2 maart 2017 door Hannes in 'Reisverslagen''

Een nieuwe dag, een nieuw gebied. We zijn op de tweede dag van onze Op weg naar Kronplatz

Vandaag nemen we een aantal pistes waar FIS wedstrijden worden gehouden, zoals de bekende reuzenslalom op de Gran Risa in La Villa. Het is bijzonder om nu zelf eens de pistes te ervaren waar de wedstrijdskiërs zich als kamikazepiloten naar beneden storten. Vanuit La Villa gaat er een bus die je in zo’n 20 minuten afzet bij het dalstation Olang-Valdaora, de poort naar het skigebied Lange, brede pistes

Met de trein naar de volgende bestemming

Het leuke is dat je vanaf het skigebied met een gondeltje op een treinstationnetje wordt afgezet. Zo staan we op de piste, en zo staan we tussen de Italiaanse forenzen op weg naar de volgende bestemming, Innichen bij het skigebied

Avondskiën in 3 Zinnen

Innichen is een pittoresk dorpje in het Hochpustertal en behoort tot het gebied

Winterwonderland

De volgende dag is het tijd om de rest van het gebied te verkennen. Op de kaart oogt het gebied klein, maar we komen er al snel achter dat schijn bedriegt en dat het een stuk groter is dan we dachten. We genieten van lange afdalingen, fantastische uitzichten en van de knusse uitstraling van het gebied in het algemeen. Het is moeilijk in woorden te vatten, maar op de één of andere manier waan je je in een soort sprookjesland in een verborgen dal ver weg van de massa. Echter, is het op ‘slechts’ 143 kilometer rijden van Innsbruck.

Voor de avontuurlijke wintersporter

Ook hier hadden we graag wat meer tijd gehad, maar de skisafari is ten einde. Uiteraard had het van mij nog wel langer mogen duren, maar deze trip was een perfecte inkijk in de uiteenlopende smaaksensaties die Zuid-Tirol te bieden heeft. Een skisafari is van harte aan te raden aan de wat meer avontuurlijke en nieuwsgierige wintersporter. Er zijn inmiddels verschillende touroperators die skisafari’s aanbieden, maar je kunt het uiteraard ook gewoon op je eigen houtje regelen. Houd er wel rekening mee, dat je met de bagage van de hele trip op je rug mee moet dragen.

Op het strand zal je Hannes niet zo snel tegenkomen, hij gaat liever naar de bergen! Zowel in de zomer als winter zoekt hij het graag hogerop. Zijn snowboard heeft hij al op 3 verschillende continenten onder gebonden.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen