een warm drankje of een Kaiserschmarrn je rodelavond nog extra bijzonder maken. Alleen daarvoor zou je al op een sleetje stappen en de Astbergrodelbaan omlaag gaan!

Rodelen op de Astbergrodelbaan in Going am Wilden Kaiser
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Langlaufen rondom Going

In Going kan je ook lekker actief bezig zijn zonder direct de berg op te hoeven. Tussen de dorpen Going, Ellmau, Scheffau en Söll, die in het dal liggen, vind je hele mooie geprepareerde langlaufroutes. In totaal wordt er dagelijks 55 km aan loipes geprepareerd. Daarop kun je in je eigen tempo door de natuur glijden, zodat je alle gelegenheid om van de omgeving te genieten. De langlaufroutes zijn allemaal van duidelijke bewegwijzering voorzien en in het dorp kun je bij de skiverhuur locaties de benodigde uitrusting huren. Een aanrader is de Aschauerloipe, die je 7,7 km lang langs de zonnige kant van Going voert. Hier zijn nog meer ideeën voor mooie langlaufroutes ›

55 km langlaufloipe aan de voet van de Wilder Kaiser
© TVB Wilder Kaiser / Jan Hetfleisch

Schaatsen op de ijsbaan

Midden in Going vind je een leuke openlucht schaatsbaan. Zowel volwassenen als kinderen kunnen hier lekker over het ijs zwieren. Voor de kleintjes zijn er pinguïns die ze kunnen vasthouden tijdens het oefenen. De baan is niet zo groot, de gezelligheid staat voorop. Als je een tussenstop maakt voor een beker warme chocolademelk of een glaasje glühwein, kun je hier een paar hele fijne uurtjes doorbrengen.

Kinderen op de ijsbaan in Going
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

IJsstok schieten

Deze in Oostenrijk geliefde wintersport, is een sport die we in Nederland niet kennen. Je zou het kunnen vergelijken met curling. Elke donderdagavond speelt Hermann op de schaatsbaan in Going een spannend wedstrijdje ijsstokschieten. Doe mee! Is het je eerste keer of ben je een doorgewinterde ijsstokschieter? Iedereen welkom, plezier gegarandeerd.

IJsstok schieten op de ijsbaan in Going am Wilden Kaiser
© TVB Wilder Kaiser / Felbert Reiter
IJsstok schieten op de ijsbaan in Going am Wilden Kaiser

Ontspannen van het landschap genieten in een paardenkoets

Gewoon van het prachtige landschap genieten. En ondertussen in beweging zijn, zonder zelf moe te worden. Uitstapjes met de paardenkoets zijn hiervoor ideaal. Tijdens een rit door de sneeuw kun je de dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll heel ontspannen in een rustig tempo verkennen. De rit kun je hier online boeken ›

Heerlijk met een paardenkoets door de sneeuw bij Going
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Winterwandelen

In totaal liggen er 170 km winterwandelpaden aan de voet van de Wilder Kaiser. Ruimte genoeg dus om een heerlijke wandeling in de gezonde berglucht te maken. Vanuit Going zijn er verschillende routes. De Prama-winterwandeling begint en eindigt bij de lokale VVV en is een makkelijke ochtend- of middagwandeling, geschikt voor het hele gezin. Het is een zonnige rondwandeling van bijna 8 kmm over besneeuwde weides. Een andere aanrader is de rondwandeling naar het Hollenauer Kreuz, een bergrestaurant op het mooiste uitzichtpunt van Going (open vanaf 23 december). Deze wandeling is niet zwaar, maar wel iets langer (bijna 11 km) met wat stijging. Hiervoor moet je wel een halve dag uittrekken. Maar dan word je beloond met het meest geweldige uitzicht op de Wilder Kaiser, dat je je kunt voorstellen. Ook deze wandeling begin en eindigt bij het VVV kantoor in Going. Benieuwd naar andere winterwandelroutes bij Going?

Winterwandelen bij de Wilder Kaiser
© TVB Wilder Kaiser / Roland Defrancesco

Heb je zin gekregen in een wintersport met extra winterse activiteiten in Going? Bij de lokale VVV kun je een overzicht opvragen van beschikbare accommodaties.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Wilder Kaiser.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.