13 januari 2016 door Yvonne in 'Reisverslagen''

Afgelopen dagen gingen Miranda en ik op ontdekkingstocht in het Oostenrijkse dorp Filzmoos. Zondagavond vielen we meteen met de neus in de boter, dankzij de 'Nacht der Ballone'. Overal in het dorp werden luchtballonnen tentoongesteld en waren gezellige stalletjes met Glühwein en warme broodjes te vinden. De gezellige, knusse en traditionele restaurants deden ons al snel beslissen tot het eten van een traditioneel bordje Käse Nocken. Op maandag vervolgden we de ontdekkingstocht. Bekijk hier de fotoreportage van Filzmoos.

Gemoedelijke familie- en langlaufbestemming

Zoals het weer voorspelde was het landschap bij aankomst vrij groen. Op maandagochtend verkenden we de skipistes onder begeleiding van een klein zonnetje. In de middag was het tijd voor langlaufles, de eerste keer voor ons beiden (doen we zeker nog een keer!). Zoals je op de foto kunt zien was het ondertussen behoorlijk aan het sneeuwen. Het sneeuwde door tot dinsdagochtend, wat zorgde voor een aantal prachtige witte dorpsfoto's. Filzmoos is een knus en gemoedelijk dorp, met voorzieningen voor families met jonge kinderen en langlaufers.

Avondeten bij restaurant Fiakerwirt.

Een heerlijk pannetje Käse Nocken.

Filzmoos op maandagochtend.

Een wit dorp op dinsdagochtend.

'Nacht der Ballone' in het centrum van Filzmoos.

Het opvullen van een ballon tijdens de 'Nacht der Ballone'.

Clown Lupino vermaakt de kinderen.

Filzmoos biedt veel voorzieningen voor kleintjes.

Mooie pistes in Filzmoos.

Eerste langlaufles terwijl het sneeuwde.

Houd ook de website in de gaten voor de videoreportage van Filzmoos.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen