Skip to navigation Skip to main content
Wintersportplezier voor het hele gezin in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Tirol Oostenrijk
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is met de 270 km skipistes een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. De pistes in dit skigebied zijn extreem breed en 88% ervan zijn blauwe en rode afdalingen, wat ze ideaal maakt voor gezinnen. Daarbij is er ook nog van alles op en rond de pistes voor jong en oud te beleven. Hier zijn de leukste tips.

Veelzijdig piste aanbod

Het piste aanbod in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is veelzijdig. Er zijn blauwe, rode en zwarte pistes in dit uitgestrekte skigebied, dat met 83 moderne skiliften ontsloten is. Boven kan iedereen de piste kiezen die bij zijn of haar skiniveau past en beneden kom je weer bij elkaar. Vanuit elk van de negen dorpen heb je met moderne gondels en liften toegang tot alle skipistes in de SkiWelt. Vooral de vele dalafdalingen zijn fijn om samen met kinderen te skiën. Wie eerst op les wil, kan in ieder SkiWelt dorp terecht bij skischolen met Nederlandssprekende skileraren.

Gezin met kleine kinderen in SkiWelt skilift lachend
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

Fijne pistes met kinderen in SkiWelt Going

In SkiWelt Going kunnen kinderen in de Pingu Kinder Club skiles krijgen. SkiWelt Going is een relatief rustig skigebied. De fijnste blauwe pistes voor gezinnen met kinderen zijn de 102 en de 102a. De dalafdaling aan de voorzijde van de Astberg, de 100b, is heel geschikt om aan het einde van de middag je skidag samen mee af te sluiten.

Gezin met kleine kinderen in SkiWelt op de skipiste
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

Veel makkelijke, blauwe pistes in SkiWelt Ellmau

In SkiWelt Ellmau vind je veel makkelijke, blauwe pistes, die met de gondelbaan makkelijk bereikbaar zijn. Aan de voorzijde van de Hartkaiser is de lange 80 een fijne blauwe dalafdaling voor het hele gezin. Boven op de Hartkaiser is het “Beleveniseldorado”, met o.a. een kinderrestaurant, kinderopvang en Ellmi’s Winterwereld, waar de allerkleinsten het heerlijk naar hun zin hebben.

Dalafdalingen speciaal voor gezinnen in SkiWelt Scheffau

In SkiWelt Scheffau zijn veel blauwe pistes rondom de Brandstadl. Ook zijn er twee dalafdalingen speciaal voor gezinnen. Hiervan is de blauwe dalafdaling 61 vanaf de top van de Brandstadl heerlijk lang. Boven op de berg is een skischool met groot kinderland, waar kinderen spelenderwijs skiles kunnen krijgen.

Belevenispistes in SkiWelt Söll

SkiWelt Söll biedt beneden in het dal met de Hexenwiese al direct een grote oefenweide, waar iedereen gratis gebruik van mag maken. Zowel bij het middelstation als bij het bergstation van de gondelbaan heeft de skischool kinderlanden met skiles en kinderopvang. Aanrader om met het hele gezin te doen, zijn het Hans im Glück parcours en de Hexenwelle. Twee belevenispistes waar het om techniek, behendigheid en veel plezier draait. Voor een bijzonder familieavontuur in SkiWelt Söll kun je aan de kassa gratis kaartjes voor de Raben Rally ophalen. Dit is een speurtocht per ski voor het hele gezin, die je over de fijnste pistes in de SkiWelt Söll voert.

Rustige, ruime kinderpistes in SkiWelt Itter

In SkiWelt Itter zijn de twee oefenliften en de oefenweide in het dorp fijn voor kinderen. Het is er rustig en er is alle ruimte om de eerste bochtjes te draaien. Voor gezinnen met kinderen die al wat techniek onder de knie hebben, is de rustige rode dalafdaling 30 vanaf de top van de Kleine Salve naar Itter een aanrader.

Ouder en klein kind samen op de piste in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Geliefde gezinspistes in SkiWelt Hopfgarten

SkiWelt Hopfgarten biedt vele makkelijke, blauwe pistes. De skipistes bij de Foischinglift zijn heel geliefd bij families met kinderen. Er is een nieuw skipad gemaakt, Schernthann-Wildbichl, waardoor ze nu nog makkelijker bereikbaar zijn. Ook nieuw is de Schernthann 6 persoonsstoeltjeslift met verwarming, kappen en automatische instaphulp voor kleintjes. De oefenpistes en skischolen met kinderopvang vind je midden in het dorp.

Populaire gezinspistes in SkiWelt Westendorf

In SkiWelt Westendorf is de oefenpiste midden in het dorp ideaal om een beetje aan het gevoel in de sneeuw te wennen. Veel wintersporters starten hier hun dag, omdat er hiervandaan een gemakkelijk skipad naar het dalstation van de Alpenrosen gondel gaat. Eenmaal boven heb je keuze uit een flink aantal lange afdalingen. De blauwe dalafdaling 111 is daarvan de meest populaire, voor iedereen, met en zonder kinderen. Maar ook de dalafdaling 110 vanaf het middenstation van de Alpenrosenbaan en de afdaling 117 vanaf de top van de Fleiding, het hoogste punt van de SkiWelt, zijn perfect om met kinderen te skiën.

Papa en kind in de sneeuw op piste SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Vermaak rondom iglodorp in SkiWelt Brixen

In SkiWelt Brixen vind je alle skischolen, kinderlanden en oefenpistes boven aan de gondelbaan Hochbrixen. Ook is daar de aansluiting naar de Zinsbergbahn, een combinatielift met gondels en stoeltjes. Vanaf het bergstation van de Zinsbergbahn is de blauwe piste 2a een aanrader met kinderen. Deze fijne piste brengt je terug naar Hochbrixen, waar je zeker een kijkje moet nemen in het Alpeniglu®-dorp. Dit iglodorp wordt iedere winter nieuw opgebouwd. Je vindt er 18 iglo’s, een restaurant en een bar met kleurrijke drankjes uit ijsglazen en een iglo-kerk. Even een tussenstop maken voor een rondleiding door het iglodorp is zeer de moeite waard.

Kinderen tot 15 jaar gratis skipas

De SkiWelt heeft in het voor- en naseizoen een aantrekkelijke aanbieding, speciaal voor gezinnen. Wanneer een van de ouders een skipas van minimaal drie dagen koopt, krijgen kinderen tot 15 jaar een gratis skipas van dezelfde geldigheidsduur. Daarmee bespaar je lekker op je vakantiebudget! Actieperiode: 8-16 december 2022 en 18 maart 2023 tot 10 april 2023.

Ouder en twee kinderen eten Kaiserschmarrn in de SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

45-Jarig jubileum

Dit jaar bestaat SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental 45 jaar. In dit blog schreven we daar al eerder over. Ben je benieuwd naar de negen SkiWelt dorpen of naar meer bijzonderheden over dit fijne skigebied? Lees dan vooral ook deze special.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.