10 augustus 2016 door Thijs in 'Nieuws''

Nieuws SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 2016/2017

Groter, sneller, moderner en aantrekkelijker - SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is altijd in ontwikkeling. Er gaat geen jaar voorbij zonder dat er nieuws te melden valt uit dit gigantische skigebied in Tirol. Voor komend skiseizoen 2016/2017 wordt er maar liefst 27 miljoen euro geïnvesteerd in diverse projecten. Zo staat er onder andere een uitbreiding van het parkeerdek in Scheffau gepland, komt er een 'belevenisgondel' op de Hohe Salve en worden er nog meer sneeuwkanonnen geplaatst. Snowplaza brengt je op de hoogte van de vernieuwingen in Going am Wilder Kaiser, Ellmau, Söll en Westendorf in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Salvenmoosbahn in Hochsöll wordt belevenisgondel

Met de vernieuwing van de Salvenmoosbahn in Hochsöll staat er komend seizoen ook weer een nieuwe lift op de pistekaart van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Het is de grootste investering die er komende winter plaats vindt. De in 1988 gebouwde tweepersoons stoeltjeslift wordt vervangen door een tienpersoons gondel die wintersporters een volkomen nieuwe ‘liftbeleving’ biedt. Wat je precies kunt verwachten willen de Bergbahnen nog niet loslaten. Volgens Snowplaza zou het best een gondel speciaal voor families met jonge kinderen kunnen worden. De belevenisgondel biedt plaats aan 10 personen en is uitgerust met gratis WiFi.

Nieuwe Salvenmoosbahn in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Nieuwe Salvenmoosbahn in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Hogere sneeuwzekerheid SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

Ook op het gebied van kunstsneeuw wordt er geïnvesteerd. Bijna 100 nieuwe sneeuwkanonnen - in totaal zijn er nu meer dan 1700 stuks – zorgen ervoor dat komende winter 229 van de 280 pistekilometers binnen 3 dagen besneeuwd kunnen worden. De energie van de liften in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental wordt volledig verzorgd door waterkrachtcentrales in Tirol. Ook worden de parkeerplaatsen bij de dalstations uitgebreid met meer elektrische oplaadstations. Deze kunnen overdag gratis gebruikt worden.

Meer parkeerplaatsen bij dalstation in Scheffau

Een ander groot project wordt gerealiseerd in Scheffau. Het parkeerdek bij het dalstation wordt uitgebreid met extra plekken en een nieuwe personenlift. Alle drie de parkeerlagen zijn direct met elkaar verbonden. Vanaf komend seizoen beschikt de garage over 140 extra, gratis parkeerplaatsen die direct bij het dalstation van de Brandstadlbahn liggen. Ook wordt het mogelijk om met de ski’s tot de parkeergarage te skiën (ski in – ski out).

Geld besparen tijdens de Men’s en Ladie’s Day

Naast de nieuwe parkeerplaatsen krijgt ook het skidepot in Scheffau am Wilder Kaiser extra capaciteit. 300 verwarmde en geventileerde kluizen voor driepaar ski’s zorgen ervoor dat je niet langer met je materiaal hoeft te slepen. De kluizen kunnen voor een dag, week of het hele seizoen geboekt worden. Wie de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental doordeweeks bezoekt, heeft vanaf 10 januari de mogelijkheid om geld te besparen. Tijdens Men’s Day op dinsdag skiën alle mannen voor het jeugdtarief, op woensdag is het Ladie’s Day en profiteren alle vrouwen van korting. Een dagkaart kost dan € 35,50 in plaats van € 47,-.

Geld besparen tijdens de Men’s en Ladie’s Day

Geld besparen tijdens de Men’s en Ladie’s Day

Informatie over skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Met 280 km aan pistes behoort de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Traditiegetrouw weten veel landgenoten de weg te vinden naar dit gezellige skigebied in Tirol. Onder families is dit skigebied al jaren populair. Er zijn tal van rodelbanen, kinderlanden en andere faciliteiten die de SkiWelt zeer geschikt maken voor een wintersport met het gezin. Ook wordt het skigebied geroemd om de authentieke hutten en de gezellige après-ski.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.