Skip to navigation Skip to main content

5 hotspots in Morzine

Iemand moet het doen, daarom ben ik voor Snowplaza richting de Franse Alpen gegaan om Morzine eens goed te ontdekken. Morzine is een authentiek en gezellig dorp in Les Portes du Soleil waar het bijna altijd lekker weer is. Behalve de laatste keer dat ik er was dan, maar dat geeft even niet. In elk skigebied is het even zoeken waar je heen moet, en waar je vooral uit de buurt moet blijven. In Morzine heb ik deze fijne plekjes voor je onthouden.


#1. Hotel Le Tremplin

Recht naast de Telecabine du Pleney zit Hotel Le Tremplin. Ik geef er zelf eigenlijk nooit de voorkeur aan om te eten op een plek die zo’n goede ligging heeft, want het eten is er vaak middelmatig lekker en bovenmatig duur. Maar dat geldt voor Le Tremplin niet! Voor €14 heb je een goede plat du jour zoals een boeuf Bourgignon met frites en je hebt hier een héle uitgebreide kaart waar je ook eens wat anders kunt van kunt bestellen, zoals een curry, een salade met biefstuk of tartaar van tonijn. Ook is Le Tremplin een leuke plek voor een gezellige après-ski. Hier kun je je tot 20u vermaken met DJ of een live band. Dus gaan, zeg ik.

#2. La Païka

Eigenlijk deel ik deze secret spot liever niet, maar onder het mom van sharing is caring strijk ik over mijn hart vandaag. La Païka ligt heel goed verborgen en je komt er dan ook niet zo snel bij toeval langs. Zoek de La Turche piste en let goed op als je er eenmaal skiet. Ski dan met gevaar voor eigen leven (en dat van iemand anders) zo hard mogelijk door de sleeplift en daar ligt La Païka in de zon! Ze hebben hier gewoon goede koffie en choco Chantilly waarvan je kunt genieten in de zon en nog een tip: ik vind het er altijd vrij rustig rond 11u.

En dan het eten! Die barbecue! Ze hebben hier de grootste garnalen die ik ooit heb gezien! Ik moet altijd even een tijdje staan kijken naar hoe ze alles klaar maken. Grote stukken vlees, hele vissen. Maar ook een goede geitenkaas salade. Wil je écht goed eten op de piste, dan mag je La Païka niet overslaan.

#3. La Ferme de la Fruitiere

La Ferme de la Fruitiere is onderdeel van Fruitiere L’Alpage, een boerderij waar kaas wordt gemaakt. De kaas die ze daar maken verwerken ze in gerechten van La Ferme de la Fruitiere en dat is lékker! Dit is echt een kaasrestaurant. En dat ruik je. Maar natuurlijk kun je hier ook andere dingen eten, zoals confit de canard of een goed stuk vlees. Ik heb hier de fondue gehad en die was echt bizar goed. Ook de raclette van mijn tafelgenoten viel in de smaak. Wij zaten in de kelder waar je overal kaas ziet liggen. Op de begane grond heb je een enorme open haard. Ik vind dit echt een hele sfeervolle plek waar je héél goed kunt eten.

#4. La Chaudanne

Bij La Chaudanne is een restaurant dat vooral bekend staat om de wijnbar. Hoor je in Morzine het iemand over ‘de wijnbar’ hebben, dan gaat het over La Chaudanne. Als je iets wilt eten bij je wijn ben je hier ook zeker op de goede plek. Je hebt hier een uitgebreide kaart met hapjes, typische Savoie gerechten en complete menu’s. Heel eerlijk vond ik de kaasfondue van La Ferme de la Fruitiere beter, maar de wijnliefhebber wordt hier blij!

#5. Chez Nannon

Spontaan aanschuiven is er niet bij bij Chez Nannon in Morzine, want mensen weten deze plek te vinden. Dat is ook niet zo moeilijk, want het ligt midden op de piste richting Nyon (bij de Les Troncs Express). Omdat het restaurant daarbij ook niet heel groot is, is het echt nodig om te reserveren. Chez Nannon heeft een uitgebreide kaart met voornamelijk traditionele ‘berggerechten’, hun specialiteit is Patates au reblochon. Maar ook kun je hier een ‘gewone’ hamburger of een goede soep eten. De prijs-kwaliteit verhouding is hier helemaal in orde, zo heb je al een menu voor € 15,-.

Heb jij nog tips voor hotspots in Morzine, laat dan een reactie achter.

188 - Winter - Marije

Over Marije

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten. Een ‘to do’ op haar wintersport bucket list is Le Mur Suisse.