Skip to navigation Skip to main content

Tot 40 cm sneeuw in Oostenrijk

7546 - Tot 40 cm sneeuw in Oostenrijk (1)

Niet alleen in Nederland lijkt de zomer nu echt voorbij te zijn, ook in de Alpen ziet het er ineens heel anders uit. Vandaag valt het eerste kleine laagje sneeuw, maar in de loop van de week is de kans groot dat op sommige plekken in Oostenrijk het vanaf 1000 meter hoogte al wit is! Is dit bijzonder voor de herfst? Nee op zich niet, maar we worden er wel heel blij van! Als we de sneeuw die voorspeld is voor de komende week bij elkaar optellen kan er zomaar 40 cm verse sneeuw gaan vallen. De Alpenbewoners zijn er misschien nog niet zo blij mee, maar wij wel. Laat de winter maar komen!

Vandaag wat sneeuw in Zwitserland

Vandaag trekt er een kleine depressie van west naar oost over de noordalpen die voor wat sneeuwval in Zwitserland kan zorgen. De sneeuwgrens ligt rond 2000 meter, dus de toppen kleuren mooi wit in de loop van de dag.

De sneeuwkaart van vandaag: vooral in Zwitserland valt sneeuw (Bron: weerplaza)

Winterse start van oktober

Zo warm en zomers de septembermaand in de Alpen was, zo koud en winters start oktober. De komende dagen is er dagelijks kans op sneeuw, waarbij de voorspellingen voor donderdag de meeste sneeuw laten zien. Dat is vooral goed nieuws voor de gletsjerskigebieden. Dit weekend zijn weer en de sneeuw zal zorgen voor fijne pistes deze herfst.

en de sneeuw zal zorgen voor fijne pistes deze herfst.

Er valt een mooi laagje bij op de gletsjers
en de sneeuw zal zorgen voor fijne pistes deze herfst.

en de sneeuw zal zorgen voor fijne pistes deze herfst. Verwachte sneeuwval deze week

en de sneeuw zal zorgen voor fijne pistes deze herfst.

De cumulatieve sneeuwkaart voor deze week ziet er hoopvol uit (Bron: ZAMG)

Verder lezen

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.