1 oktober 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Nieuw dalstation Ifen

Wintersportregio Kleinwalsertal-Oberstdorf heeft de nodige vernieuwingen aangekondigd. Ook voor skiseizoen 2016/2017 wordt er weer geïnvesteerd in de modernisering van de infrastructuur. Wintersporters kunnen zich verheugen op tal van nieuwe faciliteiten. Zo komen er onder meer nieuwe pistes, extra sneeuwkanonnen en twee nieuwe 6-persoons stoeltjesliften. Op de Nebelhorn wordt er een nieuw bergrestaurant geopend en kun je voortaan wandelen over een ‘Panoramarundweg’. In dit weblog al het nieuws voor skiseizoen 2016/2017 uit de wintersportregio Kleinwalsertal & Oberstdorf.

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Olympiabahn op de Ifen

De komende jaren wordt er op de Ifen minstens 30 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe liften en pistes. Een eerste stap is al gezet met de aanleg van de nieuwe Olympiabahn die vanuit het dal naar de ‘Bergwacht-Hütte’ loopt. Ook wordt er een bassin aangelegd bij het bergstation van de Hahnenköpfle, die de nieuwe kunstsneeuwinstallaties van water kan voorzien. Hierdoor kunnen 13 kilometer aan pistes worden voorzien van kunstsneeuw.

Kleinwalsertal & Oberstdorf v.a. € 175,- inclusief skipas >

Pistekaart Ifen wintersportseizoen 2016/2017

Pistekaart Ifen wintersportseizoen 2016/2017

Connectie tussen Walmendingerhorn, Ifen en Fellhorn

Dankzij de fusie van de Kleinwalsertaler Bergbahn AG en Heubergarena tot ‘Skiliftgesellschaft links der Breitach’ wordt er in de zomer van 2017 verder gemoderniseerd. Zo worden de huidige Ifenbahn en Hahnenköpflebahn vervangen door een 10-persoonsgondel. Het doel is om op de lange termijn een aaneengesloten skigebied te creëren tussen de Walmendinger Horn, Ifen en Kanzelwand-Fellhorn. Hiervoor zijn nog minstens 2 nieuwe liften extra nodig.

Nieuw bergrestaurant op de Nebelhorn (2224 m)

Op de Nebelhorn wordt aan het begin van de winter een nieuw bergrestaurant geopend. Door de ligging op de top van de berg heb je een waanzinnig uitzicht over het omringende landschap. Vanzelfsprekend is er ook een zonneterras, waar je het adembenemende panorama helemaal goed kunt aanschouwen. Door het ontwerp van het nieuwe gebouw is de top van de Nebelhorn voortaan ook weer goed te zien vanaf het lagergelegen Station Höfatsblick.

Nieuw bergrestaurant op de top van de Nebelhorn

Nieuw bergrestaurant op de top van de Nebelhorn

Nordwandsteig boven 800 m diepe afgrond

Wintersporters kunnen vanaf skiseizoen 2016/2017 ook rond de top van de Nebelhorn wandelen. De ‘Nordwandsteig’, die is genoemd naar de imposante bergflank, is een wandelbrug (1 km) die boven een afgrond van maar liefst 800 meter hangt. De openingstijden zijn afhankelijk van de sneeuwhoogtes.

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Bierenwangbahn op de Fellhorn

In skigebied Kanzelwand-Fellhorn wordt de sleeplift die naar de top van de Fellhorn loopt vervangen door de Bierenwangbahn, een 6-persoons stoeltjeslift. Hierdoor kan de huidige piste verbreed worden, aangezien er niet langer een spoor nodig is voor de sleper. De lift krijgt een antraciet-rode uitstraling en wordt voorzien van verwarmde, lederen stoeltjes.

Design van de Bierenwangbahn op de Fellhorn

Design van de Bierenwangbahn op de Fellhorn

Informatie over wintersportregio Kleinwalsertal-Oberstdorf

De pistes van Kleinwalsertal & Oberstdorf liggen zowel in Duitsland als in Oostenrijk en zijn geliefd bij een breed publiek. Wintersporters hebben de keuze uit 6 bergen die in totaal over 130 kilometer aan pistes beschikken. Maar niet alleen het pisteaanbod trekt wintersporters naar deze regio, ook het aanbod naast de pistes is uitgebreid. Gezellige hutten, wandelroutes, rodelbanen en langlaufloipes liggen voor je klaar.

Kleinwalsertal & Oberstdorf v.a. € 175,- inclusief skipas >

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.