22 januari 2017 door Yvonne in 'Algemeen''

Behoefte aan rust, ruimte, prachtige natuur, zon en fijne skipistes? Dan is Osttirol wat voor jou! Deze wintersportregio grenst aan Salzburgerland, Karinthië en Italië. De hoofdstad van Osttirol is Lienz, een gezellig stadje waar je leuk kunt winkelen en dineren. Dankzij de ligging van Osttirol kun je hier in het voorjaar genieten van zon en wintersport. Behalve skiën en snowboarden kun je hier ook veel langlaufen en wandelen. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder 5 voordelen van Osttirol.

#1. Zonnige wintersport

Osttirol ligt aan de zuidkant van de Alpen en de meeste skigebieden zijn open tot eind maart of zelfs begin april. In deze skiregio geniet je in de lente niet alleen van fijne sneeuwzekere pistes, maar ook van een heerlijke zonnetje! Wie weet sta je hier zelf met Pasen op de latten?

Zonnig uitzicht over Lienz

#2. Alles-in-een ‘SkiHit Osttirol’ skipas

In het vorige blog over Osttirol kon je al lezen over de 9 skigebieden van deze regio. Dankzij de SkiHit Osttirol skipas heb je toegang tot al deze skigebieden. De moderne skiliften liggen tussen de 630 en 3122 meter hoogte en bieden toegang tot 150 kilometer aan skipistes. Zowel voor beginners als gevorderden zijn er fijne pistes.

#3. Rust en ruimte

Een derde voordeel van Osttirol is dat het nog steeds een ‘Geheimtipp’ is. De kans is groot dat je bij de skilift niet in de rij hoeft te staan. Ook hebben de parkeerplaatsen altijd wel een plaatsje vrij.

Genieten van brede en rustige pistes © Martin Lugger

#4. Heerlijke regionale specialiteiten

Ook niet geheel onbelangrijk: het eten! Tijdens de wintersport hoort natuurlijk een fijne lunch, het liefst op een zonnig terras met een prachtig uitzicht. Geniet bij de gezelligste berghutten van een aantal regionale specialiteiten: Schlipfkrapen, Speckjause en natuurlijk Kaiserschmarrn.

Wat doe je tijdens een wintersport in Osttirol? Genieten van regionale specialiteiten! © Martin Lugger

#5. Genieten van bijzondere uitzichten

Waarschijnlijk verwacht je hier nu een ‘tijdens het skiën’, maar nee! Ook in Osttirol kun je genieten van een hoop leuke activiteiten naast de piste. Sneeuwschoenwandelen, winterwandelen, ijswandelen, rodelen en winkelen zijn slechts een aantal van deze activiteiten. Osttirol is een veelzijdige regio.

Ben jij wel eens in Osttirol geweest?

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.