12 februari 2017 door Marije in 'Test''

test: jij bent een fanatieke apres skier

Après-ski hoort bij de wintersport, daar is geen twijfel over mogelijk. Niks lekkerder dan na een lange dag op de latten dat welverdiende drankje achterover klokken. Misschien wel 2 of 3, maar sommige mensen gaan wel erg ver en gaan eigenlijk alleen voor de après-ski richting de Alpen. De wintersport wordt uitgezocht op de leukste après-ski dorpen en skiën is slechts een bijzaak. Ben jij zo’n fanatieke après-skiër? Dit zijn de 10 tekenen dat je après-skiën eigenlijk leuker vindt dan skiën of snowboarden. In hoeveel punten herken jij jezelf?

#1. Het is meezingen geblazen met jou

Je kent alle après-ski nummers uit je hoofd. Zowel de Nederlandse als de Duitse. Cowboys en Indianen, Anton aus Tirol, Atemlos en ga zo maar door. Met jou is het één groot feest!

apres ski

#2. Willy mit Birne, Lumumba’s en Jägerbombs

De laatste kent misschien ook de wat minder gevorderde après-skiër, maar weet jij wat een Willy mit Birne of een Lumumba is? De fanatieke après-skiër drinkt dit graag in de kroeg!

#3. De wintersportbestemming is belangrijk

Want er moet wel ge-après-skied kunnen worden! De fanatieke après-skiër is fan van dorpen , zoals Kirchberg, Westendorf, Gerlos, Ischgl en het Franse Val Thorens.

#4. In de middag ski je maar weinig

Want na de lunch lokt de après-ski alweer. Jij sluit de skidag snel af om als eerste in de après-ski te staan.

#5. En in de ochtend eigenlijk ook

Want het komt wel eens voor dat je te brak bent om de eerste lift omhoog te pakken. Eerst bijkomen en dan maar eens rustig aan omhoog.

#6. De voorpret begint in de auto al

Want die après-ski playlist van Spotify heb je al lang gedownload, zodat je deze ook offline kunt luisteren. Aan het einde van de week kan niemand jouw après-ski hits meer horen.

#7. Je doet een ‘Der Rudi’ als je de après-ski bar binnenloopt

‘Heey biertje!’ Je kent immers iedereen, want je bent hier zo vaak te vinden.

#8. Je bent in Nederland ook vaak te vinden in après-ski cafés

Zoals in Jantjes Verjaardag, de Skihut en het Cooldown Cafe. Jij kunt geen genoeg krijgen van de fantastische hits en onwijs gezellige sfeer! Is er ergens een après-ski feestje? Dan ben jij als eerste van de partij.

#9. Je hebt après-ski gadgets

Zoals een lederhosen, een dirndl of een Tiroler hoedje met veer. En thuis staat een grote verzameling bierpullen die jij per ongelijk hebt mee genomen uit de kroeg.

#10. Jouw heupflacon is altijd gevuld

Je bent altijd en immer opgewarmd voor de après-ski! De eerste slok in de eerste skilift en de laatste voordat je de après-ski bar binnen stapt.

heupflacon

De uitslag: Ben jij een fanatieke après-skiër?

In hoeveel van de bovengenoemde stellingen herken jij jezelf of je vrienden? Tel de score op en bekijk het resultaat hieronder.

0 x: Jij vindt après-ski verschrikkelijk en blijft er het liefst zo ver mogelijk uit de buurt.
1 tot 3 x: Een biertje drinken na het skiën is OK, maar al die herrie die erbij komt kijken hoeft van jou niet per se.
4 tot 6 x: Volgens jou is après-skiën een essentieel onderdeel van de wintersport, maar omdat je de volgende dag niet brak wilt zijn, hou je je meestal in.
7 tot 9 x: Après-ski is helemaal jouw ding! De klassieke meezingers ken je dan ook allemaal. Hey! Wir wollen die eisbären sehen!
10 x: Jij bent de fanatiekste après-skiër aller tijden! Proost!

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.