7 juni 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Webcams: en toen waren de toppen weer wit

Niet alleen in Nederland is het weer de afgelopen dagen omgeslagen, ook in de Alpen is dit het geval. Tot voor kort was het in het Alpengebied warm en stabiel weer, maar afgelopen nacht heeft het gewoon weer gesneeuwd. Het is aanzienlijk kouder geworden en en een depressie zorgt voor de nodige neerslag. Op de hogere toppen heeft dit geresulteerd in een vers laagje sneeuw. In de loop van de week stabiliseert het weer zich en laat de zon zich meer zien. Tot die tijd kunnen we genieten van nog een paar heerlijke sneeuwbeelden. Juni of niet, wij worden blij van het zien van deze witte webcams!

Sneeuw boven de 2000 meter

De depressie bereikte het westen van het Alpengebied en langzamerhand gingen de temperaturen omlaag. Er stak een straffe wind op en aan het eind van gistermiddag begon het op steeds meer plaatsen te regenen. De nulgradengrens lag rond de 2000 meter en op de gletsjers van Tirol (oa. Hintertuxer Gletscher en Stubaier Gletscher) is 30 centimeter verse sneeuw gevallen. Vandaag blijft het in het oosten van het Alpengebied bewolkt, terwijl het in het westen langzaam op gaat klaren. Dit hogedrukgebied zorgt in de loop van de week ook in Tirol en de regio's ten oosten hiervan voor stabiel weer.

Warth - Schröcken, 2045 m

Warth - Schröcken, 2045 m

Warth - Schröcken, verse laag nieuwe sneeuw

Diedamskopf, 2020 m

Diedamskopf

Großglockner Hochalpenstraße, 2428 m

Großglockner Hochalpenstraße, 2428 m

En in één nachtje is alles weer wit!

Lech am Arlberg, 2070 m

Lech am Arlberg, 2070 m

Jungfraujoch, 3454 m

Jungfraujoch, 3454 m

Santa Caterina, 2635 m

Santa Caterina

Passo dello Stelvio, 3174 m

Passo dello Stelvio, 3174 m

Klik hier voor meer webcams in de Alpen >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.