Skip to navigation Skip to main content

In deze skigebieden kun je het hele jaar skiën

Het skiseizoen in de Alpen is voorbij, althans in de meeste skigebieden. Er zijn namelijk skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Italië die het hele jaar geopend zijn. Het gaat hier om hooggelegen gletsjer skigebieden waar 365 dagen per jaar sneeuw ligt, de liften draaien en de pistes geprepareerd worden. Hier kun je ook in de zomer je ski's onderklikken en in een berghut genieten van een heerlijke Apfelstrudel met vanillesaus. Hierbij een overzicht van skigebieden die het hele jaar geopend zijn, zodat je nooit meer hoeft te wachten tot het winter is...

Hintertuxer Gletscher, Oostenrijk

De Hintertuxer Gletscher is het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk. Het skigebied op de 3476 hoge Olperer biedt 60 km aan pistes en 2 funparks. in de zomer is ongeveer een derde van het aantal pistes geopend. Naast fijne pistes zijn er op de Hintertuxer Gletscher ook een aantal gezellige berghutten waar je tijdens of na je skidag terecht kunt voor een hapje of een drankje. Het dorp Mayrhofen, dat in het dal ligt, is zowel in de zomer als in de winter erg gezellig.

  • Grootte skigebied: 59 km pistes
  • Hoogte: 1500 tot 3250 meter
  • Prijs 6-daagse skipas: € 208,50

Zermatt - Matterhorn Glacier Paradise, Zwitserland

Het skigebied van Zermatt is met 21 km één van de grootste zomerskigebieden in Europa. Vooral liefhebbers van carven komen hier helemaal aan hun trekken op afwisselende pistes. Zodra je voor de eerste keer bovenop het hoogste bergstation van de Alpen aankomt, op 3883 meter hoogte, zul je versteld staan van het waanzinnig mooie uitzicht op de bekendste berg van Zwitserland, de Matterhorn. Daarna kun je afdalen op de pistes die zowel in Zwitserland als Italië liggen.

  • Grootte skigebied: 21 km pistes
  • Hoogte: 1600 tot 3820 meter
  • Prijs 6-daagse skipas: ca. € 305,-

Ortler Ski Arena - Stilfser Joch Gletscher, Italië

Het skigebied van Sulden am Ortler is bijzonder. In de winter ski je op de pistes vlakbij het dorp en in de zomer opent de gletsjer op de Stilfser Joch haar liften. Leuk detail is dat dit gletsjerskigebied in de winter onbereikbaar is door de vele sneeuwval en pas in het voorjaar haar 9 km aan pistes prepareert. Al met al kan je in deze regio dus wel 365 dagen per jaar skiën.

  • Grootte skigebied: 9 km pistes
  • Hoogte: 2760 tot 3400 meter
  • Prijs 6-daagse skipas: € 173,-
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.