9 januari 2017 door Joanne in 'Skigebieden onder de loep''

roadtrip door salzburg

Kaprun staat bekend om de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun. Eén van de gebieden waar bijna het hele jaar geskied kan worden. Veel mensen komen er voor de off-piste mogelijkheden. De pistes zijn gevarieerd en vaak met goede sneeuw. Naast de Kitzsteinhorn heb je ook nog alle mogelijkheden op de Schmittenhöhe bij Zell am See, maar dat is nog niet alles. Kaprun ligt midden in het Salzburgerland. Hou je wel avontuur en lijkt het jou leuk om nieuwe pistes te ontdekken óf zijn de omstandigheden niet fijn in Kaprun, denk er eens over na om in andere gebieden te gaan skiën. Ga op Roadtrip door Salzburg!

De Salzburg Super Ski Card: één skipas, meerdere skigebieden

Kies voor de Salzburg Super Ski Card als je in meerdere skigebieden wilt skiën. De Salzburg Super Ski Card beslaat wel 25 skigebieden. Voor een skipas van 6 dagen kost deze kaart zo’n 2 tientjes meer ten opzichte van een skipas voor Kaprun. Je bent dan vrij om de hele week te gaan skiën waar je maar wilt. Er zijn behoorlijk wat skigebieden die op een half uur rijden liggen van Kaprun; bijvoorbeeld Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Weißsee Gletscherwelt, Pass Thurn (Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki) en Maria Alm (Ski-Amadé).

lift sneeuw

Een dagje wat anders

Zelf hou ik erg van het avontuur. Glad gevouwen pistekaarten klaar om open te vouwen. Pistes waar fijne hutjes achter opduiken, de verrassing van een nieuwe plek, ik ben er dol op. Toch kom je in sommige skigebieden vaker terug. Kaprun is één van die plekken. Juist dan is het heerlijk om niet de hele week op één plek te skiën. Even een dagje wat anders. En vanaf Kaprun kan dat dus heel goed. Hoe leuk is dat? Een gebied dat bekend is en toch zoveel mogelijkheden om te ontdekken.

Pas op, de weg kan 's morgens behoorlijk glad worden!

In de ochtend rijdt iedereen langzaam. Stapvoets was een te groot woord. Terwijl we toch rustig rijden begrijpen we opeens het slakkentempo van de rest. De weg is ’s nachts één grote ijsplaat geworden. Remmen helpt niets. We dreigen rechts de greppel in te glijden, maar schieten dan toch links langs de auto voor ons én tussen de tegemoet komende bus door. We schikken ons wild, maar er is niets aan de hand. Gelukkig is de weg op de terugweg weer gewoon berijdbaar.

Genieten van de gekte in Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft natuurlijk een naam hoog te houden. Het is hier een groot feest. Een dagje meegenieten van deze gekte leek ons ook heel leuk. Van het skiën kan ik me niet veel meer herinneren. Dat had vooral te maken met de mist waar we ons doorploeterden. Het zicht was zeker beter dan boven op de Kitzsteinhorn. De bomen zorgden ervoor dat we de pistes konden vinden. Toch bleef het moeilijk oriënteren. Met volle teugen genoten we dan ook van het circus mét de apres-ski.

lift in saalbach

Weißsee Gletscherwelt, een klein paradijs

‘Little Russia’, zo noemt de lokale bevolking dit skigebied. Het is een klein familiegebied, gelegen bij Uttendorf. Een gammele, aftandse lift brengt je omhoog via het middenstation naar het Mountainhotel Rudolfshütte. Vanaf dit hotel waan je je weg van de wereld. Je hebt hier zicht op een aantal toppen die je met toerskies kunt beklimmen, maar de meeste mensen komen natuurlijk voor de pistes. Juist omdat dit gebied niet groot is, is het uitermate geschikt om in één dag te verkennen. Ben je daar klaar mee, dan kan je altijd nog de skiroutes gaan onderzoeken.

weissensee

Veel mogelijkheden in skigebied Kitzbühel en Kirchberg

Het skigebied van Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki is uitgestrekt. Aan de zuidzijde loopt het door tot Mittersill. Hier vandaan kan je het skigebied rond Pass Thurn verkennen. Je skiet hier van de Zweitausender en de Resterhöhe. In dit stuk liggen wel wat paden, maar ook veel witte hellingen tussen de pistes. En wil je meters maken, dan knal je door naar Kirchberg. Haal je dat helemaal, zet dan nog één keer aan voor die laatste steile afdaling van de Hahnenkamm. Waan je een worldcup skiër met deze trip én weer terug!

kitzbuhel

Een skigebied met een gunstige ligging

Kaprun ligt gunstig in het Salzburger skigebied. Ben je uitgekeken op de Kitzsteinhorn of Schmittenhöhe of wil je gewoon een dagje iets anders, dan kan je alle kanten op. De mogelijkheden zijn legio. 

Welke skigebieden heb jij vanuit Kaprun ontdekt? Of heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Joanne gaat het liefst zo vaak mogelijk naar buiten, de natuur in en het liefst naar de bergen. Qua skiën is ze een laatbloeier, maar ze heeft de 'schade' ruimschoots ingehaald. Inmiddels geeft ze skiles, zodat ze in de winter nog meer in de bergen kan zijn.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen