2 oktober 2016 door Miranda in 'Tips', Skigebieden onder de loep''

Lermoos is een typisch Oostenrijks dorpje in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier geniet je van de fijne Oostenrijkse gastvriendelijkheid en het afwisselende skigebied op de Grubigstein. In Lermoos voelen families met kinderen zich thuis. Zij vinden hier ideale omstandigheden: een kinderland direct in het dorp, de kortste gondellift van Oostenrijk op de oefenpiste en een overzichtelijk skigebied. De après-ski is hier, net als het dorp zelf: gemoedelijk. Lermoos is eenvoudig te bereiken vanuit Nederland, zonder vignet. In deze video geven we je een indruk van het skigebied, het dorp en 5 tips voor een wintersport in Lermoos.

#1. Piste: de rode nummer 5

Het skigebied van Lermoos is het meest uitdagende van de Tiroler Zugspitz Arena. Hoewel het aantal pistekilometers (25) misschien niet heel indrukwekkend lijkt, biedt het skigebied voldoende leuke en uitdagende pistes. Wij vonden de rode nummer 5 een aanrader: breed en gedeeltelijk door het bos.

#2. Pisterestaurant: Grubighütte

Het skigebied van Lermoos telt genoeg berghutten voor een korte of lange pauze. Op het hoogste punt van het skigebied ligt de Grubighütte. Op mooie dagen heb je hier een spectaculair uitzicht op de Zugspitze. De moeite waard dus om hier een keer te stoppen.

Uitzicht Grubighütte

Uitzicht vanaf het terras van de Grubighütte

#3. Na het skiën: mee met de pistenbully

In het skigebied Grubigstein kun je dagelijks mee met de pistenbully. Om 16.00 uur stap je in dit enorme apparaat en ga je samen met de chauffeur de afdalingen voorzien van die heerlijke ribbels. Als co-piloot kom je van alles te weten over wat er op de pistes gebeurt, nadat de liften zijn gesloten. Erg interessant!

#4. Après-ski: Lahme Ente

Hoewel de #5. Restaurant: Winelounge

De Winelounge is een mooi ingericht restaurant dat direct naast hotel Alpenrose ligt. Je eet hier in een leuke sfeer de heerlijkste gerechten.

Middenstation Grubigstein

Het centrale punt middenin het skigebied

Heb jij nog tips voor een wintersport in Lermoos? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen