28 november 2016 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

teaser tannheimertal

Het skigebied Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte is gelegen in Tirol, net over de grens van Duitsland. Klein, maar héél fijn. Dat is de beschrijving die het beste past bij dit skigebied. Er hangt een gemoedelijke sfeer en de natuur is werkelijk prachtig. Sommigen noemen dit dal zelfs het mooiste dal van heel Oostenrijk. Het gebied is nog redelijk onontdekt en daarmee ideaal voor families met kinderen, wandelaars, langlaufers en rustzoekers. Vanaf Nederland is deze wintersportbestemming gemakkelijk te bereiken en dat in combinatie met alle overige activiteiten, maakt Tannheimer Tal een hele fijne wintersportbestemming.

Een echt familiegebied

Hebben de kinderen eindelijk de officiële wintersportleeftijd bereikt en is het tijd om ze voor het eerst mee te nemen op wintersport? Dan is het skigebied Tannheimer Tal ideaal. Het skigebied is met 50 kilometer aan pistes niet zo groot en daardoor erg overzichtelijk. De pistes zijn mooi, perfect geprepareerd en verdeeld over 5 kleine deelskigebieden. Al die deelgebieden zijn met één skipas te skiën. De dorpen in het skigebied zijn knus en gezellig en bieden allemaal mogelijkheden voor een fijne wintersportvakantie. Er zijn veel faciliteiten voor de kleintjes, zodat ze op een leuke en speelse manier het skiën onder de knie krijgen. Als dat eenmaal het geval is, dan kunnen ze uiteindelijk ook zonder te verdwalen zelf op pad gaan.

een echt familiegebied

Oostenrijks beste wandelgebied

Het Tannheimer Tal ligt midden tussen de Allgäuer Alpen. De bijzondere rotsformaties, heerlijke pistes, authentieke dorpen en prachtige natuur hebben ervoor gezorgd dat veel mensen blijven terugkeren naar dit gebied. Niet alleen voor het skiën ben je in het Tannheimer Tal aan het juiste adres. Ook als fanatieke wandelaar mag je deze bestemming zeker niet overslaan. Het Tannheimer Tal behoort namelijk tot één van de beste wandelgebieden van Oostenrijk. Niet alleen de getrainde wandelaar maakt hier mooie tochten, ook voor families met kinderen zijn er veel mogelijkheden. In totaal is er 72 kilometer aan geprepareerde wandelpaden.

wandelen

Langlaufparadijs

Het skigebied van Tannheimer Tal beschikt over ruim 140 kilometer aan loipes. Een groot gedeelte daarvan is niet al te moeilijk en kan dus ook worden uitgetest door de beginnende langlaufer. Jaarlijks wordt hier samen met Bad Hindelang een langlaufmarathon georganiseerd. Dit is één van de grootste langlaufevenementen van Tirol. Heb je altijd al eens willen langlaufen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel mogelijkheden en er is genoeg uitdaging.

langlaufen

Gratis met de skilift in januari 2017

Ben je in de periode van 9 tot 26 januari 2017 in Tannheimer Tal? Dan heb je geluk, want van maandag tot en met donderdag kun je gratis gebruik maken van de skiliften. Dat geldt niet alleen voor skiërs, maar ook voor wandelaars en langlaufers. Voorwaarden zijn wel dat je minimaal 3 nachten in het gebied verblijft en in het bezit bent van een Tannheimertal gastenkaart.

skilift

Ben jij wel eens in skigebied Tannheimer Tal geweest? Laat het ons weten in een reactie.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen