Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: koude dagen met vandaag nog flink wat verse sneeuw

Portes du Soleil

Het is lente, maar dat is nog niet te voelen aan de temperatuur. De komende dagen ligt het kwik op de berg ruim onder het vriespunt en in combinatie met een krachtige tot stormachtige noordenwind voelt het zelfs nog kouder dan de thermometer aangeeft. Aan de noordkant van de Alpenhoofdkam kan vandaag nog wat verse sneeuw vallen, maar verder is het vrijwel overal zonnig en droog. In dit weerbericht de voorspellingen voor de komende dagen.

Sneeuw, kou en harde wind

Wie vandaag de piste op gaat, kan maar beter een extra laagje aantrekken. Op 2000 meter hoogte is het tussen -5 °C en -10 °C en met een krachtige tot stormachtige wind vanuit het noorden/noordoosten, ligt de gevoelstemperatuur in sommige skigebieden zelfs nog iets lager. Vanuit diezelfde richting trekt steeds meer bewolking aan en daaruit valt zo nu en dan verse sneeuw. In de Alpen vanaf 1000-1300 meter hoogte, in de Pyreneeën vanaf 1200-1400 meter hoogte. De meeste neerslaghoeveelheden zien we op de Mölltaler Gletscher en Zugspitze, waar vandaag meer dan 20 cm sneeuw kan vallen. ’s Middags klaart het steeds meer op, wat ook het zicht op de pistes verbetert.

Webcams 3 april

Bad Kleinkirchheim
Oberlech
Riesneralm
Cortina d'Ampezzo

Zonnige dagen in het vooruitzicht

Noordelijke stromingen blijven de komende dagen koude luchtmassa’s aanvoeren. Dit is vooral aan de noord- en oostkant van de Alpenhoofdkam te merken, waar ook de rest van de week meer bewolking en neerslag voorkomt. Vooral in Oostenrijk en Beieren. Vandaag is het in het zuiden/zuidwesten al volop genieten van de zon en vanaf morgen in een nog groter deel van de Alpen. Vergis je echter niet in de temperatuur. Uit de wind in de zon is het zeer aangenaam, maar in de schaduw is het fris. Op dinsdag wordt het met temperaturen tussen -8 °C en -12 °C op 2000 meter hoogte zelfs nog iets kouder. In de dalen is het wel volop voorjaar. In de Walliser dalen kan de thermometer vandaag en morgen +15 °C aangeven. Een groot verschil met op de berg!

Weekend start wederom met verse sneeuw

Volop voorjaar is het nog niet in de Alpenlanden. Op de weerkaarten is nog behoorlijk wat verse sneeuw te zien. Het lijkt wel alsof Koning Winter een kleine inhaalslag probeert te maken. Vanaf vrijdag valt er mogelijk opnieuw flink wat verse sneeuw aan de noord- en westkant van de Alpenhoofdkam. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen nu het Paasweekend in de startblokken staat. Ga jij nog een paar dagen naar de sneeuw nu het nog kan?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.