Skip to navigation Skip to main content

Dingen om te overwegen bij het boeken van een reis naar de sneeuw‍

Makkelijke Piste Gurgl
© Spalder Media Group

Als het gaat om het plannen van een winters uitje, is een reis naar de sneeuw de perfecte manier om het beste uit het winterseizoen te halen. Van de adembenemende landschappen tot de charmante dorpjes, een sneeuwreis zorgt zeker voor een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu een doorgewinterde skiër bent of een beginnende snowboarder, er zijn een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je een avontuur vol sneeuw boekt! We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Accommodatie en onderdak

Wanneer je een hotel, resort of ander soort accommodatie kiest, wil je er zeker van zijn dat deze in de buurt van de skiheuvel, lift of berg ligt. Zo kun je gemakkelijker en sneller bij de sneeuw komen. Je kunt ook kiezen voor een verblijf in een dorp in de buurt, zodat je de charme en cultuur van het gebied kunt ervaren. 

Activiteiten in de sneeuw 

Als je een beginnende skiër of snowboarder bent, zul je veel baat hebben bij het boeken van een of twee lessen. Niet alleen zal het je helpen om je vaardigheden te verbeteren, maar het zal ook het risico op blessures verminderen. Zodra je je vaardigheden hebt aangescherpt en je je zelfverzekerd voelt, kun je je aansluiten bij een van de vele georganiseerde ski- en snowboardgroepen. Deze groepen zijn een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en waardevolle tips te krijgen van meer ervaren skiërs en snowboarders.

Je kunt ook voor kiezen om lekker te gaan wandelen. Bij Bookatrekking.com kun je een leuke trektocht van begin tot einde uitstippelen. Zo kun je zonder zorgen de perfecte wandelvakantie inplannen en boeken. Als je gaat hiken in een bergachtig gebied waar ook sneeuw ligt is het belangrijk om te zorgen voor goede wandelschoenen of sneeuwschoenen. Met gebruik van goede schoenen kun je makkelijker over de paden lopen.

Weersomstandigheden

Wanneer je de sneeuw bezoekt, zul je het weerbericht in de gaten willen houden. Zo kunt je je reis goed plannen en gevaarlijke en mogelijk levensgevaarlijke omstandigheden vermijden.

Valt door het weer je geplande tocht alsnog uit? Aviclaim kan je helpen met het terugclaimen van je gemiste vlucht. We gaan er natuurlijk vanuit dat het weer niet voor vertraging zal zorgen. Het is fijn om te weten dat je je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over een gemiste vlucht.

Wat moet je meenemen tijdens een vakantie in de sneeuw? 

Als je in op pad gaat in de sneeuw is het van belang om je goed voor te bereiden. Neem in je rugzak voldoende eten en drinken mee en zorg voor wat extra waterdichte kleding tegen de kou en sneeuw. Het weer in de bergen is vaak erg onvoorspelbaar. Ook is het een goed idee om een papieren kaart mee te nemen van het gebied waar je er op uitgaat. Het kan zomaar zijn dat je met je telefoon geen bereik hebt en dus geen apps op je telefoon kunt gebruiken. Dit kan vaak voorkomen in berggebieden. Een goede voorbereiding kan dus veel problemen voorkomen.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.