12 januari 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Oberstdorf-Kleinwalsertal

Skiregio Oberstdorf-Kleinwalsertal ligt zowel in Duitsland als in Oostenrijk en beschikt over zes verschillende skigebieden. Door de veelzijdigheid aan afdalingen en voorzieningen kan ieder type skiër, zowel jong als oud, zich hier vermaken. In dit weblog houden we deze zes skigebieden onder de loep. Zo kom jij er achter welk skigebied in Oberstdorf-Kleinwalsertal het beste bij jou past. De diverse deelskigebieden zijn niet met elkaar verbonden, wel pendelt er een skibus tussen de diverse dalstations. Alle pistes zijn toegankelijk met één skipas.

Fellhorn-Kanzelwand

Skigebied Nebelhorn

De Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf en met een hoogte van 2242 meter het hoogstgelegen skigebied van de regio. Vanaf de top van het skigebied, waar dit seizoen een nieuw restaurant is geopend, heb je een waanzinnig uitzicht op meer dan 300 bergtoppen. Het hoogtepunt qua afdalingen is de dalafdaling met een lengte van 7,5 kilometer. Voor après-ski moet je zijn bij het Gemsnest, een glazen barretje vlakbij het bergstation van de Nebelhornbahn.

De Nebelhorn, met uitzicht op de Oberstdorf

De Nebelhorn, met uitzicht op de Oberstdorf

Söllereck

Skigebied Söllereck-Höllwies is een ideaal skigebied voor families met kleine(re) kinderen. Het compacte familieskigebied beschikt over 13 kilometer aan pistes en alle voorzieningen om te leren skiën zijn hier aanwezig. Söllis Winterwereld is voor het nieuwe wintersportseizoen compleet vernieuwd. Van de lopende band met een lengte van 60 meter kan gratis gebruik gemaakt worden. De Söllereck is ook geliefd onder toerskiërs die hier prachtige tochten kunnen maken.

Heuberg Arena

Een ander familieskigebied in skiregio Oberstdorf-Kleinwalsertal is de Heuberg Arena. Met ruim 30 kilometer aan pistes zijn de mogelijkheden hier net wat uitgebreider dan op de Söllereck. Wat beide gebieden gemeen hebben zijn de uitstekende faciliteiten voor kinderen. Kinderen spelen en leren skiën in het speciaal ontworpen Burmi Kinderland. De Burmi mascotte is dagelijks aanwezig op de piste en zorgt voor de nodige afleiding en ondersteuning. In skigebied Heuberg Arena kun je iedere donderdagavond tot 22.00 uur avondskiën bij de Hubertuslift.

Samen met Burmi in de Heubergbahn

Samen met Burmi in de Heubergbahn

Walmendingerhorn

Skigebied Walmendinger Horn is het meest zuidelijk gelegen skigebied van het Kleinwalsertal. De 1996 meter hoge Walmendingerhorn beschikt over 14 kilometer aan pistes, die nooit al te lastig worden. Wil je in alle rust je bochten maken in een ongerepte omgeving, dan past dit skigebied helemaal bij jou. Er hangt een relaxte sfeer en er zijn een paar fijne skiroutes. Hou je van off-piste skiën dan vind je hier goede mogelijkheden. Het uitzicht vanaf het uitzichtsplatform ‘Geoplatform Kleinwalsertal’ is adembenemend.

Ifen

Skigebied Ifen kenmerkt zich door de markante rotsformatie van de Hoher Ifen (2228 m) en het unieke Gottesackerplateau. Zoals in het gehele Kleinwalsertal hebben wintersporters op de Ifen geen last van hectiek en wachttijden bij de liften. Het pisteaanbod van ongeveer 20 kilometer spreekt met name families, rustzoekers en beginners aan. Wintersporters die op zoek zijn naar meer uitdaging kunnen zich uitleven op de ‘Olympiahang’ en Ifoly-afdaling.

Een heerlijke skidag met de familie op de Ifen

Een heerlijke skidag met de familie op de Ifen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen