Skip to navigation Skip to main content

De beste pistes en leukste activiteiten voor je wintersport in Flachau

Flachau wintersport
© GO-001

In het hart van Ski amadé, de grootste skiregio van Oostenrijk, ligt wintersportparadijs Flachau. Met drie skigebieden die brede pistes om op te carven, uitdagende skirondes en perfecte poederplekken bieden, geniet iedere wintersporter hier volop van zijn of haar vakantie. Wat je niet mag missen tijdens je wintersport in Flachau? De beste pistes en leukste activiteiten zetten we voor je op een rijtje.

Wintersport in Flachau

Direct in het hart van het grootste skinetwerk van Oostenrijk, Ski amadé, ligt wintersportgebied Flachau. Hier liggen drie skigebieden: Snow Space Salzburg - Flachau - Wagrain - St. Johann, Flachauwinkl-Zauchensee en Flachauwinkl-Kleinarl. Honderden pistekilometers in alle niveaus en uitdagende skitours, dat is waar je op kunt rekenen tijdens een wintersport in Flachau. De komst van de nieuwe gondel Panorama Link heeft daar bovendien heel veel gemak in gebracht. Sindsdien zijn alle drie de skigebieden met elkaar verbonden. Oneindig veel skiën dus! Wat je in elk geval niet mag overslaan? Wij hebben de leukste tips op een rijtje gezet. 

Hermann Maier Tour

Een tour die vernoemd is naar de grote trots van het gebied, wil je natuurlijk geskied hebben tijdens je wintersport in Flachau. De Hermann Maier Tour, vernoemd naar de voormalig alpineskiër, kun je skiën in Snow Space Salzburg. De ronde bestaat uit 35 pistekilometers, 6700 hoogtemeters en 20 liften. Een leuke uitdaging voor iedereen! Tijdens deze mooie skitocht ontdek je alle hoeken van het skigebied op één dag. Wat vooral leuk is, is dat je tijdens het skiën langs de favoriete plekken van Hermann Maier komt. En natuurlijk de geweldige panoramische uitzichten onderweg!

 

Tip: tijdens het voltooien van de skitocht kun je leuke prijzen winnen. Ski langs minstens zeven van de acht SkiMovie-pistes, speed checks en photopoints gedurende de Hermann Maier Tour en keer terug naar huis met een leuke prijs!

 

Hermann Maier Tour is een echte tip
© GO-001

12 Peaks Trophy

Zo spannend als dit klinkt, is het ook. De 12 Peaks Trophy is een tocht die je als fervente wintersporter absoluut gedaan wil hebben tijdens je verblijf in Flachau. Deze tocht neemt je mee over 12 bergtoppen in de vijf dalen van Flachau. Je overbrugt maar liefst 10.000 hoogtemeters en moet daarvoor 28 liften nemen tussen het skiën door. Een echte uitdaging! De skitocht bestaat uit voornamelijk blauwe en rode afdalingen, de enkele zwarte pistes die er tussen zitten kun je ook gemakkelijk overslaan. Dat maakt het geschikt voor iedere skiër, maar let op: neem genoeg tijd voor de tocht. Je kunt de 12 Peaks Trophy overal starten en ben je toe aan een pauze, maak dan een stop in een van de gezellige hutten onderweg. 

Ski de 12 Peaks Trophy tijdens je wintersport in Flachau
© Flachau Tourismus

Absolut Park & The Stash

Beginnend freestyler of echte pro? Of je nu al het een en ander durft in het funpark of niet, in Flachau kun je sowieso in het snowpark terecht. Hier zijn namelijk obstakels, jumps en fun voor ieder niveau! Het Absolut Park in Flachauwinkl-Kleinarl is het grootste funpark in Oostenrijk en een van de beste en grootste in heel Europa. Over een lengte van 1,5 km vind je een verscheidenheid aan kickers, jumps en rails. Ook vind je hier 'The Stash', een concept waarbij alle onderdelen van het funpark gemaakt zijn van hout: terug naar de basis! Op Lil' Stash kunnen ook kinderen en/of beginners hun eerste trucs uit de doos halen. 

Daag jezelf uit

Je hoeft niet de Hermann Maier Tour te volgen om de SkiMovie-pists en speedchecks te bezoeken. Ski langs deze punten om het tegen je vrienden, familie of jezelf op te nemen. Daag jezelf uit en ski je mooiste afdaling op de SkiMovie-parcours. Daarna kun je jezelf namelijk terug zien en je persoonlijke video downloaden. Bij de speedcheck kun je nagaan of je echt zo hard skiet als dat je denkt. Wie gaat er met de eer vandoor? Je vindt deze punten, onderdeel van Skiline, in Flachauwinkl-Zauchensee. Het volgen van de parcours is eenvoudig door je skipas te activeren en je eigen kunsten kijk je terug in de Skiline-app. Tegen wie neem jij het op tijdens je wintersport in Flachau?

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Flachau Tourismus.

 

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.