28 september 2016 door Thijs in 'Reisverslagen''

Toerskiën in Les Portes du Soleil III: Châtel

Gisteren kon je lezen hoe ik de Abondance bereikte. Een overnachting in deze berghut op een hoogte van 1491 meter maakte mijn kennismaking met toerskiën alleen maar intenser. Back to basics. Geen stroom, geen warm water en slapen in een chaletje met tal van stapelbedden op een rij. Een onvergetelijke ervaring! Net als de heerlijke afdaling door de tiefsneeuw die er de volgende ochtend op ons te wachten lag. Mijn kennismaking met toerskiën smaakte beslist naar meer.

Kaasfondue bij kaarslicht

Wanneer ik Refuge des Tinderets binnenstap, slaat de euforie van de toer om in vertwijfeling. Ik stink, heb honger en behoefte aan privacy. Al snel leg ik me neer bij de situatie en besef ik me hoe bijzonder dit eigenlijk is. De houtkachel zorgt voor een aangename temperatuur en de kaarsen op tafel zorgen voor het enige licht. Met sloffen aan mijn voeten begin ik bij te komen van de slopende tocht. Wanneer de wijn en de kaasfondue op tafel komen is het ijs helemaal gebroken. In een mix van Frans en Engels beleef ik samen met mijn reisgenoot, de gids en de gastvrouw een gezellige avond.

Aanrader voor iedere bergliefhebber

Na een koude, maar heerlijke nacht neem ik afscheid van deze bijzondere plek. Ik kan een dergelijke ervaring aan iedereen aanraden! Je voelt je één met de bergen en je geniet van de eenvoud. Het weer is inmiddels een beetje opgeknapt en we besluiten om nog twee uur verder omhoog te toeren. De spieren zijn duidelijk nog vermoeid van gisteren, maar het vooruitzicht van een afdaling door een volledig ongespoord dal doet mij doorzetten. Nabij de Pointe d'Entre Deux Pertuis gaan de vellen onder de ski’s vandaan en is het tijd voor de ultieme beloning.

Aanrader voor iedere bergliefhebber

Hemelse afdaling door de tiefsneeuw

De hemelse afdaling door de verse sneeuw maakt duidelijk waar toerskiën om draait. Je komt op plekken waar je anders nooit zou kunnen komen. De verse sneeuw vliegt ons om de oren en de poeder reikt tot de knieën. Met brandende bovenbenen bereik ik het Lac des Plagnes waar de taxi richting Châtel op ons wacht. Vanmiddag even niet toerskiën! Eerst is het tijd voor een welverdiende én broodnodige douche in kamer 12 van Hotel Fleur de Neige.

Off-piste skiën rond Châtel

De volgende dag kunnen de

Prettige eerste kennismaking

Vier dagen toerskiën rond Les Gets, Morzine en Châtel in Les Portes du Soleil is mij ontzettend goed bevallen. Ik ben een echte duursporter en houd ervan om actief bezig te zijn in de bergen. Het leveren van een inspanning in een uitgestorven omgeving, met als beloning een prachtig uitzicht en een heerlijke afdaling is super! Ook het overnachten in een primitieve berghut kan ik iedereen aanraden. Een slopende, maar onvergetelijke kennismaking met toerskiën!

Prettige eerste kennismaking

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen