Skip to navigation Skip to main content

Cadeau voor de kleine wintersporter: de LEGO skipiste

Piste
© Spalder Media Group

Heb je kleine wintersporters in huis die elke winter staan te springen om weer op de piste te gaan? Dan hebben wij het perfecte cadeau voor de feestdagen. Met de LEGO skipiste wanen jouw kids zich elke dag op hun favoriete besneeuwde bergen en kunnen ze eindeloos spelen met de personages Zac, Liann en Aron. In dit artikel lees je meer over deze toffe LEGO set!

Avontuur in de bergen

In de speelset van LEGO zitten drie poppetjes: Zac, Liann en Aron. Ook kunnen je kids een gezellig wintersport café en skiwinkel bouwen waar de poppetjes graag langskomen. En hoe leuk is het dat er een skipiste bovenop deze winkel zit? Zo kunnen de vrienden Zac, Liann en Aron elke dag van de piste roetsjen en beleven ze de leukste avonturen!

Het bouwen van de skipiste en het café/de winkel is geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder. De set van LEGO Friends heeft maar liefst 980 stenen en het bouwen is dus een flinke uitdaging! Tijdens het opbouwen van de piste komen ze allerlei leuke dingen tegen: warme chocolademelk in het café, een speelse sneeuwvos en misschien zelfs een geheime grot onder de berg…

Goed voor de ontwikkeling

Spelen met LEGO stimuleert de verbeelding van je kind en kan zelfs bijdragen aan een verbeterde fijne motoriek. Door te bouwen met allerlei kleine blokjes en onderdelen worden de motoriek en hand- en oogcoördinatie namelijk goed getraind. Ook voor de sociale en cognitieve ontwikkeling is spelen met LEGO hartstikke goed: het nodigt uit om probleemoplossend te denken en gezellig samen te spelen!

Inclusief en divers

De collectie van LEGO Friends is gericht op leuke activiteiten in de vrije tijd en op vakantie. In de LEGO Friends series vind je een hoop vrolijke en diverse personages terug, zodat elk kind een personage kan vinden waar ze op lijken. Ook worden er in verschillende LEGO sets diverse handicaps en aandoeningen getoond.

Je kunt alle personages, namen en karaktertrekken terugvinden op de website van LEGO. Maar je kan natuurlijk ook je creativiteit op de vrije loop laten en dit zelf bedenken!

Fijne feestdagen

Met de LEGO skipiste heb je dus een ontzettend leuk cadeau voor jonge wintersporters die nog even moeten wachten voor ze weer op een echte piste staan. Deze skipiste behoort tot een grote verzameling van vrolijke LEGO Friends sets, zoals een boerderij, supermarkt en buurtcentrum.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.