14 februari 2018 door Florien in 'Lijstje''

Liefde wintersport

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Misschien denk je dat je er makkelijk vanaf komt, omdat je vandaag op wintersport bent, maar dat heb je mis. Waar je ook bent ter wereld, op 14 februari is het Valentijnsdag. Gelukkig heb ik voor alle verliefde wintersportmannen en -vrouwen een aantal handige tips op een rijtje gezet. Lees ze goed door, onthoud ze en ik garandeer je dat de rest van jullie wintersportweek niet meer stuk kan gaan. Zet jouw geliefde in het zonnetje en maak er een fantastische wintersportdag van! Fijne Valentijn tortelduifjes!

#1. Een ontbijtje op bed

Deze bijzondere dag start je met een ontbijtje op bed. Slapen jullie in een appartement, dan ben jij vandaag degene die op tijd opstaat en naar de winkel gaat voor lekkere broodjes en beleg. Slapen jullie in een hotel, dan sneak je snel de kamer uit en kom je terug met allerlei lekkere hapjes uit de ontbijtzaal. Verse jus d’orange erbij en een kop koffie. Ideaal om samen de dag mee te beginnen.

ontbijt op bed

#2. Een wintersportcadeautje na het ontbijt

Dit jaar geen glitters of lekkere parfummetjes, maar een cadeau passend bij de wintersport. Een leuke muts, handschoenen of een luxe skipully. Daar gekocht of stiekem mee van huis genomen. Wedden dat je elkaar helemaal blij maakt en verrast! Wintersport is wel de laatste plaats waar je een cadeautje zult verwachten.

#3. Je helpt haar met het aandoen van haar skischoenen

Deze is echt speciaal voor de mannen. Normaal gesproken kijk je haar geïrriteerd aan als ze je vraagt haar te helpen met haar skischoenen, maar vandaag doe je dat zonder mopperen. Hup, door de knieën en helpen maar. Vandaag behandel jij haar als een echte prinses.

helpen met skischoen

#4. Synchroon skiën of boarden

Heb je de film Snowfever wel eens gezien? En dan vooral die scene waarbij de jongen en het meisje samen een hart skiën in de verse poedersneeuw? Dat gaan jullie vandaag ook proberen. Op de piste skiën jullie synchroon en wijken jullie niet af van elkaars zijde.

#5. Je draagt haar ski’s (en die van jou)

Sorry mannen, nog eentje speciaal voor jullie: jij draagt de ski’s en zij de stokken. Zonder mopperen slinger je beide ski’s over je schouders. Zie het maar zo, dan loop je tenminste wel in evenwicht.

ski dragen op valentijnsdag

#7. Veel knuffelen en verliefde selfies maken op de berg

De hele dag ben je extra lief voor elkaar en geef je elkaar allerlei complimentjes. De magische bergwereld maakt deze dag alleen maar romantischer. Extra knuffelen tijdens het ritje in de skilift en allemaal verliefde selfies maken op de berg. Ook al jullie vrienden op Facebook en Instagram weten hoe verliefd jullie zijn.

#6. Jij draagt de lunch en je regelt de drankjes in de après-ski

Heren op een dag als deze ontneem je haar al het zware werk. Je helpt haar niet alleen met haar skischoenen en ski’s, je draagt ook de lunch en regelt de drankjes.

shots met hartjes

#8. Een romantisch diner voor twee

Tussen de middag delen jullie heel romantisch, net als Lady en de Vagebond een bord spaghetti bolognese. 's Avonds wordt het een leuk restaurantje in het wintersportdorp waar jullie verblijven. Dit keer geen schnitzel of hamburger, maar iets met meer klasse. Flesje wijn erbij en een bubbeltje vooraf. Ideaal om zo’n romantische dag mee af te sluiten

romantisch diner voor 2

#9. Een (voet)massage voor het slapen gaan

Voor veel mensen is het vandaag niet alleen Valentijnsdag, maar ook de derde of tweede dag van de wintersportweek. Gegarandeerd heb je spierpijn en zere voeten van die veel te strakke skischoenen. Daarom sluit je deze romantische dag af met een (voet)massage. Rozig van de liefde vallen jullie daarna in slaap. Gelukkig kun je morgen weer normaal doen!

#10. Je doet de deur voor haar open

Als een echte heer doe jij overal de deur voor haar open. In het appartement sta jij heel galant bij de deur om die voor haar open te houden, zodat zij zich niet in allerlei bochten hoeft te wringen met al dat skimateriaal. Vervolgens open je de deur in het restaurant en ook bij de après-ski en weer terug in het hotel.

deur openhouden op wintersport

#11. Niet vreemdgaan

Klinkt misschien ontzettend vanzelfsprekend, maar toch zijn er ook veel stelletjes die apart van elkaar op wintersport gaan. In de après-ski vloeit de alcohol rijkelijk en is het niet voor iedereen even makkelijk om de grenzen aan te geven. Ga niet vreemd en vooral niet op deze dag. Thuis, of ergens anders in de Alpen, wacht iets veel mooiers!

vreemdgaan in de alpen

Succes en veel plezier op deze fantastische dag! Heb jij nog tips of aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen