Skip to navigation Skip to main content

Kitzbühel - Kirchberg: witte start van het skiseizoen

Sinds afgelopen zaterdag draaien de eerste liften in het skigebied van Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. En hoewel dit skigebied altijd het eerste niet-gletsjerskigebied in Oostenrijk is dat haar liften opent, zijn de omstandigheden in jaren niet zo goed geweest. Als je de beelden in het snowreport van het skigebied ziet, dan kun je bijna niet geloven dat dit afgelopen weekend was. Niet alleen de geopende piste is mooi wit, maar ook de omliggende bergwereld ziet er echt winters uit. Een prima start van het wintersportseizoen.

Skiën op sneeuw van vorig seizoen

De afgelopen weken is er regelmatig sneeuw gevallen op de hogere toppen van de Alpen. Echter is dit natuurlijk niet genoeg om de piste in Kitzbühel te voorzien van voldoende sneeuw om op te skiën. Hier hebben de Oostenrijkers een oplossing voor gevonden. Afgelopen winter hebben ze sneeuw opgeslagen, die ze vorige week verdeeld hebben over de piste. Dit in combinatie met de besneeuwde toppen en daken geeft toch al een echt winters beeld.

Je kan vanaf nu dus gewoon al skiën in Kitzbühel - Kirchberg!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.