Skip to navigation Skip to main content
Samen op wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Tirol Oostenrijk
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / evenproductions

In SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, vind je niet alleen een enorme hoeveelheid pistes – ruim 270 kilometer, om precies te zijn – maar ook hele leuke fun activiteiten op die pistes. Dit skigebied, met z’n vele vooral blauwe en rode pistes, behoort al jarenlang tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het is bij wintersporters geliefd om de veelzijdigheid van de pistes, maar ook vanwege de verrassende extra’s die er te beleven zijn.

Extra avontuurlijke pistes

De SkiWelt heeft heerlijk brede blauwe en rode pistes, waar je met het hele gezin soepeltjes op kunt afdalen. Wie het graag wat spannender en uitdagender wil, maar liever niet van de – eveneens aanwezige – zwarte pistes wil, kan z’n hart ophalen in de drie fun parks Boarders Playground en Mini Playground in SkiWelt Westendorf en Intersport Kaiserpark in SkiWelt Ellmau, en op de twee skiparcours ‘Hans im Glück’ en ‘Hexenwelle’ in SkiWelt Söll. Ben je benieuwd wie van jullie nu eigenlijk de snelste is? Er zijn verschillende snelheidsparcours met tijdmeting, waar je de uitdaging kunt aangaan. Er is tijdmeting op de Filzbodenpiste (7) in SkiWelt Brixen im Thale, op de Almbahnpiste (98) in SkiWelt Ellmau-Going en op de Hexenschuss (47) in SkiWelt Söll. Ook op de skimovie parcours in SkiWelt Scheffau en SkiWelt Söll, waar je gefilmd wordt, krijgt skiën een hele nieuwe dimensie.

Er is zo veel te beleven in de SkiWelt!

Skiën op de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH
Avondskiën in SkiWelt Söll - grootste avondskigebied van Oostenrijk
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH
's Avonds rodelen op de Astbergrodelbaan in SkiWelt Ellmau-Going
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH
Samen skiën in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH
Puur genieten van uitzicht op meer dan 70 drieduizenders in de SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Rodelen op mooie rodelbanen

Er zijn in SkiWelt maar liefst drie lange rodelbanen, waar je zowel overdag als ’s avonds terecht kunt voor een fijne sleepartij. De rodelbanen worden dagelijks geprepareerd en zijn beveiligd, zodat je voluit naar beneden kunt. De fijne Astbergrodelbaan in SkiWelt Ellmau-Going is 4,5 km lang en de uitdagende Hexenritt rodelbaan in SkiWelt Söll is 3,2 km lang. Beide zijn dagelijks geopend, en op woensdag tot en met zaterdag (Hexenritt) of zondag (Astbergrodelbaan) ook ’s avonds open en verlicht. De Mondrodelbaan in SkiWelt Söll is 4 km lang en alleen ’s avonds open, van woensdag tot en met zaterdag. De verlichting van deze gezellige baan is bijzonder sfeervol, met lampen in de vorm van manen.

’s Avonds laat skiën op verlichte pistes

Wie geen genoeg kan krijgen van skiën, kan woensdag tot en met zaterdag terecht in SkiWelt Söll, waar het grootste avondskigebied van Oostenrijk is. In totaal wordt er van 18.45 – 21.45 uur 10 km piste verlicht: de Keat afdaling, de Hexen6er afdaling, de Stöckl afdaling en de dalafdaling. Ook het ‘Hans im Glück’ funpark is verlicht en geopend.  Je mag tot 22.30 uur door skiën, de gondels en skiliften in dit gebied draaien tot 21.30 uur. Let op: voor het avondskiën in SkiWelt Söll is een speciale skipas nodig!

Ook de Schusterbühellift in SkiWelt Brixen is ’s avonds extra geopend. Op 29 en 30 december 2022 en 8 en 9 januari 2023 en daarna iedere donderdag kun je daar tot 19.00 uur op je gewone skipas verder skiën.

SkiWelt Tour skiroute door de hele SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

SkiWeltTour skiën

De SkiWelt Tour is een gemarkeerde skiroute die je door de hele SkiWelt brengt en die je over de mooiste pistes van het skigebied voert. Je kunt de route met de klok mee skiën (groene bordjes, 69 km lang) of tegen de klok in (oranje bordjes, 84 km lang). Op beide varianten van de route ski je geen enkele piste twee keer en neem je ook steeds weer andere liften. Dit is een route voor volhouders, want je gaat ‘m echt wel voelen in je benen. Gelukkig kom je elke 3,5 km langs de route weer een andere gezellige berghut tegen, waar je desgewenst een tussenstop kunt maken.

De heksen van SkiWelt Söll drinken hun heksenbrouwsel
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH
De heksen van SkiWelt Söll drinken een spannend drankje

Heksen op de piste & Raben Rally

Als we één plek in de SkiWelt moeten noemen, waar van alles te beleven is, dan is het SkiWelt Söll. Dit deel van de SkiWelt wordt namelijk bevolkt door heksen! Je kunt ze regelmatig op de piste tegenkomen, waar ze met veel rook en lawaai de aandacht trekken. Een waar spektakel om te zien! Ook leuk hier is de Raben Rally, een speurtocht op ski’s door het skigebied. Bij de kassa van de gondelbaan kun je hiervoor een schatkaart krijgen, waarop diverse plekken staan die je moet aandoen. Lukt het je om overal de weggevlogen raven te vinden, dan mag je in het Ravennest bij de gondelbaan je beloning komen ophalen.

Gezellig samen aan het bier in een van de berghutten in de SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Skihüttengaudi weken

Skiën van hut naar hut en daar genieten van de gezelligste muziek en het lekkerste eten, dát is Skihüttengaudi. Van 10 maart tot 2 april 2023 is het steeds op vrijdag tot zondag feest, en er doen meer dan 80 skihutten, bergrestaurants en après-ski bars in de hele SkiWelt aan mee! Van authentieke volksmuziek, dj's en electro tot jazz, rock en coole beats: er is voor iedereen wel iets bij. Dit mag je niet missen!

 

Let op: de SkiWelt viert dit jaar haar 45-jarig jubileum met 10% korting op skipassen voor 3 dagen of langer, in de periode waarin ook de Skihüttengaudi weken zijn! Alleen geldig als je voor februari online je skipas aanschaft.

ALPENIglu-dorp in SkiWelt Brixen bij nacht
© Bildarchiv SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

ALPENIGLU iglodorp

Iedere winter wordt er in SkiWelt Brixen im Thale een echt iglodorp gebouwd, direct aan de piste in Hochbrixen! Het is zowel per ski als lopend vanaf de gondel bereikbaar. Je kunt er terecht voor een drankje in de ijsbar en een relaxte tussenstop op het zonnige lounge terras. De 18 iglo’s die er staan, kun je bezichtigen. Je kunt er zelfs overnachten! Een ijskoude ervaring, die gelukkig voorafgegaan wordt door een heerlijke kaasfondue in het ijsrestaurant en een romantische fakkelwandeling onder de sterrenhemel. Wie het nog romantischer wil, kan in de ijskerk van het iglodorp trouwen. Misschien iets voor je volgende wintersport?

Naar aanleiding van het 45-jarig bestaan van de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, schreven we eerder dit jaar een special. In deze special vind je veel meer informatie over dit skigebied.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.