Skip to navigation Skip to main content

TOP skigebied Zillertal: eindeloze skibelevenissen

Er zijn twee woorden die het Zillertal perfect omschrijven: eindeloze skibelevenissen. Deze TOP skibestemming omvat vier skigebieden: Zillertal Arena, Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Mayrhofner Bergbahnen en Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Samen bieden deze gebieden meer dan 500 pistekilometers; eindeloos! Vanaf 560 meter hoogte kun je met 179 supermoderne liften tot 3.250 meter hoogte komen. Beginners, gevorderden, families, après-skiers, jong en oud, het Zillertal is er voor iedereen.

TOP Zillertal: skigebieden en dorpen

Zoals in de intro genoemd, heeft het Zillertal vier skigebieden, met in totaal 508 pistekilometers (168 km blauw, 264 km rood, 39 km zwart en 37 km skiroutes). Het Zillertal ligt ongeveer 950 kilometer vanaf Utrecht en is makkelijk bereikbaar vanaf de vliegvelden Innsbruck, Salzburg en München. Een 6-daagse Zillertaler Superskipass is in alle skigebieden geldig en kost voor volwassenen € 242,-, jongeren € 193,50 en kinderen €109,-.

Skigebied Dorpen Pistekilometers
Zillertal Arena Gerlos, Zell am Ziller, Wald im Pinzgau, Köningsleiten
143 km
Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch Fügen, Kaltenbach, Uderns, Hart, Weer, Aschau im Zillertal, Schlitters
88 km
Mayrhofen Bergbahnen Mayrhofen
136 km
Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000 Finkenberg, Hippach, Hintertux, Lanersbach
196 km

Wist je al dat?!

- Er in het Zillertal 'Early Morning skiing' wordt aangeboden? Al vanaf 07.30 kun je bepaalde pistes op!
- In het Zillertal 4 skisafari's mogelijk zijn? De 'hoogtemetervreter-ronde', 'de Hochzillertal-Hochfügen verwennerijen-ronde', de 'Arena Tour' en de 'gletsjer-ronde'. - Je het 'Natur Eis Palast' kunt bezoeken? In deze bijzondere gletsjerspleet bevinden zich bevroren watervallen, ijskristallen, ijsstalactieten en een echt gletsjermeer.

Zillertal Arena

Het skigebied Zillertal Arena is volgens veel Nederlanders een TOP skigebied en in de wintermaanden zul je hier dan ook regelmatig de Nederlandse taal horen. Gerlos trekt veel après-ski liefhebbers, die zeker in de Cin Cin, Little London en Haberl's skibar te vinden zullen zijn. Het skigebied biedt mooie brede pistes, perfect voor de gemiddelde wintersporter en voor mooie dagtochten. Vanuit elk dorp kun je met gemak een lift pakken de berg op.

Tip: de nieuwe dalafdaling bij Zell am Ziller is maar liefst 10 km lang en daarmee de langste dalafdaling van Oostenrijk. Die wil je niet missen!
Wist je al dat?! Komend winterseizoen kun je gebruik maken van de nieuwe 'Dorfbahn' in Gerlos. Vanuit je appartement of hotel hoef je niet meer met de bus naar de Isskogelbahn, maar loop je snel en makkelijk naar de Dorfbahn. Binnen no time zit je midden in het skigebied! Deze dallift heeft gondels voor 10 personen.

Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch

Het skigebied Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch is bereikbaar vanuit twee dalstations, in Fügen en Kaltenbach. De liften zijn modern en snel waardoor het skigebied het massatoerisme met gemak aankan. Net zoals de Zillertal Arena is skigebied Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch geschikt voor de gemiddelde skiër. Er zijn een aantal mooie uitdagende pistes, maar ook brede blauwe en rode pistes waar je heerlijk ontspannen over kunt cruisen!

Tip: Huur een eigen piste! Kan dat? Ja echt! Tussen 07.30 en 08.30 kun je de 'Hochfügen Special' reserveren, waarmee alleen jij en je vrienden en familie (tot 30 personen) toegang hebben tot de pistes 6, 7 en 10. Ook prettig: je krijgt er VIP-parkeerplaatsen en een uitgebreid ontbijt bij!
Wist je al dat?! Er een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in Hochfügen is? Met stoelverwarming en kap brengt de Waidoffen je weer de berg op.

Even genieten bij één van de berghutten ©Zillertaltourismus door André Schoenherr

Mayrhofner Bergbahnen

Mayrhofen, elke vriendengroep moet er minimaal één keer zijn geweest! De Ice Bar, Harakiri Bar, Arena Night Club, Scotland Yard Pub en Brück'n Stadl zijn een must voor de après-skiërs. Liever de drukte ontlopen? Geen probleem, de omliggende dorpen Finkenberg en Mühlbach zijn rustiger en hebben hun traditionele charme behouden. In Mayrhofen kun je met de Penkenbahn vanuit het centrum het skigebied op de Penken ontdekken. Aan de rand van het dorp kun je ook de Ahornbaan nemen, naar het skigebied op de Ahorn. Dit deel is misschien een stuk kleiner, maar zeker niet minder mooi. De pistes op de Penken zijn breed en perfect voor de kilometervreters. Ook in Mühlbach en Finkenberg gaat een lift naar de Penken.

Wist je al dat?! Mayrhofner Bergbahnen een nieuwe funslope heeft? Op de Funslope Ahorn kunnen kinderen en beginners oefenen op de 'waves', 'steep turns' en de 'high' fives.

Funslope Ahorn © Mayrhofner Bergbahnen

Ski Zillertal 3000

Sinds Hippach, Mayrhofen, Finkenberg en Hintertux hun deelgebieden hebben samengevoegd, is Ski Zillertal 3000 een feit. Bijzonder is het hoteldorp Hintertux dat achter in het Tuxertal ligt, aan de voet van de spectaculaire Hintertuxer Gletsjer. Op deze gletsjer kun je het hele jaar door skiën en snowboarden. Het skigebied is in totaal 60 pistekilometers groot. Eenmaal op de gletsjer zul je zeker even versteld staan van het prachtige en wijdse uitzicht en de uitgestrekte pistes.

Wist je al dat?! Deze winter wordt op de Hintertuxer gletsjer een nieuwe funslope geopend, leuk voor skiërs, snowboarders, jong én oud!

Hintertuxer gletsjer © Zillertaltourismus door Thomas Straub

Wat is jouw favoriete skigebied in het Zillertal?

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.