Skip to navigation Skip to main content

Live vanaf de Hintertuxer Gletscher: herfstskiën

7585 - Live vanaf de Hintertuxer Gletscher: herfstskiën (1)

Wanneer kun je het beste je skiseizoen starten? Als de eerste sneeuw gevallen is natuurlijk! En dat is dus nu...Op verschillende gletsjers in Oostenrijk draaien de liften inmiddels en kun je al skiën. De pistes in het Pitztal, Kaunertal, Sölden, Stubaital en op de Hintertuxer Gletscher liggen er momenteel echt prima bij. Snowplaza's Marlene reisde af naar het Zillertal om de eerste meters van dit seizoen te maken op de Hintertuxer Gletscher. In dit blog vertelt ze over haar ervaringen om zo vroeg in het seizoen in de ski's te klikken.

Wat kun je verwachten in de herfst?

Verwacht in de herfst geen diep winters besneeuwd landschap, maar op de hogere gelegen pistes van de Hintertuxer Gletscher is het echt prima vertoeven. De sneeuw die de afgelopen week is gevallen blijft niet alleen op de pistes liggen, maar ook de toppen van de bergen zijn inmiddels bedekt met een klein laagje sneeuw. Hierdoor krijg je toch al echt het wintersportgevoel.

Op de toppen ligt al een klein laagje sneeuw

Fris

De temperaturen zijn ook in de Alpen flink omlaag gegaan, dus ik ben blij dat ik mijn dikke jas bij me heb. Het is behoorlijk fris. Vanaf de parkeerplaats in Hintertux vertrekt de Gletscherbus richting het skigebied. Het eerste deel van de tocht omhoog gaat over groene weides, maar vanaf het Tuxer Fernhaus komen we ineens in een winterse wereld. Niet alleen de pistes zijn wit, maar ook het landschap eromheen heeft al wat winterkleur gekregen.

Griffige pistes

Op de 'Gefrorene Wand' trainen veel skiteams. Het is dus voor de recreatieve wintersporter oppassen voor alle snelheidsduivels, maar naast de afgezette wedstrijdpistes liggen ook mooie pistes. De sneeuw is uitzonderlijk goed door de sneeuw die vorige week gevallen is. De pistes zijn lekker 'griffig'! Zelfs hier, op de Gefrorene Wand, waar de pistes normaal gesproken behoorlijk ijzig kunnen zijn is het goed. De afdalingen zijn heerlijk geprepareerd en door de lage temperaturen, blijven ze de hele dag fijn.

Heerlijke afdalingen op de Hintertuxer Gletscher

32 kilometer pistes geopend

Het is dus absoluut top momenteel op de Hintertuxer Gletscher. Alle 32 km pistes in het gletsjerskigebied zijn geopend. Ook het Snowpark is al helemaal klaar. In vergelijking met de andere skigebieden is dit veel: op de Stubaier Gletscher en ook in Sölden is momenteel 10 km aan afdalingen open, op de Pitztaler Gletscher is 20 km aan pistes geprepareerd.

Pret op de gletsjer in de herfst

Handige links Hintertuxer Gletscher

176 - Winter - Marlene

Over Marlene

Marlene woont in München en heeft de Alpen dus als het ware in haar achtertuin liggen. Ze trekt dan ook zeer regelmatig met haar ski’s de bergen in, vooral van oktober tot mei, maar soms ook zelfs als het hoogzomer is. Ze praat ons bij in haar blogs.