
Een tocht langs de beste hotspots van
Serfaus! Soms gaat een dag skiën over hele andere dingen dan skiën. Je hebt al een paar dagen hard geskied en bent eigenlijk inmiddels moe. Je kan ervoor kiezen een dagje over te slaan, maar dat is jammer met dat mooie weer. Waarom niet gewoon ‘horeca hoppen’? Gewoon een dagje van het ene naar het andere bergrestaurant en het ’s avonds ook nog goed afsluiten in het dorp. Hoe ziet zo’n dagje horeca hoppend skiën in Serfaus eruit? Waar moet je in ieder geval heen?
Koffie in de Skilounge
De enige plek in het skigebied
Serfaus-Fiss-Ladis
waar de koffie anders smaakt dan de andere apparaten, is in de Skilounge. Na het ontbijt in je hotel of appartement is dit de eerste stop op de piste. Je hoeft hier overigens niet voor te skiën. Het is direct bij de skilift op de berg.
Serfaus: wintersportmekka voor groot en klein >

Apfelstrudel in Leithe Wirt
Als je na de eerste koffie de afdaling inzet naar Serfaus kan je via Leithe Wirt het dorp bereiken. Daar stop je voor de eerste hap van de dag. Verse apfelstrudel met warme vanille saus; precies zoals het hoort. Op het terras geniet je vervolgens eerst van het zonnetje.
Pizza in Lassida
Weer omhoog met de grijze lift uit het dorp dus. Eén keer overstappen en je staat bovenop Lazid. Het restaurant heet Lassida en is beroemd om de goede pizza. Uit een heuse steenoven en stuk voor stuk op bestelling gemaakt. Deze pizza smaakt hetzelfde als op een plein middenin Roma, maar dan met uitzicht op de bergen.
8 redenen waarom je met de kinderen naar Serfaus-Fiss-Ladis moet >

Tiroler plankje in Seealm
Goed, vooruit. Hierna mag er toch een keer worden geskied. In één afdaling kan je terug zijn op de grote vlakte onder Komperdell en via een sleepje of een stoeltje en een bospad doorsteken naar de Seealm. Inmiddels geniet je van de middag met een tiroler plankje, gevuld met kaas, worst, augurken en brood. Een pré-borrel, zeg maar. Dit is ook het moment om in te stappen in de Schneissenfeger. Een zomerrodelbaan, die het hier in Serfaus dus ook in de winter doet.

Heisse choco in Kölnerhaus
De lift omhoog en één rondje berenpiste brengt je via de familielift omhoog naar het Kölnerhaus, een van de vele berghutten in het skigebied. Wil je lang doorskiën op een dag, dan is de laatste plek op de berg die je bezoekt tevens het Kölnerhaus. De geur van versgebakken strudel en vanillesaus komt je ook hier tegemoet. Maar na al dat eten besluit je hier alleen een warme choco te drinken. Vanaf hier volgt de dalafdaling naar Serfaus; de laatste plek waar je kan skiën op de dag.

Biertje in Patschi
Patschi is kort voor Patscheider en wie ooit in Serfaus heeft geskied heeft die naam eerder gehoord. Dat klopt. De familie Patscheider is duidelijk aanwezig in Serfaus. Winkels en dus ook dé après-ski bar van Serfaus. Er is een binnen en een buiten, overdekt door een enorme partytent. Een overdekte biergarten dus. Hier komen locals, skileraren en toeristen. De leukste momenten zijn zondagmiddag en woensdagavond. De zondag is in toeristen Oostenrijk de eerste werkdag van de week. Dus iedereen viert dat de kop er weer af is.

Hamburger in Fauser Stadl
Na deze horecatocht ben je doodop en weer terug in het dorp. Je kan eerst met de Dorfbahn en vervolgens door naar je bed, maar wil je de dag afsluiten met een avondmaal, dan is de hamburger in Fauser Stadl nog een aanrader. De Fauser burger is belegd met spiegelei, spek, augurk, kaas, gecarameliseerde ui en een enorme burger.
Glas wijn in Weinkappelle
Na al dit eten kan je alleen nog neerploffen op je bed of je kan dit drink- en eetfestijn afsluiten met een afzakkertje in de Weinkappelle. Op maandag is er live muziek. En terwijl je nageniet van deze dag realiseer je je dat er morgen toch echt weer geskied moet worden.
Zo heb je met minimale inspanning een heuse horecatocht gemaakt. Wat zijn jouw favoriete adresjes in Serfaus?