13 oktober 2016 door Marije in 'Lijstje''

Vliegen naar de sneeuw? Hier kun je naartoe!

Ben jij zo iemand die de reis naar de skibestemming vindt horen bij de vakantie? Of begint het voor jou pas écht zodra je uit je auto de sneeuw instapt? Voor beide valt natuurlijk wat te zeggen. Voor mensen in de laatste categorie, of mensen die het zonde van de tijd vinden een lange reis naar de Alpen af te leggen, is vliegen dé uitkomst! Ook handig als je alleen een weekend gaat skiën en zo snel mogelijk op de latten wilt staan. In dit weblog 5 wintersportbestemmingen die eenvoudig en snel bereikbaar zijn met het vliegtuig.

Met het vliegtuig op wintersport

Er zijn in de Alpen een aantal skigebieden waar je heel goed naartoe kunt vliegen. Als je een goede deal op de kop weet te tikken, kan vliegen zelfs goedkoper zijn dan met de auto rijden naar je skibestemming. Je hoeft immers geen vignet aan te schaffen en dure benzine te betalen. Vlieg je bijvoorbeeld naar Innsbruck of Genève, dan zijn er meerdere skigebieden al binnen een uur te bereiken.

#1. Chamonix, Frankrijk

Chamonix is goed te bereiken wanneer je vliegt op Genève. Vanaf Genève zijn er verschillende mogelijkheden om in Chamonix te komen. Je kunt het openbaar vervoer nemen, bijvoorbeeld de trein vanaf Genève Aéroport naar Chamonix, deze doet er 3 uur en een kwartier over en je moet overstappen in Martigny Vallorcine (ongeveer € 30,-). De bus doet er aanzienlijk minder lang over, namelijk een uur en drie kwartier, dat kost je € 19,-. Er is ook een aantal bedrijven dat shuttlebussen heeft, dat is iets duurder, maar je bent er ook sneller (in ongeveer een uur).

Vliegen boven de Alpen

#2. Megève, Frankrijk

Megève is goed bereikbaar als je vliegt op Genève. Met de trein ben je bijna 3 uur onderweg van Genève Aéroport naar Megève. Dat kost ongeveer € 30,-. Neem je de bus, dan doe je er iets meer dan 1,5 uur over, voor nog geen € 20,-. Geen moeilijke keuze of wel? Met een shuttlebus ben je er nog sneller, namelijk in 5 kwartier. Bij Megevexpress.com heb je een stoel voor € 35,-.

#3. St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

Vliegen op Innsbruck kan natuurlijk ook! Wil je snel in het gezellige St. Anton am Arlberg zijn, pak dan het vliegtuig naar Innsbruck. Met de trein ben je ongeveer een uur onderweg van Innsbruck naar St. Anton am Arlberg en dat kost je nog geen € 20,-. Op de website van OBB kun je je treintickets kopen. Er is een aantal bedrijven dat je met de taxi van het vliegveld naar St. Anton brengt, zie bijvoorbeeld Taxi Tirol en Austria Transfers.

Innsbruck Airport

Innsbruck Airport

#4. Schladming, Oostenrijk

Schladming is goed te bereiken als je vliegt op Salzburg. Vanaf het vliegveld gaan elke 10 minuten treinen naar het station van Salzburg. Vanaf daar ben je in ongeveer 1,5 uur in Schladming. De kosten van zo’n treinritje zijn nog geen € 20,-. Op de website van de OBB kun je je tickets alvast kopen.

#5. Sauze d’Oulx, Italië

Er zijn mensen die Italië links laten liggen omdat het te ver reizen is. Maar als je op Turijn vliegt, is Sauze d'Oulx goed te bereiken. Vanaf Turin Caselle Airport ben je zo op het station van Turijn, waarvandaan je de trein kunt nemen naar Oulx. Daar doe je ongeveer een uur over. Vanaf daar kun je de bus nemen naar Sauze d’Oulx. Een treinkaartje bij Trenitalia kost ongeveer € 15,- en het buskaartje ongeveer € 5,-.

Wat zijn jouw ervaringen met vliegen naar de sneeuw? Laat een reactie achter!

Turin Caselle Airport

Turin Caselle Airport

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen